Lykke 3 år

8 months ago

Lykke 3 år

Jag sitter på tunnelbanan hem från stan där jag lämnat in min dator för reparation. Från ingenstans slutade ingångarna där man laddar och kopplar in hårddisken fungera imorse och teknik-naiv som jag är trodde jag att de skulle kunna fixa det över dagen, typ, men det skulle ta 3-4 veckor. ORIMLIGT ville jag skrika den stackars säljaren i ansiktet, men det skulle inte vara särskilt coronasmart. Så nu är jag utan dator i minst TRE VECKOR. Och egenföretagare. Med deadlines. Jag orkar knappt tänka på det så det får bli morgondagens problem.

Lykke 3 år

Igår fyllde Lykke 3 år! Kl. 06.15 slog hon upp ögonen och sa ”Jag fyller år idag! Jag är pigg!”. Hon som liksom resten av familjen är morgontrött och sällan vaknar innan 8.00 på helgerna, så jag trodde det var safe att ställa klockan på 7.00 för att väcka henne med födelsedagssång men jag hade såklart missat den lilla detaljen med vintertidsomställningen.

Lykke 3 år

Hon blev hur som helst överlycklig för sina paket och vaniljbullar med tårtljus. Högst upp på önskelistan stod en klocka, som storebror Sam har, och en (levande) kattunge. Men vi känner att det räcker med katten vi har så det fick bli en sån som kan gå och jama, men som man kan stänga av när man tröttnar på den.

Lykke 3 år
Lykke 3 år

Vi dukade upp utomhus, grillade korv och värmde äppelmust på grillen. Sen blev det morotskakstårta som jag gjorde från det här receptet. Fast jag bakade den i en mindre tårtform så den blev hög och så delade jag botten på hälften och la frosting även mellan lagren. Magiskt gott! Se bara till att dubbla/trippla tiden i ugnen om du bakar i en mindre form, vi fick sitta uppe till efter midnatt för att vänta på att kakan skulle bli klar.

Lykke 3 år

Hon fick allt hon kunnat önska sig. Det blir många paket, även om man försöker hålla nere antalet, när man som jag har en stjärnfamilj med många extra syskon, bonusföräldrar och respektive. Men Lykke var i himmelriket!

Lykke 3 år

Fröken Bestämd ratade såklart finkläderna jag tagit fram samt den nya kappan från Stella Kids. Hon skulle absolut ha en smutsig röd julklänning, orange strumpbyxor och lila skalkläderna som var dränkta i smuts efter en regnig vecka på förskolan, toppat med ljusrosa mössa. Färgkombinationen SKAR i mig. Sam som hörde vad som var på gång ropade åt mig: ”Det är faktiskt Lykkes födelsedag så hon får bestämma!”. Kloka unge som alltid har rätt. Men jag gråter ändå lite inombords över alla fina kläder som bara ligger där i garderoben. Men det var inte läge, I hear you. Och det blev kalas ändå!