Livet upp och ner

7 months ago

Aaaah vardagen just nu, undrar om någon vill säga oss något. Herr Tegnell kanske vill ge oss ett piskrapp eller så finns det en gud som vill ta ner oss på jorden. Jag skrev ett långt inlägg om de senaste två veckorna i förrgår, men så dog mobilen innan jag hunnit spara och allt försvann. Det kanske var lika bra det, det var ändå bara en lång klagosång.

Men kort sagt så har Sam varit hemma med hosta i två veckor, vartefter jag själv blev förkyld i tisdags, dagen innan en stor plåtning jag skulle styla. Och när man redan sippade efter luft vid ytan så blev Lykke magsjuk. Kort och gott ställdes allt på ända och Sam har nu inte varit i skolan på tre veckor pga höstlov veckan innan, och klättrar såklart på väggarna. Själv hoppas jag bara att jag klarar mig undan med maginnehållet i behåll eftersom jag a l l t i d åker på barnens skit (och redan gått igenom det en gång den här hösten). Men allra mest håller vi tummarna för att våra covid-prover visar negativt så att vi kan gå tillbaka till någon slags vardag igen i nästa vecka.

Lite klagosång blev det trots allt.

Livet upp och ner

Vetskapen att man inte är ensam om att gå igenom det här gör det trots allt lite enklare, när man bara längtar efter att komma ut i friheten. Livet är ju upp och ner för alla just nu.

Och apropå att inte vara ensam, så måste jag tacka för alla fina kommentarer på mitt senaste inlägg och hundratals svar på instagram. Varenda en som skriver att de känner igen sig gör det lite lättare att andas när man känner sig som allra sämst, och det är just den vetskapen som gör det enklare att dela det allra mest personliga.

Livet upp och ner
Livet upp och ner
Livet upp och ner

Under dagens enda strimma ljus knäppte jag av några bilder i köket. Vårt hem är i ständig förändring, men efter hårt jobb (ja faktiskt!) den här hösten har jag hittat någorlunda rätt tror jag.

Bara den senaste veckan har det hänt massor i köket. Jag har äntligen slipat av skåpet som skymtar till vänster där uppe, som gick från oljat och alldeles för orange till matt naturligt trä. Köksbordet är också nygammalt (även om det är en minimal skillnad från förra) och kökssoffan tog jag med mig från Emily i förra veckan. Det är vårt tredje försök och det känns äntligen helt rätt! Men fråga mig igen om några veckor och jag kan ha ändrat mig, som med lampan över bordet som vi tog ner för en månad sen och som nu återigen är tillbaka. Den är för övrigt ett riktigt budgetfynd från Clas Ohlson som jag ofta får frågor om, men nu verkar den tyvärr ha utgått.

Livet upp och ner

På köksbordet står lite ätbar rekvisita från veckans två jobb. Ni skulle sett vårt hem i tisdags när jag förberedde stylingen till plåtningen dagen efter. Eftersom jag blev förkyld och inte kunde vara med på plats själv behövde jag sätta upp alla 18 flatlays och plåta av som referens åt teamet, och sen köra över alla grejer till studion.

Det var saker överallt. Och på det Sam som i princip lekte hela havet stormar hemma och Lykke som senare kom hem från förskolan och drog fram alla leksaker som passande nog är i samma rum som mitt ”arbetsrum”, nu när jag tagit över hennes lekhörna här hemma innan hon fått sitt eget rum. Vi har med andra ord fortfarande lite kvar att göra här hemma, men hade det inte varit för undantagstillståndet som satt allt på paus hade nog Sams rum varit så gott som klart nu. Och därefter är det dags att ta tag i hans gamla rum och göra det till Lykkes. Vi alla längtar SÅ!

Livet upp och ner
Livet upp och ner
Livet upp och ner
Livet upp och ner

Kronärtskockor och färska dadlar, som är så här gula och fina innan de mognar och blir skrumpna och bruna. Och sen färskost med chiliolja, timjan och salt – supergott på kex!

Hoppas ni får en fin helg och håller er hemma så gott det går, friska eller ej!