Vår midsommarhelg

3 months ago

Det blev väldigt fin och mysig midsommarhelg, trots mina ambivalenta känslor kring högtiden. Vi firade som sagt på mammas landställe på Blidö, med mamma, hennes vän Gina och deras vänner som bor i grannhuset.

Vår midsommarhelg
Vår midsommarhelg

Vi började morgonen med champagnefrukost som Gina fixade i ordning, klädde midsommarstången och åt sen klassisk midsommarlunch allihop tillsammans hos oss.

Vår midsommarhelg
Vår midsommarhelg

På eftermiddagen sprack himlen upp och vi fick strålande sol resten av dagen. Vi gick ner till bryggan och badade, drack en aperol och simmade över till grannarnas brygga som min syster och hennes kompisgäng lånat för kvällen.

Hon har också köpt ett hus här på Blidö och firade första midsommaren där med massor vänner, en sådan där riktigt stökigt härlig midsommar som man inte upplevt sen barnen kom, som man ibland kan sakna. Men när vi hälsade på dem igår efter två dygns festande så kände jag ändå att nja, det är ganska så skönt att inte ha den möjligheten längre heller, haha.

Vår midsommarhelg
Vår midsommarhelg
Vår midsommarhelg
Vår midsommarhelg

Resten av helgen har mestadels spenderats på bryggan i det fina vädret. En morgon värmde vi croissanter och baguette och dukade upp frukost i morgonsolen. Åt med fransk bondost och en rabarber- och vaniljmarmelad som jag gjorde tidigare i veckan, den är otrolig till ost! Jag använde det här enkla receptet och la till en tesked vaniljpulver för extra vaniljsmak.

Vår midsommarhelg
Vår midsommarhelg
Vår midsommarhelg

21 grader var det i vattnet och barnen har lekt som fiskar i vattnet <3

Vår midsommarhelg

Mamma har precis målat trappan i kulören Silhouette från Jotun, som jag tipsat om efter att ha provmålat på landet. Den är så fin till Kokos som panelen är målad i. I veckan ska jag måla väggarna på landet och sen bestämma snickerifärg, det kanske blir denna efter att ha känt på den under helgen. Visst är det är en fin kombo?

Vår midsommarhelg
Vår midsommarhelg

Vi har ätit massor gott. I torsdagskväll gjorde jag krossad potatis i ugnen. Du kokar färskpotatis och trycker sen till dem i en form så att de krossas, utan att mosas helt. Hyvla på massor (!) smör och rosta länge i ugnen tills smöret och potatisen blivit alldeles karamelliserat. Jag började på 175 grader och höjde efter ett tag till 225 grader, räkna med att det tar ca 45-60 minuter. I slutet rev jag över parmesan och lät det gå fem minuter till. Gott med creme fraiche, tunt mandolinad färsklök och löjrom! Mammas kompis hade också gjort en magisk rabarberchutney som jag måste be om receptet på.

I den gamla bion på Blidö hade en familj startat gelatobar och sålde även lite italienska delikatesser. Det var tänkt som ett sommarjobb åt sonen som gick på gymnasiet men redan första dagen när vi var där insåg de att det skulle bli sommarjobb för hela familjen. Gulligt! Vi köpte med oss stracciatella som man borde äta oftare, det är ju bara det allra krämigaste och godaste i burratan. Gott till tomater, persika eller filead apelsin som Jens gör ibland och som de serverar på L’Avventura.

Vår midsommarhelg

Avslutar helgsvepet med en bild från i lördags kväll, när jag bäddade på bryggan för att fota påslakan åt svenska märket Read the label. Jens hjälpte mig att fota där jag skulle vara i bild och sen satt vi där en stund med ett glas vin och te i solnedgången. Det ska vi göra igen, helt magiskt!

Summa summarum en väldigt fin helg, tack mamma och Gina <3