The Way We Play

Helgerna som gick

10 months ago

Det är kul att jag börjar skriva ett inlägg som handlade om mina två senaste helger, och så plötsligt har det gått en tredje. Folk säger att de vill stanna tiden för att barnen växer upp för snabbt, jag vill stanna tiden för jag hinner inte med min planerade blogginlägg.

Men jag kör en snabbisresumé med svajande kvalité.

En lördagsdejt med Jack och Johan. Vi hamnade som vanligt på Sant Ambroeus. Åh, nu får jag dèjá vu, har jag redan skrivit det här inlägget förr? Det var i alla fall Jacks tur att haka på. Han var inte lika lättroad den gången, vilket jag förstår. Sjukt tråkigt för en 4,5 åring att gå på restaurang, jag tror nog jag har tänk att så länge han får lite ensamtid med mig och Johan så är han nöjd, det blir ju ganska lite sådan när man har två småsyskon. Men vi får nog börja med något lite mer barnvänligt…

Helgerna som gick

Med så torra vinterben att det säkert ligger spår av mig på hela Manhattan. (Kan vara den äckligaste meningen jag någonsin har skrivit.)

Helgerna som gick
Helgerna som gick

Jag gick loss på samma sätt som Pretty Woman gjorde inne i lyxbutiken, fast på brunchmenyn. Till och med att en tant vid bordet bredvid sa: That’s a lot of food.  Och av nån anledning blev jag så sjukt störd av den kommentaren att jag surade resten av lunchen och muttrade; du kan va a lot a fooooood….

Vad gjorde vi sen då? Jo vi gick till en favorit barnklädersbutik som heter Trico Field. Vi letar efter färgglada kläder till Jack. Det är en japansk konstigt butik med jätttemycket fult, men man måste rota och tänka lite utanför lådan.

Och vi hittade faktiskt lite roliga glada kläder till  honom, och massa till Harpan också. Försöker alltid tänka smart och praktiskt vid barnklädershopping, så köper alltid lite för stort. Så dää ha nå`tt å växa i, viskar någon småländsk kommandora i mitt öra. Så slutar det alltid med att mina barn har alldeles för dyra fina kläder, men ser ut som Tommy och Annika i Pippi på rymmen med potatissäckarna.

Helgerna som gick
Helgerna som gick
Helgerna som gick
Helgerna som gick

Helgen efter det åkte vi med Harpan till Le Coucou. Och den enda som betedde sig som ett barn där var nog jag, då jag råkade göra ett litet för högt kräkljud och spotta ut maten när Johan mumlar efter jag tagit några tuggor; Vad kul att du gillar sniglar, det trodde jag inte. 

Helgerna som gick

Lilla snigel akta dig…

Helgerna som gick
Helgerna som gick
Helgerna som gick

Harriet, Harpan, Barpan Barpansson

Helgerna som gick

Okej, nu bjuder jag på den här bilden. Försök tänka bort att jag ser ut som jag har sålt det franska smöret och tappat pengarna, och det blåa under ögonen osv…  MEN hur länge tror ni jag satt med den där svarta sminkfläcken vid sidan av ögat innan jag såg den i badrumsspegeln? Hur kan inte Johan ha sett den? Snark. 

Sen fick jag köra en Pretty Woman på riktigt. Vi var nämligen på Kirna Zabete  på Broome Street.

Helgerna som gick
Helgerna som gick
Helgerna som gick

Försöker också köra lite mer färgglatt. 

Helgerna som gick

En Juleklänning…

Helgerna som gick

En Gucci-kjol i strl 42 som jag inte ens kunde stänga. Najs där Gukki. 

Ja, och vad hände sen då. Har ni orkat läsa hela vägen hit? Johan och jag har fördelat det så att man har en helgdag var med sovnatt och sovmorgon. Och då menar jag att det är hela baletten, man sover i gästrummet, behöver inte ta något barn som vaknar på natten och man får sova hur länge man vill. Och känslan när jag vet att det är min natt att få sova är helt obeskrivlig. Alldeles pirrig där på kvällen, samtidigt som jag har som en inre stress ifall jag kanske valde fel natt att ta min sovorgie på. Tänk om liksom något utifrån kommer störa mig. Men när bettskenan och öronpropparna åker in, den noggranna proceduren att välja rätt kuddar är gjord, och när test-ligget ner för kolla ifall tofsen på huvudet inte sitter i vägen, så är den känslan det närmaste jag kan tänka mig att heroin känns som.

Sen blir det ju alltid söndag. Får man säga att söndagar inte är min favoritdag? Älskar att vara med min familj, men älskar ännu mer att vara med dem på fredagkvällar. Men vi köra samma runda nästan varje söndag. Ut i Prospect Park, sen en sen lunch/tidig middag på något barnvänligt ställe i området.

 

Helgerna som gick

Nån söndag.

Helgerna som gick

Försöker se den här bilden som en fin höstbild och inte tänka på kanylerna, råttbajset och allt det oidentifierade som gömmer sig bland löven.

Helgerna som gick

Vi var på en trött, trött marknad precis vid oss.

Helgerna som gick

Oj så trött.

Helgerna som gick
Helgerna som gick

Jacka från Tiger of Sweden som var lite för liten för Johan som jag snabbt snodde.

Helgerna som gick
Helgerna som gick

Jag och min man. Som för övrigt fyller 51 idag. Grattis mitt hjärtas jubel. Känns som jag åldras snabbare än vad han gör. 

Det var allt för den här gången. Jag är ensamstående igen i två veckor. Ligger bredvid Max som sover middag när jag skriver det här, vi ska snart gå och hämta Jack och Harriet i skolan. De har haft skolfoto idag och jag hoppas de inte fick måla med röd fingerfärg precis innan som de fick göra förra året.

e.renck

 

6 Replies to “Helgerna som gick”

 1. Annsofie says:

  Så jäkla cool affär det verkar vara Kirna Zabete! Dit måste jag någongång. Och du med är cool och rolig!

 2. Ingela says:

  Tack för att du muntrade upp min dag!

 3. Karolina says:

  Älskar ditt humoristiska sätt att skriva på 😀

 4. Lottis says:

  Hej! Oh vad du skriver bra! Blir så glad då du har bloggat.

 5. Mia says:

  Skriv mer! Skriv oftare! Alltid lika roligt att läsa!

 6. Katti says:

  Har precis hittat din blogg och ligger här och skrattar högt åt dina underbara formuleringar!
  Länge länge sedan jag läste en så bra blogg. Ditt språk! Dina underfundiga betraktelser! Vackra bilder! Kloka tankar! Underbart! God Jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Elin Renck

Bor i New York, gift med Johan och vi har fyra barn, Jack 5, Harriet 4, Max 2, och nyfödda Bruno.