3 is a magic number

5 years ago


Jag är gravid med bebis nummer 3. Jag är så trött, så ont i ryggen men så himla glad. Den här graviditeten har gått supersnabbt, helt plötsligt är jag i vecka 22. Det blir ganska tätt mellan barnen, Jack är 3 och Harriet blir 2 i september, och den här bebisen är beräknad att komma i början av oktober. Men vi ville köra på.

Visst undrar jag ibland vad fan vi har gett oss in på, att det kommer bli kaos. Och jag har känt att jag nästan måste be om ursäkt för att jag är gravid igen. Det var nästan det första jag sa till barnmorskan här i Sverige, ursäktade mig om att ”ja det blir ju lite tätt mellan barnen och det kanske är dumt när jag redan är ganska trött”. Men hon bara tittade på mig så där vänligt som en barnmorska med 30 år erfarenhet kan göra och sa att jag inte behövde förklara mig, och att det är fantastiskt med en liten bebis till. Då vill man bara krypa upp i hennes famn och bli kramad en liten, liten stund. Jag får komma ihåg det när jag kommer där med magen i vädret och kör en dubbelvagn upp för Rörstrandsgatan med två skrikiga ungar som håller på att slå ihjäl varandra, och det känns som om alla stirrar och undrar om en tredje verkligen är en sån bra idé.