Leaving for christmas

2 years ago

Leaving for Christmas
Leaving for Christmas

Imorse steg jag upp i ottan innan resten av familjen, gjorde en kopp te och tappade upp ett skållhet bad. Där fick jag ligga i exakt 20 minuter och titta på nya säsongen av Emily in Paris (guilty pleasure) innan en nyvaken Lykke gled ner i badet med mig.

Leaving for Christmas
Leaving for Christmas

Efter grötfrukost och packning som alltid tar tre gånger så lång tid som planerat, tryckte vi in paket, mat, väskor och barn i bilen och åkte mot min mamma i skärgården.

Leaving for Christmas

Vi lämnade ett lagom juligt hem, där jag hunnit mindre än hälften av allt jag hade planerat att hinna med. Jag skyller på vabb, barn, oförutsett jobb, och ja livet. Dessutom var vi upptagna hela förra veckan med att göra en total makeover på Sams rum inför hans födelsedag. Jag uppdaterade facebook market och blocket två gånger i timmen i jakt på de sista möblerna och detaljerna. Med det var värt varenda minut att få se hans min när han öppnade rummet på morgonen!

Leaving for Christmas
Leaving for Christmas

Inga röda amaryllis på bordet, men en grön orkidé duger fint som julblomma och några kvistar enris fick liva upp soffbordet.

Leaving for Christmas
Leaving for Christmas
Leaving for Christmas

En vabbdag i veckan klädde jag och Lykke vår långsmala gran och förskolepyntet fick tillfälligt ryka för det allra finaste i jullådan. Lykke klippte till rosa och röda band att knyta rosetter med på alla lågt hängande grenar. Sen rök även de och hon hängde istället upp gulliga scrunchies hon fick i tidig julklapp av Atelier des filles <3

Leaving for Christmas
Leaving for Christmas

Nu blir det jul på landet i tre dagar och förutom barnens paketlycka (det är faktiskt det bästa) ser jag fram emot god mat, sällskapsspel, bastu och ett kallt julbad!

Hoppas du får en mysig jul, hur du än firar!