En smygstart på sommarlovet

4 months ago

Säg det blogginlägg som inte innehåller ordet vab, men det är precis vad vi pysslat med i en vecka. Vabbat snorig nos, och efter fem dagar hemma i stan pallade jag inte mer utan tog med Lykke och åkte till landet på Rådmansö i Norrtälje. Där låtsades vi istället att det var sommarlov och det kändes genast riktigt lyxigt att få vara med varandra i två dagar till.

En smygstart på sommarlovet
En smygstart på sommarlovet

Jag tog med mig några provburkar färg och testade. Färgen vi har i huset är alldeles för kallt grå för att jag ska trivas, på sommaren vill jag bada i värme.

En smygstart på sommarlovet

Att försöka återge färg med mobilkamera, varför försöker jag ens. Men det lutar åt den mörkare av väggfärgerna, kulören Kokos från Jotun som är en varm vit färg, med lite extra svärta och även en gnutta rött som ger en väldigt behaglig gräddig ton. Jag brukar hålla mig borta från allt med rött i när det kommer till kalla grå färger då det tenderar att dra åt lila (mitt värsta), men utan det röda i vitgul/beiga färger så drar det lätt åt grönt. Den ljusare väggfärgen i bild är Eggvit, och den är endast vit med lite gult utan svärta, och då blir det inget djup i färgen.

(Obs att jag inte är någon färgexpert och kanske har alldeles fel, men så här upplever jag det efter att ha provat många grå och beiga kulörer.)

En smygstart på sommarlovet

Snickerierna och eventuellt även dörrarna vill jag måla i en kontrasterande färg. Inspirationen är ovan bild från huset vi bodde i på Österlen tidigare i våras. De råa kalkväggarna gör givetvis sitt för känslan och det kommer jag inte kunna återskapa i vårt lilla röda trähus – men det var så fint med de gula snickerierna!

Jag messade Veronica som vi hyrde huset av och frågade efter färgkoden, och det visade sig att NCS-koden överensstämde med Jotuns kulör Observe, det är den som jag målat upp på en kartongbit. Men jag känner mig osäker på om det verkligen kan stämma, min målbild är gulare. Kan ljuset verkligen bryta färgen så olika? Jag får nog prova Humble yellow och Ginseng med, så får vi se.

En smygstart på sommarlovet
En smygstart på sommarlovet

När vi kom till landet hade vi sådan tur att poolen i området precis öppnat, som barnen längtat. Det var en lycklig liten tjej som bytte om till baddräkt och hoppade i. Sommarlovskänsla deluxe, även om vattnet fortfarande var lite kallt för Lykke. Men jag fick simma några längder, magiskt!

Lykkes baddräkt (adlink) är från Newbies limiterade sommarkollektion som släpptes i tisdags, vilken jag och Emily fotade kampanjen för tidigare i våras när vi bodde i det där huset på Österlen. Se kampanjen här med våra gullungar <3

En smygstart på sommarlovet
En smygstart på sommarlovet
En smygstart på sommarlovet

Resten av dagarna hängde vi bara, försökte jobba lite mellan varven när Lykke var upptagen med Madicken och Lotta på Bråkmakargatan och krigade mot myrorna som hittat sin väg in i huset. Jag mår verkligen bra i vårt lilla hus på landet, hjärnan får koppla ner och energin och kreativiteten kommer tillbaka. Jag hade en vision att åka ut hit en dag i veckan för att jobba under våren och försommaren, och även om det ännu kanske inte riktigt blivit så, så håller jag fast vid den visionen inför kommande sommarmånader och hösten.

Paula · 4 months ago
Hej! Var kommer soffan ifrån? Så fin!

Caroline Borg · 4 months ago
Hej! Det är en Ikea Söderhamn med överdrag från Bemz, Brera Lino i färgen Pebble. Gillar den verkligen!

Matilda · 4 months ago
Hej! Vart kommer det runda soffbordet från? Otroligt fint. Ha en fin kväll. Kram. /Matilda

Caroline Borg · 4 months ago
Din kommentar fastnade för godkännande, så sent svar. Men det är från Menu, Turning table!