Så kom våren!

9 months ago

Så kom våren!

Pang så smällde den till, våren. Snön smälte rekordsnabbt och där under gömde sig de första vårtecknen. Idag när solen sken och jag bäddade om i sovrummet stod balkongdörren öppen och Lykke smet ut med dockor och vagnar. Jag gick efter och en stund senare insåg jag att vi båda stod där i klänning och bara ben, och solen värmde.

Jag som var lite deppig tidigare i veckan över att snön och kylan försvunnit (vem vet när vi får uppleva ett sådant vinterlandskap här igen?) känner åter livet i mig. Och i torsdags fick farmor och farfar sin första dos vaccin, bara det ger en hopp om en ljus vår!

Så kom våren!
Så kom våren!

Den här helgen har bara varit lugn. Lördagen inleddes med en sväng till parken tillsammans med vänner och utomhuspizza till lunch, följt av chips-krispiga rårakor med löjrom och mello på teven.

Började titta på kritikerrosade Tunna blå linjen på SVT men var tvungen att scrolla telefonen samtidigt för att inte gå sönder totalt inombords. Jag klarar inte av att se barn fara illa, tittar aldrig på cancergalor eller läser böcker om människors öden. Det är inte så att jag blundar, men jag blir så oerhört påverkad att det etsar sig fast ohälsosamt länge.

Så kom våren!
Så kom våren!

Idag stekte jag bananpannkakor åt barnen till frukost, läste helgtidningen men som vanligt hann jag bara en halv artikel innan något/någon stal min uppmärksamhet. Jag fortsätter läsa helgens tidningar hela veckan, men frågan är om jag någonsin hinner så mycket längre än förbi ledarsidorna och något av de längre reportagen innan det hunnit bli ny helg.

Förra helgen var det förresten ett stort reportage och intervju här hemifrån i SvD Magasinet, läs här om du är nyfiken. Jag vågade knappt läsa texten, allt man säger låter så fjantigt när det hamnar i tryck. Nästnästa vecka kommer en annan journalist hem hit och jag ska nog påbörja en lista med allt jag inte ska säga, hehe.

Så kom våren!

Resten av dagen har jag jobbat en del inför en stor plåtning i veckan och gått bredvid Lykke som äntligen fått cykla nya trampcykeln hon fick i julklapp. Trots stödhjulen ramlade hon två gånger och slog knäet, men berättade ändå stolt för pappa att tanten (eller gubben sa hon) som gick förbi sagt att hon var duktig <3 Sam invigde också hans nya cykel med växlar och han susade iväg.

Sen åt vi äppelpaj med vaniljsås på trappen och kvällen har jag ägnat åt att måla Lykkes garderober i just kulören Vanilj. Hennes rum har fått en ny gulbeige färg som är så sjukt fin, och så snart garderoberna är färdigmålade kan jag börja inreda på riktigt. Jag väntar på en säng som jag tror kommer bli jättefin där inne, och så ska jag fixa ett nytt litet kök till henne och få upp saker på väggarna. Sen hoppas jag att hon ska börja leka där inne istället för att dra ut allt i vardagsrummet. Men det är att hoppas på för mycket va?