Julen som försvann

8 years ago

Oj den här julen har bara försvunnit förbi, nästan lite obemärkt. Vet inte vad som hände, jag hade verkligen sett fram emot jul i nya huset, men det kändes som att vi liksom inte riktigt fick till det. Jag fick aldrig den där ”lukta-på-hyacint-julkänslan”. Men barnen är nöjda och pratar om den haltande tomten, som bröt på tyska av någon anledning, med skräckblandad förtjusning. Granen åkte upp för ett par dagar innan jul, och direkt glömde jag att vattna den så den blev trött lagom till julafton. Gulligt att 90 % av allt pynt sitter en meter ovanför golvet. På julafton gjorde vi det som vi gjort varje år, gick till Aquavit och åt svenskt julbord. Ta lax, det är dyrt. Sen hem till tomten... Jack hade önskat sig ett magiskt trollspö och Harriet önskade sig en glittrig cirkel. Väldigt oklart vad det var för något bara. Och jag hade varit snäll som vanligt.