The Way We Play

Nyår!

7 months ago

Ja, så blev det ju nyårsafton där i slutet av december, som alltid. Det kommer man ju inte ifrån. Jag kanske inte har blivit bjuden på rätt fester i mina dar, men jag kan inte minnas någon nyår som har varit lika med fest och roligt. När jag tänker tillbaka på nyårsfester från förr så tänker jag bara på tunna strumpbyxor, lösögonfranslim, kyla, billig champagneliknande dryck, kall potatisgratäng med rostbiff i för små portioner.

Men i år fick jag känna på den perfekta nyårsafton. Ingen alkohol, ingen Bambi som glider på den hala vägen ner mot nattbussen till det skärande ljudet av is mot spikar som tittat fram på de nötta klackarna, inge drama eller stress att ta sig till det rätta stället. Vill inte vara 19 igen. Tänk om man hade vetat då att den ultimata nyårsfesten firar man med 3 korta klumpiga, lättköpta, pastaätande småmänniskor.

Nyår!

– Whoho, här står jag utan hals. 

Nyår!

Hade mina nya skor på mig som jag fick i present när Johan kom hem från Litauen. Min mormor hade älskat dem. 

Även fast det bara var vi och en annan familj så ansträngde vi oss för att pynta i sann nyårs anda. Jag och Harpan gick och köpte hattar, tomtebloss, och livsfarliga serpentinsmällare.  Och jag lyckades efter mycket om och men övertala henne att vi skulle köpa ballonger i “2018”-style och inte i Elsa från Frost.

Nyår!

Hur vi än placerade ballongerna så blev det en enda ormgrupp. Ett dåligt tecken för 2018? 

Nyår!

Jag och Johan var och käkade lunch på Balthazar en dag. Ett ställe som jag vet många kör på sin lista när de är här och turistar. Det är roligt och kul people watching, men jag blir så stressad där. Ett sånt ställe där man drar sin rumpa längst grannens bordskant när man ska klämma sig in och sätta sig, för det är så trångt. Och det är så stimmigt i lokalen med bestickljud, stolskrap och högljudda amerikaner.

 

Nyår!

*Pulshöjning* 

Men när vi satt där, nästan i knät på de som satt bredvid, så tittar kvinnan i sällskapet på mig och uttrycker högt och gränslöst: att jag har en sådan otroligt glowing hy! Vad fasiken har jag gjort?!

Gulligt och väldigt osvenskt.

Nyår!

Ja ni kan hoppa upp och klappa er på att jag tvingade Johan att ta en bild på mig för jag var tvungen att kolla ifall jag kunde se vad hon menade. Notera min nöjda min.

Man lägger pussel i pyjamas på jullov. Det vet ju alla. Började med att barnen fick ett i julklapp som vi la tillsammans som en lycklig familj. Men när Johan och jag märkte att vi liksom hade sakta, sakta föst bort barnen från köksgolvet för att de var så i vägen plus att de hade så klibbiga händer så att de råkade oavsiktligt ta sönder allt hela tiden, så kände vi att det kanske var bäst att vi köpte ett eget.

Nyår!

Bör tillägga att vi aldrig la klart det. Jag hann få nackspärr och såg pusselbitar varje gång jag blundade. 

Nyår!

Instagrams bästa bilder från 2017. Där ser man.

Nyår!

En bild på mig och en klänning. Jaha.

Fick något konstigt klump i halsen när jag skriver det här. Vet inte om det är nån ångest för att jag är trött eller för att det helt plötsligt slog mig hur konstigt det kanske är att sitta och skriva om sitt liv, sin makaroni-vardag och hoppas att folk läser. Kanske både och, men troligtvis mest för att Johan sitter på ett plan till Europa och ska vara borta tre veckor. Alltid värst dagen han åker och dagen innan han kommer hem.

Men godnatt på er, jag ska lägga mig bredvid en 80 cm lång bebis som tar lika stor sovplats i sängen som en 2 meters lång karl.

e.renck

 

10 Replies to “Nyår!”

 1. Jag har också den där lätta ångesten ibland just nu. Jag tror att det är januari-deppen. Det är liksom så lååång till våren. Och januari innehåller ju inget kul alls. Fast jag börjar i alla fall några nya kurser och det får ju vara positivt 🙂

  Hoppas att klumpen i halsen släpper och att du får en skön helg. Passa på att dumpa barnen på barnvakterna en halv dag och pyssla om dig själv lite <3

  1. Elin Renck says:

   Ja långt till våren ja… Men låter ju kul med kurser ju. Ska ut på stan på torsdag så det är ju alltid nått =)

 2. Madde says:

  Så kul att läsa din blogg. Den har blivit en favorit!

 3. Elise says:

  Elsker å lese om din makaroni-hverdag på ditt usminkede språk og med dine usensurerte skildringer! Og Amerika-brevet lyser opp grå hverdager på jobb på den andre siden av Atlanteren. Du er et frisk friskt friskt og inspirerende pust, kjære Elin, tusen takk (og godt nytt år) 🙂

  1. Elin Renck says:

   Tusen tack till dig som läser och kommenterar! Gott nytt år till dig också!

 4. Ida says:

  ÄLSKAR din blogg. Mera mera! Och gärna details om alla kläder pga din stil är min mest inspirerande. Den där fina blusen (klänningen?) på Balthazar t ex? Kram

  1. Elin Renck says:

   Vad glad jag blir, tack! ❤ Blusen är från Marc Jacobs. Kram

 5. Linnéa says:

  Älskar precis som ovanstående att läsa om mammadjuret och kladdiga fingrar. PLUS att du är fabulös och att ni har ca den mysigaste inredningen i ert hem. Kram

  1. Elin Renck says:

   Vad gullig du är. ❤
   kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Elin Renck

Bor i New York, gift med Johan och vi har fyra barn, Jack 5, Harriet 4, Max 2, och nyfödda Bruno.