The Way We Play

Nu är vi här.

7 months ago

Och med här menar jag i Vilnius, Litauen. Jag har inte orkat öppna datorn alls, allt blev för mycket. Men nu börjar det lugna ner sig, men det är en liten känslomässig bergochdalbana faktiskt. Känner att jag inte riktigt kan koncentrera mig på något ordentligt just nu, förutom att vara en mammaörn som flyger med sina skyddande vingar utbredda över barnen för att se till att de har det så bra som möjligt just nu. Jag tittar i smyg, frågar, lyssnar och troligtvis tjatar. Inget annat spelar liksom någon roll.

Men hur gick allt då, med flyg och packning? Johan åkte ju som sagt två veckor innan vi åkte från New York, och det ökar ju stressen lite. Jag var verkligen ute i god tid med packningen, och hade sjukt bra hjälp, men hur förberedd man ändå tycker att man är så blir det ju alltid lite panik. Sådana grejer som man inte räknar med. Till exempel att Harpan fick hjärnskakning två dagar innan vi åkte, och vi fick spendera en orolig kväll på akuten med hjärnröntgen och tårar. Till småsaker som att man 25 minuter innan man ska åka står med ett gem och försöker pilla ut Play Doh ur ett tandborstfodral för att lugna en 3,5 åring, samtidigt som man försöker förklara vad det är för skillnad på att längta och att sakna till det äldre syskonet.

Nu är vi här.

Hejdå New York, mina drömmars stad? Ses i höst.

Nu är vi här.

Kommer sakna dig. Och ibland inte. 

Nu är vi här.

Gittan Gittulf. Med solhatt i februari för att skydda sitt lilla skära huvud.  

Dagen innan vi åkte så sprang jag och gjorde mitt rutinultraljud. Och det gick bra, men det är ju alltid lika nervöst. Vill ni se en perfekt ultraljudsbild med bebis i profil, där man ser en liten gullig uppåt näsa och en hand som vinkar?

Då får ni googla det, för så här ser min bebis ut:

Nu är vi här.

Blev ni rädda? Kan verkligen inte minnas att jag har legat med Edvard Munch?

Men själva resan gick väl så bra som det kan gå. Har inte så höga krav, men självklart gör mitt bästa för att det ska vara så bra som möjligt för alla inblandade. Barnen, andra passagerare, flygpersonalen och mig själv, hann faktiskt se 30 minuter på en film. Sweet. Sen att Harpan fick ett sånt jäkla meltdown när vi skulle gå av i Köpenhamn tycker jag är helt ok, det var mitt i natten för henne och hon är 3 år liksom. Så folk får stirra så mycket de vill. Bam!

Nu är vi här.

Run Max, run. För snart ska du sitta still…

Nu är vi här.

Trött och gravid på Kastrup med 5,5 timmars väntan på nästa flyg. Försökte piffa upp med lite läppstift. 

Nu är vi här.

Men hur är Vilnius då? Jo, det är grått. Men det är det ju överallt i mars så det är ju inget konstigt och det blir ju vår här också. Folk är otroligt långa, känner mig kort med mina 178 cm. Bra mat, väldigt positivt överraskad. Och på matbutiken kan man hitta svenska varor. Blev lycklig som ett barn när jag köpte Icas Kardemumma skorpor.

Nu är vi här.

Att slita upp barn, och mig faktiskt, från skola, hem och vänner, och sätta i en ny tillvaro är på så många sätt såklart jobbigt, så här i början. Men HBO försöker verkligen göra det så enkelt som möjligt för oss, och det hjälper ju som fan. De ser till att vi har det bra, att vi har allt som vi kan behöva ifrån barnbestick, tips på vad man kan hitta på, och nån som kan köra oss om vi behöver åka någonstans. Det är jag väldigt tacksam för.

Nu är vi här.

Hur många gånger tror ni jag spottade över vänster axel?

Nu är vi här.

Grattis fina Jack.

Sen så har den där lilla plutten fyllt 5 år. Helt otroligt. Han ser ut som en tonåring ibland, och ibland är han bara en liten, liten bebis. Älskade Jack. Han föddes i Göteborg, firade sin första födelsedag i Florida, sin andra i Serbien, tredje i Kanada, fjärde i New York och nu den femte i Vilnius. Kan låta som en rolig story men gör lite ont i mammahjärtat faktiskt. Men vi hade en bra dag, och han somnade glad och nöjd.

Just nu när jag skriver detta sitter jag och tittar ut på den Litauiska gråa innergården och lyssnar på kråkorna som överröstar det svaga kvittret av vårfåglar, det är förmiddag och tyst i huset. Och mammaörnen gör sig redo att breda ut sina vingar för att skriva ett, inte argt, men ett rakt mail till barnens nya skola. Mer om det senare…

e.renck

14 Replies to “Nu är vi här.”

 1. Nina says:

  Härligt att ni kommit på plats. Tycker du är helt otroligt modig och stark.. Själv tyckte jag det var läskigt att ta med två barn ensam till badhuset!
  Du skriver så himla bra, det är ärligt och roligt på samma gång. Kram

 2. Anna says:

  Heja dig Elin, du skriver så fint! Ser fram emot nästa inlägg!

 3. J says:

  Alltså, du är min stora idol Vilken powermum du är!!

 4. hannah says:

  Du verkar så himla fin.
  kanns lite tøntigt och valdigt platt att skriva så,
  men jag gør det anda, før sa kanns det, precis nu.

  tre spott?

  en kram.

 5. Kattis says:

  Tycker du verkar vara helt fantastiskt. Tack för att du bloggar.

 6. Mia says:

  Så glad för ny uppdatering från dig. Och så imponerad över er (tillfälliga) flytt, otroligt strong att flytta över halva jorden med barnen! Ska bli spännande att få höra mer om Vilnius.

 7. Frida says:

  Du är grymoch rolig! Så modig som vågar flytta med till Vilnius- glöm inte det!

 8. Emma says:

  Vilken jävla krigare du är Elin!! FÅ personer hade klarat ens första två styckena i din text. Sträck på dig ❤️

 9. Åsa says:

  Du är fantastisk! Och jag har saknat dig, så tack för att du orkar skriva och förgylla min grå vardag. En kollega sa till mig igår att grått är ju fint, så vi borde tycka lite bättre om det grå vädret.

 10. Sara says:

  Du får mig att både skratta å gråta å skratta ashögt igen!! SÅ roligt att du hinner gå in å skriva inlägg trots att du hinner mer på en vecka än många andra gör på ett helt år!
  Hejja dig! Å det kommer att bli en rolig story för honom när han växer upp. Att han har firat födelsedagar på så många olika ställen! Lycka till i Vilnius å hoppas att våren snart är hos er!

 11. Du är så cool Elin! Tycker att det är grymt modigt att resa sådär ensam med tre barn och dessutom gravid. Vädret i Sverige är inte mycket bättre och snart är det vår där med! Ni måste för övrigt ta en tripp till Palanga när det är varmare. Där är mysigt och finns som sagt härliga spahotell!

 12. Maria says:

  Du är så cool Elin! Min främsta inspirationskälla i blogguniverzum. Herregu åka över halva jorden med 3 små barn runt fötterna (i bästa fall) och ett i magen. Många MÅNGA hade gett upp långt innan planet lyfte från NY (helt säkert jag också).

 13. Hilda says:

  Heja heja heja!

 14. Caroline says:

  edward munch! Skrattade så jag grät!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Elin Renck

Bor i New York, gift med Johan och vi har fyra barn, Jack 5, Harriet 4, Max 2, och nyfödda Bruno.