Jag börjar se ett mönster kring den här bloggen, sist jag fick lust att skriva var kring jul och samma sak i somras då jag precis gått på ledighet. Jag började blogga för att jag ville ha en plats att landa mina tankar, att kunna lägga upp fler bilder och göra en annan form av innehåll än på instagram. Och när jag är inne i det så är det jätteroligt, men så fort huvudet blir fullt av jobb, barn, vardagspussel så försvinner orden. Kanske skulle jag nöja mig med bilddagbok mellan varven?
Med det sagt kommer här en bildkavalkad och några ord om vår påskhelg.
Helgen började här i köket. Vi skulle ha åkt till landet för påskfirande med min mamma och syster, men jag hade varit så förkyld i veckan att energin inte räckte till att packa och få med oss hela familjen ut. Istället fick Jens svänga förbi NKs deli och köpa allt gott han kunde hitta och jag gjorde detsamma i den lokala grönsaksdisken.
Ostar, illgröna oliver, serrano, en magisk aprikos- och timjanmarmelad, sparris, vårlök och årets första ramslök. Det blev som ett härligt påskaltare i köket, bredvid Lykkes eget altare av påskpyssel.
Vi korkade upp ett naturvin som hade finare etikett än smak och bjöd sen en av mina närmsta vänner med pojkvän på middag. Hon kom givetvis utklädd till påskhare med psykadelisk påskmusik av kacklande hönor på högsta volym och en välfylld godiskorg till barnens stora glädje. Barnen har verkligen världens bästa (och mest lekglada) gudmor <3
På påskafton hade vi sen våra och barnens vänner över. Vi började utomhus och grillade hamburgare åt barnen. Sen dukade vi upp en härlig påsklunch med bakade ägg och chèvre, sparris med ramslökspesto, en ”matjes mess” med sill, potatis, hackat ägg, lök, gräddfil och brynt smör, och så hade jag bakat ett glutenfritt parmesan- och salviabröd. Allt var så gott att jag vill ha påsk nästa helg igen! Vi avslutade med att gömma chokladägg i trädgården och Sofia Woods citron- och olivoljekaka.
Idag har vi bara hängt hemma, vi var en sväng till parken och sen njöt vi av solen och grannarnas sällskap i trädgården där jag satte årets första fröer.
Jag uppskattar verkligen påsken som högtid på grund av dess kravlöshet. Det finns inga nedärvda traditioner som styr var vi ska vara när, vem vi ska träffa, vad som ska ätas och vilka presenter som ska ges bort. Det är bara lust och vilja som styr, och det får vara spontant. Alla våra planer den här helgen har bokats samma dag eller dagen innan – säg en annan högtid där det skulle vara möjligt!
Caroline is a mother of two, Sam, 7, and Lykke, 3. She lives in Enskede, Stockholm and work as content creator, photographer and stylist. Food, fashion, interior, motherhood and thoughts.
Instagram: @carolineborg (link)
Mail: [email protected]
asal · 3 years ago
åh vad är det för glutenfritt bröd? ser så gott ut!
Caroline Borg · 3 years ago
Jag utgick från detta bröd: https://www.ica.se/recept/brytbrod-med-parmesan-och-salvia-728998/ men för att göra det glutenfritt använde jag faktiskt ett recept på bulldeg som blir jättebra, här är receptet: https://thewayweplay.se/caroline-borg/2021/02/ett-dromhus-nagra-loppisfynd-glutenfria-semlor/. Låter knäppt men egentligen är det ju bara en vetedeg och receptet skiljer sig inte jättemycket från Buffés recept förutom att det är glutenfritt.