Ett perfekt kurerat instaflöde

3 months ago

Sparar ni också mycket bilder på instagram? Jag älskar den funktionen och går ofta in i min Sparat-mapp, och blir helt hög av hur vackert kurerat flödet är. Det är inte svårt att se var jag är inspirationsmässigt just nu. Allt är varmt och ljuset mjukt, det grönskar och formerna är böljande. Tonerna är ljust gräddiga men jag dras också till färg som får bryta av, gärna i blått, orange och grönt.

Vore det inte roligt att se hur andras sparat-mappar ser ut? Som ett snabbare, mer förfinat Pinterest, där jag annars tycker att det utvalda flödet sällan är särskilt inspirerande. Jag hade också önskat att det gick att ha flera flöden på instagram, så att man hade kunnat bestämma vilka man ville se och kategorisera dem. Ett för mina vänner, som jag annars ofta missar mycket från. Ett för inspiration, ett mer nyhetsorienterat osv. Hur bra hade inte det varit?

Ett perfekt kurerat instaflöde

1. Emma Elwin har alltid varit en favorit, hög modegrad men fortfarande med en ödmjukhet.

2. Från inrednings- och matinspiratören Eyeswoons flöde vill man spara allt.

7. Dessa tofflor från Nomadic state of mind står högt upp på önskelistan.

11. Jag gillar lekfullheten hos Wethepeoplestyle och fastnar ofta för bilder fotade i den här stilen.

13. Alina Brane är Design manager på Gant, och hennes stil är moget färgglad. Kan man säga så?

14-15. Drömmer om ett konstverk av Paula atelier!

 

Ett perfekt kurerat instaflöde

1. Sophia Roe är ett måste i mitt flöde, älskar hennes stil och formspråk.

2-5. Elin Skoglund är ingen jag följer annars eller har riktigt koll på, men när jag letade bilder på Jotuns kulörer inför ommålningen på landet så fastnade jag för några av hennes inredningsbilder hemifrån. Jag gillar färgkombinationen på de två sista bilderna.

6. Jag har en hel mapp sparad på Pinterest bara med bilder som ger mig sommarkänslor. Min favoritmapp just nu! Emma Wallméns och Mira Wickmans jobb i Rum hemma platsar fint där.

11. Jag älskar L:A Brukets formspråk. Det finns inget mer inspirerande än duktiga varumärken!

15. En tavla av Karin Sofia Lind ska jag äga någon dag, och då helst ett original.

Ett perfekt kurerat instaflöde

1-2. Hanne Malmsten har flyttat och jag vill flytta med henne.

8. Min kompis Lisa lägger ofta ut en miljon stories på raken med inlägg hon sparat, och jag vill spara allt hon sparat. Vi har ganska exakt samma smak och stil, i alla fall inspirationsmässigt. Här är ett konto jag hittade via henne som har en ganska eklektisk mix som jag gillar att scrolla mig igenom.

12. Ellen Claessons stil.

14-15. För att inte tala om Filippa Lindéns.

Ett perfekt kurerat instaflöde

2-5. Lugot gör inte bara otroliga smycken, de har också ett vackert kurerat instagramflöde som är värt att följa bara för den sakens skull.

6. En av mina bästa vänner Annika bygger sommarhus på en skogstomt på Djurö. Det här är en av hennes inspirationsbilder och det kommer bli så vackert med naturen precis utanför fönstren.

8-9, 11-12. Aslaug Sand är Design manager på danska Munthe, och hon är inte bara en grym designer utan även väldigt inspirerande som person.

15. Elsa Billgren toppade havregrynsgröten med olivolja och flingsalt, det tänker jag prova framåt hösten när jag blir sugen på gröt igen.