50 kilo citroner, plåtning och staycation

8 months ago

Hej från ett soligt kontor! Den här veckan börjar precis som förra veckan med vab, men med andra barnet nu. Jag har som tur var en lugn vecka framför mig, så jag känner mig inte särskilt stressad över det. Lite mer intensivt var det dock förra veckan då jag jonglerade sportlov, förkylt barn och stor plåtning samtidigt. Men veckan avslutades desto lugnare med härlig övernattning på Ett Hem. Jag tänkte att vi skulle kika bland de 458 (!) bilderna i telefonen från veckan som gått.

50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation

Måndagen började med att jag packade upp ett efterlängtat paket från Dôen med ett nattlinne/klänning i den ljuvligaste gula färgen. Lyckan blev dock kortvarig för tyget var alldeles för genomskinligt, till och med för att endast användas hemma. Kanske byter jag till något annat lite mer användbart, eller lägger julklappspengarna på den här klänningen istället. Så blir det nog.

50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation

Jag och Emily fotade en kampanj på Bogesunds slott i onsdags, så i tisdags åkte vi ut till Vaxholm med fullastade bilar rekvisita för att förbereda inför morgondagen. Bland annat 50 kilo citroner, 20 kg lök, två olivträd, en kaktus och en himla massa annat tungt och otympligt som vi bar upp till toppen av slottet.

50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation

Ovan två bilder lånade av @rebfre som var på plåtningen med sin gulliga son Dylan.

50 kilo citroner, plåtning och staycation

Det var första gången vi plåtade med ljussättning och blixt, vi fotar annars alltid med dagsljus som jag gillar allra bäst, men med hjälp av vår grymma fotoassistent så blev resultatet jättefint – precis som vi hade tänkt oss. Och ovan två små stjärnor jobbade på så bra <3

50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation

Dagen efter en intensiv plåtning vaknar jag alltid tom och helt slut, och kroppen värkte i två dagar efter att ha burit rekvisita, kläder, blixtar, stativ, långa trappor upp och ner. Så det passade rätt bra med en vab-dag.

50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation

I lördags checkade jag och Emily in på Ett Hem, som är det finaste och mysigaste hotell jag vet. Det bokades väldigt spontant i torsdags när vi insåg att vi skulle behöva göra urvalet av bilder från plåtningen under helgen, så vi knep helgens sista rum och passade på att jobba en stund och dricka ett glas vin innan incheckning.

50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation

Svidade om till rutig Ganni-klänning och kavaj, och satte oss utomhus en stund med en drink vid brasan innan det var dags för middag i orangeriet.

50 kilo citroner, plåtning och staycation

Vi åt nässelsoppa, en magiskt god pilgrimsmussla med vintercitrus och citrongräs, någon tortellini i tomatbuljong, kyckling med rökt svamp och efterrätt med blodapelsin. Kvällen avslutades sen tidigt med två kannor te i sängen och tre avsnitt av Gift vid första ögonkastet. Den nya säsongen är för övrigt så bra?! Vilka matchningar de har gjort, hoppas det håller i sig!

50 kilo citroner, plåtning och staycation

Barnfri på hotell tänker man ju att det ska bli en god natts sömn, men jag kunde inte sova alls och låg halvvaken hela natten. Så typiskt, men får ofta det när jag ska göra något viktigt dagen efter eller om jag druckit mellanmycket vin – mer än ett glas och mindre än så många att man somnar gott så att säga. Någon som känner igen sig i det?

Vi båda vaknade innan kl. 7 och efter en timme gick vi ner till köket för en lång frukost. Älskar frukosten lite extra mycket här!

50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation
50 kilo citroner, plåtning och staycation

Hängde en stund på rummet innan vi checkade ut, och åkte sen till Palmyras kebab i Årsta – viktigt att tänka på balansen när man är iväg och lyxar till det, haha! Resten av söndagen tillbringades med barnen, en lång promenad i kylan,  en semla och några avsnitt av The Bold Type på Netflix (tips!).