Eat, wear & dream-listan

5 months ago

I perioder hungrar jag efter inspiration och spara-knappen på instagram används flitigt, för att inte tala om Pinterest och skärmdumpar i stories. I mina Pinterest-mappar just nu är det sommar. Som jag längtar!

En liten lista med några grejer av allt somrigt jag sparat kanske kan vara kul, tänkte jag?

 

EAT

Eat, wear & dream-listan

Allt Jonna Berghs kille Patric @editorschef lagar vill jag äta. Min senaste craving är schnitzel med kapris och citron som jag tjatat på min egen kock här hemma att laga. Vi åt visserligen löjrom i helgen men annars är det mer #stroganoffvarjedag än #ostrononsdag här hemma. Kanske inte riktigt, men med små barn hemma, ohälsosamt mycket jobb och mestadels akuthandlingar pga frukosten slut så blir kvällarna med det där lilla extra kanske inte så många som man hade önskat. Men jag peppar för schnitzel i veckan!

 

DRINK

Eat, wear & dream-listan

Jag skärmdumpade det här pet nat-tipset från @goda.grejer och blev så omedelbart sugen på rosé och bubblor. Så fort förkylningen gett med sig ska jag kryssa fram bland systemen och jaga fatt i den här!

 

BUY

Eat, wear & dream-listan

Veckans köp hoppades jag skulle bli den här o-t-r-o-l-i-g-a träskulpturen från @collection_apart som har ett så fint kurerat vintage-utbud som släpps i olika kollektioner och drops.

Jag hade 1. satt på notiser för alla deras inlägg för att inte missa någon info om nästa drop, 2. satt påminnelse i mobilen, 3. gjort mig en kopp te i god tid innan släppet och satt sen och uppdaterade shoppen maniskt så snart tiden var inne (också mitt under en extra trevlig middag). MEN, den försvann blixtsnabbt under en tugga kalvstek. Well, vi var inte meant to be antar jag, men jag gråter lite inombords.

 

WEAR

Eat, wear & dream-listan

Jag har inte köpt ett klädesplagg sen 2020 tror jag? Det finns så mycket fint jag vill ha att jag inte kan välja och då blir det inget istället. Men den här klänningen som jag skrivit om tidigare, har jag funderat på i månader. Och när jag sen såg Ellen Claesson (som för övrigt har en så snygg stil) åkte även västen högst upp på önskelistan. Frågan är off-white i bomull eller beige-rutig i linne?

 

DREAM

Eat, wear & dream-listan

Jag är inte ensam om att drömma om platser längre bort. I 35-årspresent fick Jens en resa det till det här drömstället av mig. Fyra nätter på franska landsbygden utan barn – ni hör ju?! Sen kom corona och efter det har han blivit 36 och kommer säkert hinna fylla 37 också innan vi kommer iväg. Man ska aldrig ge bort upplevelser längre fram, det är en garanti på att jinxa framtiden.