Veckan genom telefonen

5 months ago

Förra veckan var världens längsta! Helgens jobbmaraton övergick i vabb och ännu mer jobb, det tog aldrig slut. Men den här veckan kommer jag hinna landa lite mer, kanske få lite andrum för återhämtning.

Veckan genom telefonen

Lykke som hade peppat för att börja på storbarnsavdelningen på förskolan (stolt som en tupp!) förra veckan vaknade förkyld på måndagsmorgonen, och det slutade med att hon fick vara hemma hela veckan.

På måndagen var jag ensam med henne och medan jag jobbade roade hon sig bland annat med att prova mina knähöga stövlar, och med att titta på teve. Det har blivit mycket skärmunderhållning den senaste veckan…

Veckan genom telefonen

Jag preppade för ett stylingjobb tis-ons för receptsajten Smaka som Arvid Nordquist står bakom samt deras instagram-konto Ta fram det bästa.

Att styla mat är bland det roligaste, och mycket rekvisita blir det. Perfekt för någon som inte kan få nog av porslin, linneservetter och fina detaljer. Lite av det som syns på bordet är från The slow hut, Bergenströms rekvisita, Astier de villatte, Birgitta Watz (missa inte reportaget från hennes studio som Mira fotat här på TWWP!) och Jennies keramik.

Veckan genom telefonen

Jag saknade en snygg visp och några fina bakgrunder att fota på i studion, så jag åkte förbi Props Archive som stylisten Linda Berlin står bakom.

Veckan genom telefonen

Linda är en av de absolut bästa inom kategorin mat och efter ett gäng år i branschen och ett rekvisitaförråd som svämmar över har hon nu börjat hyra ut allt fint. Det är en rejäl skattkista det här!

Veckan genom telefonen

Tunnelbana till jobbet är ovant för en hemmajobbare i pandemitider. Det är också helt sjukt att man känner sig som en outsider i munskydd eftersom nästan ingen använder det i tunnelbanan tror rekommendationen?!

Veckan genom telefonen

Två långa dagar i studion med massor mat av kocken Annica Karlsson och Eva Hildén bakom kameran.

Veckan genom telefonen

Vi fotade sensommarmat, massor gott inför hösten och till och med lite jul!

Veckan genom telefonen

Sallad med rostade rotfrukter och varmrökt lax är en favorit under sommaren. Mmm!

Veckan genom telefonen

Hälften av recepten filmades också, så här vispade jag ihop en krämig äggröra med senapspulver som toppades med avokado, furikake och massor grön tabasco.

Jag åt det igen till middag igår och den där gröna tabascon på äggröra och avokado är ett riktigt bra tips som Annica kom med!

Veckan genom telefonen

Mör i hela kroppen efter de två dagarna. När man är iväg på produktion är både kropp och huvud på helspänn, och efter det är det skönt att kunna jobba hemifrån. Det blev filmredigering i sängen medan resten av familjen förkyld var hemma.

Veckan genom telefonen

Mjukt sällskap. Jag blev också helt sjukt förkyld i torsdags och är inte helt bra än. Så trött på skiten och isoleringen som medföljer, men det är vi väl alla!

Veckan genom telefonen

Välförtjänt fredagsglas efter alldeles för många timmar framför datorn.

Veckan genom telefonen

Och så blev det helg! Barnen slogs om sista nutellan till croissanter, glutenfria från Schär som alltid finns i frysen numera – tips!

Veckan genom telefonen

Jag packade upp lite av rekvisitan från veckans plåtning och upptäckte till min stora sorg att jag packat lite för dåligt. Dock var sprickan så perfekt att det faktiskt gick att laga rätt fint med Karlssons klister.

Veckan genom telefonen

På söndagen kände vi för att komma utanför vår isolering och åkte till landet över dagen. Hoppade studsmatta, grillade korv och åt med potatismos, planerade lavendel- och kryddrabatten jag påbörjade förra sommaren och provade midsommarkransen från förra året som hängt på tork i fönstret.

På landet lever man bara här och nu, och då får jag alltid massor inspiration och ny energi. Jag ska nog åka dit oftare i arbetsveckorna för att komma hemifrån och bort från alla måsten, stök och projekt runt omkring som tar fokus och energi hemma.