Det bästa jag kan ge mitt hår

4 months ago

I annonssamarbete med Yves Rocher

Det bästa jag kan ge mitt hår

En stund innan solen går ner bakom ön på andra sidan vattnet, sätter vi fötterna i tofflorna, packar en korg med badkläder och handduk och går nedför backen mot bryggan och bastuhuset. Det är det mysigaste jag vet, vår kvällsrutin på landet hos mamma i skärgården.

Det bästa jag kan ge mitt hår

I förra helgen när jag och barnen var ute hos mamma packade vi ner de här schampokakorna från Yves Rocher, att tvätta håret med efter bastun. Varje kaka motsvarar två flaskor schampo och löddrar och tvättar precis lika bra som ett vanligt schampo, men du slipper all onödig plast utan förpackningen.

Det bästa jag kan ge mitt hår
Det bästa jag kan ge mitt hår

Det bästa för miljön såklart, men också det bästa för mitt hår.

Det bästa jag kan ge mitt hår
Det bästa jag kan ge mitt hår

Schampokakorna består av 99% biologiskt nedbrytbara ingredienser, med botaniska oljor och andra ingredienser från Yves Rochers egna odlingar i La Gacilly, i Bretagne. För visste ni att det var där på franska landsbygden som familjeföretaget grundades 1959 av Mr Yves Rocher, i hans hemby? Och där odlas fortfarande majoriteten av alla ingredienser till varumärkets produkter.

Det bästa jag kan ge mitt hår
Det bästa jag kan ge mitt hår
Det bästa jag kan ge mitt hår

Den silvriga förpackningen kan köpas separat och användas för att förvara dina schampokakor om och om igen. Och för varje produkt du köper planterar stiftelsen Yves Rocher Foundation ett träd.

Det bästa jag kan ge mitt hår

Omtanke för vår planet, och för dig.

Det bästa jag kan ge mitt hår
Det bästa jag kan ge mitt hår
Det bästa jag kan ge mitt hår

Schampokakorna har olika egenskaper för att passa just ditt hår och dina behov. The Gentle Shampoo Bar gör håret smidigt och inte fett lika fort efter tvätt, medan The Nutrition är infuserad med oljor som ger näring och gör håret mjukt och silkeslent. The Shine fokuserar på att göra håret lite extra glänsande. Dessutom doftar de magiskt och innehåller botaniska oljor från ringblomma, kamomill och blåklint.

Det bästa jag kan ge mitt hår
Det bästa jag kan ge mitt hår

Det här är inte bara min kvällsrutin utan lika mycket barnens. De älskar att basta och doppa sig i det kalla vattnet efteråt. Upp och ner springer vi från bastun till bryggan ända tills solen på riktigt gått ner. Då har klockan allt som oftast passerat läggning för länge sen, men man somnar ganska så gott efter bastubad – det kan jag lova.

Det bästa jag kan ge mitt hår

Läs mer om produkterna HÄR!