Leta efter inspirationen

3 years ago

Leta efter inspirationen

Såååå njaaa livet är kanske inte riktigt till bredden fyllt av inspiration just nu. Eller hur känner ni? Januari. Eller vänta är det februari? Hände ens 2020? ibland när jag pratar med folk om typ något jag gjorde i, säg, påskas, så kommer jag på att i mitt huvud så är det påsken 2019 jag talar om. För halva, eller typ hela, 2020 hoppade vi väl över? Anyway, för oss så har et varit viktigt att ändå få till lite inspiration i vardagen och i jobbet och då får man leta (med ficklampa) och lägga manken till. När allt är stängt och att resa är uteslutet så får vi resa i fantasin. sagt och gjort så printade vi häromdagen ut alla våra favoritinspirationsbilder och gick lös på väggarna i ruinen vi snart kan kalla hemma. Det tejpades, lyssnades på The Band på högsta volym, kan hända vi tjyvrökte (men mamma om du läser nu så nej såklart vi inte tjyrökte), och det dracks hinkvis med kaffe och moodboardades som aldrig förr.

Leta efter inspirationen

så vad vill jag säga med det. JO jag vill bara visa att du är inte ensam om att ha det rätt tråkigt just nu. Vi är ett gäng tröttisar i båten med dig. Man får fasen leta efter ljusglimtarna för dom knackar inte på dörren självmant. Inte hos mig i alla fall.

Leta efter inspirationen

Så ta en bulle till. Köp den på det snyggaste eller gulligaste stället du vet. eller det med bäst musik. eller det med han söta killen i kassan. I dont know, whatever rocks your boat.
I mitt fall är det Fornet de la Soca, bageriet, (som är Rossy de Palma, Almodovars musas, favorit när hon är på stadsbesök i sin hemstad Palma). Här är stämningen varm, bakelserna ljuvliga, skyltarna handskrivna med snirklig skrivstil och bakom kassan står kvinnor som stått där jämt i förkläden med volanger, blommor, rutor, prickar och solblekta kanter.

Leta efter inspirationen
Leta efter inspirationen

Här får jag inspiration. Vill in med gamla vitrinskåp i köket och kantstött porslin. Vill aldrig mer köpa skogaholmslimpa, (som jag trots allt älskar), utan alltid ha en brun prasslig brödpåse i min cykelkorg som såklart ska va i rotting (inte i ful plåt från någon sportkedja, som idag)

Leta efter inspirationen

4 bitar mandelkaka por favor.

Leta efter inspirationen

Vi går och handlar mimosa på färgglada marknaden på lördagsmorgonen i Pere Garau, gluttar på de Afrikanska kvinnornas magiska mönsterfester till klänningar och köper olivträd för 20euro.

Leta efter inspirationen

Ps är det inte lite speciellt att hela verkstaden vi bygger om till hem nu, är rivet, men att byggjobbarna bevarat en uppklistrad pinuppa från tidigt 90tal? finns inte el eller vatten, golv eller ens fönster men det finns en nakenfis med frökensverige lockar redo att förföra dig?

Leta efter inspirationen

Vi får ju inte träffa folk utanför familjen här på Mallis. Covid rules.
Så för att hålla humöret uppe måste man kanske köpa en klänning med rosor eller elgitarrer? Börja räkna ned dagarna tills sandalerna åker fram? Rosdrömmen (från Ganni) kommer användas flitigt såfort väder och restriktioner blir bättre och elgitarrerna (från Dolores Promesas tänker jag nog att de kan få ut o luftas redan i helgen med jympadojja och fluffig stickad tröja?

Leta efter inspirationen
Leta efter inspirationen

Eller så får man sätta på sig stor nystrykt krage och leopard fast man inte har nånstans och gå? (OM det inte kanske kan va så att man i smyg ska “råka” möta en kompis vid återvinningsstationen för att ta en drink to go i papperskopp? Men så gör jag ju såklart inte för det hade ju varit olagligt. Såklart).
Oh well hang in there och keep me posted om nu har inspiration-i-vardagen-tips så är jag högst mottaglig!

Jen · 3 years ago
Underbart att få ta del av dina bilder. Jag saknar Spanien så det nästan gör ont Dina vackra bilder hjälper mot saknaden

Amanda · 3 years ago
Alltså Max ❤️❤️❤️ Jag är ju familj så tänker jag (utan både liten och stor italienare) kommer omedelbums för nu längtar jag så mkt

Days like this

Days like this

“Vad är nu detta tänker ni? Varför är dom två helt plötsligt? Jo men det är nämligen så pass kul nu, att jag (Frida) flyttar in och delar bloggen med min syster Lina!
Kanske världens bästa idé tex?! Mallis och Stockholm, loppisar, recept, rutiga kuddar, cowboyhattar sa jag snacks?”

Lina, inredare och set designer och delägare till www.dustydeco.com med min man Edin som jag har Lola 7 år och Max 4 år ihop med. Bor på Mallorca och älskar att loppisfynda, vara vid havet, läsa, skriva och mest av allt att lägga oliver i vackra skålar, chark på vackra skärbrädor och hälla iskall cava i tunna glas och bjuda vänner på kalas hemma i trädgården.

mail: [email protected] instgram: linakjellvertzinterior

Frida, Säljer Second hand på insta, dukar bord! Är set designer och PR-person, får man plocka alla russin ur kakan så gör man väl det? Bor med mina pojkar Harry, 7 och Henry 2 och min snubbe Magnus invid tessinparken på gärdet, i Stockholm

mail: [email protected]

instagram: fridasfinds