Hur man bäst spenderar en barnfri arbetsdag

1 year ago

Det här känns helt sjukt men klockan är strax efter 17, jag sitter fortfarande vid datorn och inga barn är hemma. När hände det senast? Sen det här viruset tog ett järngrepp över vår vardag så har barnvakterna lyst med sin frånvaro, men idag blev längtan för stor hos både mormor och barnen så hon tog med dem och fikade efter förskolan. Min mamma är visserligen bara 55 år och således inte i riskgrupp, men hennes sambo har lite problem med hjärtat så vi har inte velat riskera något eftersom det alltid är någon som är förkyld.

Idag var även första dagen på två veckor som Lykke var på förskolan, och jag hade såklart sett framför mig hur mycket jag skulle få gjort när jag äntligen fick en hel dag att arbeta ostört. Hur tror ni det gick? Mmm, sådär.

Hur man bäst spenderar en barnfri arbetsdag

Peppad på mitt första Zoom-möte (man vill ju vara med i klubben för 2020s stora trend) satte jag mig framför datorn, sminkad mötet till ära och iklädd representabel tröja med de obligatoriska mjukisbrallorna som ändå inte syns – och så funkar inte kameran på datorn. Så mycket för den ansträngningen.

Hur man bäst spenderar en barnfri arbetsdag

Mötet gick ändå bra, och efter ett samtal med Försäkringskassans mest glada och trevliga medarbetare (ja, de finns!) såg jag min chans till en lunchpromenad. Det haglade och småduggade om vart annat men det var så otroligt skönt att komma ut och gå lite, det måste bli en vana. På vägen tillbaka genom skogen plockade jag med mig några vitblommande kvistar till sovrummet. Hägg och klarbär tror jag att det är?

Hur man bäst spenderar en barnfri arbetsdag

De var så fina att jag kände mig tvungen att fota, och sen fastnade jag vid något som ALLTID får mig att tvivla på det jag gör: redigeringen. Det spelar ingen roll hur mycket foton jag redigerat, jag blir alltid lika osäker på vad som är fint och inte, hur ljusa jag vill ha bilderna (det skiljer sig dessutom alltid på datorn och mobilen) osv. Och sen ser det ut så här i telefonen efteråt:

Hur man bäst spenderar en barnfri arbetsdag

Små, små nyanser. Astronomiska skillnader i mitt huvud, och ingen är fin. Bara att börja om. Av någon konstig anledning är jag bara så här när det gäller mina egna bilder och inte när jag redigerar för kunder. Det är som att det blir för personligt, som att jag aldrig är bättre än min senaste bild och börjar att tvivla.

Hur man bäst spenderar en barnfri arbetsdag

Japp, där har jag avslöjat hur knäpp jag är och hur en extremt ineffektiv arbetsdag kan se ut. Jag ser det som en mjukstart efter vabbet, nya tag imorgon!

Ps. Blev det fint till slut?

Maja · 1 year ago
Vad använder du för program/app när du tuschar bilder? Gör du det någonsin i telefonen? Så fina iaf!

Caroline Borg · 1 year ago
Hej! Jag redigerar i Lightroom Classic och Photoshop, men om det bara är mobilbilder så redigerar jag i VSCO på telefonen. Tack & kram!

Caroline Nordén · 1 year ago
Dom är jättefina allihopa! Men jag känner igen mig så väl i att bli sittande med de där små detaljerna... så frustrerande!

Caroline Borg · 1 year ago
Ja visst blir man trött. Men jag försöker se det som utveckling, man lär sig något av varje bild och utmaning!

Moa · 1 year ago
Igenkänning!! Det är som om du tagit en screen på mitt kameraalbum