En liten rundtur här hemma

5 months ago

En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma

Som jag skrev igår var vi med i SvD Magasinet förra helgen. Redaktören Gabriella Kvarnlöf och fotografen Lina Östling kom hem till oss en av de där mörkaste dagarna i december precis innan julpyntet åkte upp, och man kan ana lite mysfeeling i bilderna.

Det var spännande att låta en annan fotograf tolka ens hem. Man blir ju lite hemmablind och har sina vinklar, så det var verkligen roligt att få se sitt hem genom någon annans lins! Extra kul att även Jens var med, han verkar annars mest i bakgrunden om man säger så 🙂 Alla nedan bilder är alltså fotade av Lina.

En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma

Vi bor i en lägenhet i ett gammalt parhus som byggts om och ut till fem bostäder. Vi har egen ingång och hall på bottenvåningen, och när man kommer upp för trappan och tittar åt vänster så möts man av ovan vy, ett stort rum där vardagsrumsdelen är till vänster och köket till höger. Öppen planlösning var allt man drömde om för några år sen, men nu längtar jag nog mer efter att kunna stänga dörren till köksstöket, eller slippa se kuddkojan i vardagsrummet när man sitter vid matbordet för den delen.

En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma

Vy från ovanvåningen, eller loftet som vi kallar det, där Sam har sitt rum. En stor flokatimatta ramar in soffdelen och dagbädden har Jens bror Mårten Bergstrand designat och byggt. Han jobbade som kock på Ett hem i många år, innan han började snickra möbler och göra annat. Otroligt duktig!

En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma

Köket ligger som sagt i anslutning till vardagsrummet och är ganska stort, med fem meter bänkyta och två fönster ut mot gatan. Det är ett gammalt Ikea-kök med släta vita luckor som börjar bli lite skavda och tyvärr produceras inte det här köket längre så vi funderar lite på om vi ska låta Mårten snickra nya luckor till oss. Det skulle bli så fint!

En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma

Tittar man åt höger från trappan så ser man istället det här rummet, som just nu fungerar som mitt kontor och där jag sitter och skriver det här just nu. Jag köpte Emilys klaffbord när hon bytte matbord, och jag älskar den stora spegeln som står lutad där och ger rummet mer rymd. Till höger om kontoret ligger sen vårt sovrum med en balkong ut mot trädgården, och på andra sidan är Lykkes rum.

En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma
En liten rundtur här hemma

Vårt sovrum är målat med Jotun minerals i kulören Smooth white, och sen de här bilderna fotades har även Lykkes rum fått ny färg. Nästa projekt här hemma är att bygga elementskydd. Gamla element kan vara jättevackra, men när de är så här nya så gör de sig bäst bakom panel eller rotting är vi överens om.

Vi tar det rätt långsamt här hemma, vi har bott här i snart fyra år och har fortfarande saker kvar som vi velat göra från start, men vem har inte det? Och lagom tills vi är klara kommer vi säkert att flytta, för det är vad vi allra mest drömmer om just nu! Att bo på bottenplan, med egen trädgård. Vi har visserligen en gemensam trädgård och egen uteplats/pergola, men vi saknar just närheten till trädgården och att barnen kan springa ute medan vi kan se dem inifrån. Vi får se när den drömmen kan slå in!