Tiden går så fort just nu, precis som varje år när våren övergår i försommar. Allt ska hända samtidigt, fix med uteplatsen, allt ska planteras, glass ska ätas och skolavslutningar firas, samtidigt som man ska försöka NJUTA. Och som jag njuter, i pauserna! De senaste två veckorna har barnen varit sjuka i omgångar och förra veckan var en riktigt otursvecka.
Vi som tidigare varit förskonade från sjukhusbesök och andra tråkigheter fick åka två gånger till akuten. Det började med att Lykke hade problem med magen så att vi fick åka in med henne en sen kväll i början av veckan. Och sen i lördags när jag som bäst höll på att duka och fixa för en nationaldagsmiddag med kompisar här hemma, så kom grannen in med Sam som hade åkt in i hörnet på köksbänken och fått ett jack under ögonbrynet som behövde tejpas. Stackaren hade så ont, men var framförallt rädd. Vi har ju som sagt varit förskonade från större olyckor, så bara det att behöva åka till doktorn är lite av ett trauma. Och kanske även för mig om jag ska vara ärlig, som är otroligt rädd för sjukhus och allt som har med det att göra. Bara tanken på vad man kan tvingas behöva möta på barnakuten gör mig svimfärdig. Men jag kände att jag faktiskt behövde jobba på de rädslorna så jag tog båda sjukhusbesöken. Stolt över både barnen och mig själv om jag ska vara ärlig!
Vi kom hem från sjukhuset precis i tid för middagen, och vad händer då när gästerna kommer? Lykke ramlar in i en stol och slår i näsan så att näsblodet sprutar och det svullnar upp. Ni hör vilken toppenvecka och vilket ordspråk jag tänker på? En olycka kommer sällan ensam.
Uppdukat för middag innan akutenbesöket. Älskar linneduken från Norrgavel och de nya tabletterna från Hemtex.
En riktig sommarbukett från Årsta blomsterhandel som jag blandat upp med hundkex, de är så fina nu.
Just nu håller jag på med ett projekt åt Maria och hennes blomsterhandel, och jag har även fått hoppa in och jobba i butiken. Så roligt! Jag är inte betrodd att arbeta med blommorna än haha, utan jag hjälpte till att ringa gulliga mammor som skulle få en bukett levererad på mors dag. Jag blev alldeles blödig av att läsa alla fina hälsningar från barn runt om i landet som inte kunde få krama sin gamla mamma. Kärlek vet inga mil som en skrev <3
Jag själv fick inga blommor på mors dag, men däremot en jättefin present med två tallrikar från Astier de villate. Jens fick ju tre tallrikar av mig i julklapp, med sen hade Lykke sönder en bit av den ena så nu betalade hon tillbaka kan man säga 🙂 Älskar också de små beiga faten från ByOn, och de nygamla ostknivarna och vinglasen jag fyndade på loppis.
Det blev en plockmiddag, det allra godaste enligt mig. Vi började med varma chips som blivit en av mina standardgrejer att bjuda alla jag känner på. Så gott! Du lägger upp saltade lantchips på ett fat och värmer i ca. 10 minuter på 150 grader.
När du tagit ut dem ur ugnen så toppar du med massor riven pepparrot, riven parmesan, citronzest, lite extra havssalt, nymalen svartpeppar och klippta örter som persilja och gräslök. Snåla in på toppingen och servera sen genast!
Till chipsen brukar jag göra en röra på creme fraiche, citronzest, citronjuice, riven pepparrot, salt, peppar och örter. Lite samma som chipsen helt enkelt, och den är lika god att doppa grönsaker i som att servera till nykokt färskpotatis. Mmm!
Sen blev det kronärtskockor med brynt smör. Ta en stor klick smör, bryn hälften och vispa sen med resterande smör. Smaka upp med lite salt, peppar och citronjuice. SÅ GOTT. OPm det blir för löst när du vispar kan du bara ställa det i kylen en liten stund, men smöret ska helst vara krämigt när du serverar det till kronärtskockan så att man enkelt kan doppa bladen i det.
Sen en ostbricka med farmors svartvinbärsmarmelad, längtar till påfyllning om ett par månader.
Finaste sortens rester, eller hur?
Caroline is a mother of two, Sam, 7, and Lykke, 3. She lives in Enskede, Stockholm and work as content creator, photographer and stylist. Food, fashion, interior, motherhood and thoughts.
Instagram: @carolineborg (link)
Mail: [email protected]