Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
En stor dos julinspiration | December 9, 2020 | The Way We Play

En stor dos julinspiration

2 years ago

En stor dos julinspiration

I början av september fotade jag ett juligt inredningsreportage för mina gamla kollegor på Bonnier, Allt i hemmet och deras julnummer som nu är ute i butik. Temat var förvandlingen i ett rum med före- och efterbilder, och jag valde att skapa en riktigt rustik och maxad julkänsla runt matbordet här hemma. Kanske kan någon bli inspirerad!

Här hemma får julen smyga sig på. Vi började med julblommorna redan i slutet av november, och då med hyacinter och amaryllis i vita/pudriga nyanser. Men ju längre in i december vi kommer vill jag ta in mer rött, grönt och dekorationer. Gör ni också så? Sedan har jag haft ett par plåtningar här hemma de senaste två veckorna som inte skulle ha jultema, så av den anledningen har jag inte heller kunnat maxa på myset. Adventstjärnorna som jag så duktigt letade fram från vinden och hängde upp i helgen fick jag snällt ta ner inför gårdagens plåtning (resultatet kommer ut redan nästa vecka), men nu är allt det klart så kan vi gå all in – och till helgen tar vi nog in granen med! Har det någonsin hänt så här tidigt in i december? Jag tror inte det! Ytterligare ett resultat av den här pandemin, visst vill man dra ut på julen så länge som möjligt nu när man är hemma ungefär 24/7?

En stor dos julinspiration
En stor dos julinspiration
En stor dos julinspiration

Min knopplist hemma byter skepnad varje vecka och det är en tacksam inredningsdetalj om man gillar att enkelt kunna förändra ett rum. En nätkasse med säsongens frukt eller grönsaker hänger alltid där – just nu apelsiner såklart och snart ska barnen få sätta nejlikor i dem så att det doftar jul varje gång man passerar det hörnet av köket.

Just den där nätkassen kommer från The Straw Studio och lånades in till plåtningen och finns inte i butik ännu, men visst är den fin? En bunt med knäckebröd i ett vackert band är också en jättefin detalj vintertid, och såklart den torkade apelsingirlangen. Stjärnan på knopplisten kommer från Watt & Veke (adlink) och finns i olika storlekar och färger, och girlangen med stjärnor på knopplisten är från Afroart. De vackra lyktorna i form av holländska kanalhus finns i olika versioner hos Artilleriet.

En stor dos julinspiration
En stor dos julinspiration
En stor dos julinspiration
En stor dos julinspiration

Matbordet dukade jag med porslin från Jennie Krantz, som jag och Emily upptäckte på Alvhem i Göteborg när vi var där pre-corona i våras. Nu har jag en hel hög med hennes vackra keramik hemma. På bordet ligger en khakigrön linneduk från Himla (adlink) och tabletter i jute från Hemtex. Servetterna är naturfärgade i linne från H&M home, den rödprickiga burken i keramik kommer från Arket, det grönprickiga Spruzzi-fatet med nötter från Oscar & Clothilde och bubbliga karaffen (min favorit här hemma!) hittar du på exempelvis Royal design. (adlinks). Stjärnan över bordet och de uppe på skåpet kommer även de från Watt & Veke.

En stor dos julinspiration
En stor dos julinspiration

Nu har vi bytt ut kökssoffan här hemma till en snirklig svart variant i böjträ, men inför plåtningen målade jag i alla fall vår gamla soffa i Jotuns kulör Welcoming red om någon undrar och den står numera hemma hos Hannah Rose som driver vintagebutiken Rewildvintage – tips om du är på jakt efter pre loved- julklappar.

Det var de sista bilderna, ännu mer finns i tidningen! Min farfar var så gullig som genast sprang och köpte tidningen (eller jag hoppas att han skickade någon annan till affären eftersom han fyller 88 år imorgon) och ringde mig sen för att fråga hur många gånger jag hade behövt blåsa ut ljuset för att få till den sista bilden, haha. Men det gick på första bilden!

Hoppas någon fick lite julkänsla och inspiration nu?

Johanna · 2 years ago
Superfint!

Caroline Borg · 2 years ago
Tack snälla ❤️