Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Årets första loppisskörd | May 16, 2020 | The Way We Play

årets första loppisskörd

3 years ago

Sen igår är vi på landet. Landet för oss är på Rådmansö i Norrtälje där vi har ett litet hus på svärföräldrarnas tomt, ett attefallshus på 25 kvm som Jens byggt tillsammans med hans pappa och bröder och vår lilla oas mitt i skogen.

Trots att huset är så litet har vi allt här – ett sovrum med plats för dubbelsäng, ett litet kök i vardagsrummet, badrum med dusch och toalett och ett stort loft som ännu inte är inrett, men som är tänkt att antingen bli vårt eller barnens sovrum. Än så länge sover en av oss på soffan och det fungerar alldeles utmärkt.

Vi kom hit igår kväll efter en sen middag hemma hos Emily och Christian, som bor 25 minuter härifrån. Barnen lekte på så bra att vi inte kom därifrån förrän strax innan midnatt. Och det var två överlyckliga små som vaknade imorse, efter att ha längtat i månader efter att åka till landet som varit nedstängt i väntan på att sommarvattnet ska sättas på.

Säsongens första landet-helg betyder ju också säsongens första loppisrunda, så direkt efter frukosten åkte jag iväg och mötte Emily för att beta av några favoriter i krokarna. Och jag fyllde hela bilen med fynd, låt oss kika på vad jag kom hem med!

Årets första loppisskörd

Vi börjar med största fyndet, en byrå i perfekt storlek för att stå vi soffan här på landet. Som jag letat efter det! 225 kr och dagens dyraste köp. Pigtittaren blev fin ovanpå, 45 kr kostade den–  och korgen på golvet får bli tvättkorg här.

Årets första loppisskörd

En urna för köksredskap, en liten fruktskål på fot och två vaser i en storlek jag saknar hemma. Jag betalade 15-20 kr styck. Och så urnan i fruktskålen, en exakt likadan som min favorit hemma, och som Sam drog ner i golvet i förra helgen. Så sjukt!

Den som Sam drog ner i golvet fick stora hål och eftersom den är gjord i något saltmaterial så gick det omöjligt att lappa ihop, det bara smulade sönder ju mer jag tog på den. Men så fick jag en geni-idé och tejpade hela botten med maskeringstejp och fyllde sen med gips som täckte igen alla hål. Så nu håller den ihop igen och gipset syns inte om jag vänder det inåt väggen. Men den här fick ändå följa med hem, det kändes meant to be!

Årets första loppisskörd

En så himla fin liten ljusstake, 15 kr var den helt klart värd. Och lilla spetssaken under kunde jag inte motså för 5 kr, så skir och fin som underlägg till vad som helst. De två linneservetterna under fick jag för en tia styck.

Årets första loppisskörd

I lådan på pigtittaren låg ett par pärlörhängen kvarglömda. Visst kan man inte låta bli att fundera på vem som burit dem?

Årets första loppisskörd

En litet fågel som ska få hänga i julgranen, älskar den! Ska fortsätta hålla utkik efter julgranspynt, det är så mysigt att packa upp den där lådan med finheter inför julen.

Årets första loppisskörd

Den silvriga skörden. En fantastisk skål som jag tänker fylla med aprikoser och annat smått, den blev min för 15 kr. Ett litet snäckfat till oliver eller vad som helst och så en liten snipa av något slag som jag tänker blir fin att ha havssalt i på bordet, eller hur?

Årets första loppisskörd

Och så en liten mjölkkanna som jag inte kunde motstå. Allt för en tia styck.

Årets första loppisskörd

Dagens mest färgglada. Två grönvita kuddfodral och en liten spegel hit till landet. Knopplister kan man aldrig få för många av och den här ska få hänga här i köket med handdukar på tänker jag. Kanske att jag målar in den i väggfärgen?

Årets första loppisskörd

Köksskörden! Ett helt gäng vinglas som jag letat länge efter. Hemma har vi bara vanliga vinglas på högre fot, men jag har velat ha några mindre varianter. Det är så mysigt att dricka ur! Sex st kristall-liknande som jag betalade 110 kr för totalt. Fem st lite bägare-formade som jag fick allihop för 30 kr, ett riktigt fynd! Sen fyra klassiska bistroglas och tre små mönstrade som jag inte kunde motstå, för 7-8 kr st.

Årets första loppisskörd

Ett gäng knivar jag tänkte ha till ost för 3 kr st, och så en kruskavel som jag behöver när jag ska baka tunnbröd.

Årets första loppisskörd

Ett gäng silverbestick i mindre format som jag saknar till allt möjligt. Man köper dem oftast i knippen för 10-20 kr st och jag hittade ett helt gäng teskedar i serien Franska liljan som vi har en uppsättning av hemma. En lite finare osthyvel än våra i plast hemma och någon form av kniv/tårtspade.

Årets första loppisskörd

De djupa tallrikarna till vänster med små blåbärsmönster var ljuvliga, jag funderar på om två ska få stanna här eller om alla ska få följa med hem. Jag köpte även två tallrikar och assietter av ett engelskt porslin som blir fint till frukost.

Årets första loppisskörd

Jag är alltid på jakt efter fat i tenn som jag har under blomkrukorna hemma. De vanliga i lera släpper igenom fukt så att det kan mögla under, då är dessa både bättre och finare. Små assietter i glas använder jag också till krukorna. Dessutom två små ugnsformar som jag saknar hemma.

Årets första loppisskörd

Det sista fyndet, en stor vävd väggbonad som jag inte kan bestämma mig för om den är alldeles 60-talsgräslig eller fin. Det handlar nog om att få upp den på rätt ställe och för 95 kr vågade jag chansa. Det är det fina med loppis och second hand – att det inte gör så mycket om det blir lite fel, man kan alltid skänka eller sälja vidare. Med samma tanke köpte jag även ett nattygsbord hit till landet. Det är kanske inte det perfekta, men med lite ny färg kan det nog fungera och för 45 kr så är det inte så mycket att fundera på utan bara att testa!

Årets första loppisskörd

Vad säger ni om fynden, någon favorit?

DL · 3 years ago
Så fina saker! Tycker själv det är svårt med loppis, har svårt att se det fina i enskilda saker. Ofta känns det rörigt och jag har svårt för lukten, gammalt liksom. Har du några loppistips till en ovan? T.ex. VART finner man de bästa loppisarna? Bor i Stockholm och tycker det är svårt att göra riktiga fynd häromkring.

Caroline Borg · 3 years ago
Så glad att jag hittade allt detta, det för man inte ofta! Mitt bästa tips är att bara plocka på sig allt som får hjärtat att klappa lite extra, troligtvis kommer du se att det finns en röd tråd i det ändå. Oftast är sakerna så billiga att man kan chansa, eller så kollar man igenom allt innan man betalar och tar bort det man inte vill ha. Jag brukar också skriva ner listor i telefonen på allt jag ska hålla utkik efter och även om jag hittar saker jag redan har hemma så är det ju roligt att byta ut till exempel osthyveln mot en finare eller ha några extra tallrikar och glas att variera sig med. Vart man ska åka är knepigare, det är alltid blandad kvalitet på loppisarna. Men jag skulle hålla utkik efter storloppisar i grupper på facebook (och vara där i tid och köa) och åka runt på second hand-butiker som Erikshjälpen, Pingstkyrkan osv. Det är inte bara klassiska loppisar jag åker till!

H. · 3 years ago
Wooow vilken jäkla loppisskörd alltså! Får en fråga om vilka ställen du fyndade på?

Caroline Borg · 3 years ago
Den här gången var inte småloppisar (där har jag inte hittat så mycket bra runtom i Norrtälje de senaste åren??) utan i Görla, Returskänken och något mindre inne i stan.

H. · 3 years ago
Tack för svar :) får bli en utflykt ut dit nån dag!

Victoria · 3 years ago
Men wow! Vilka fynd. Älskade den gröna spegeln allra mest och byrån. Och de vackra glasen och de fina linneservetter och ja massor! Ska till kupan imorgon så nu blev jag lite extra pepp på att fynda! Stort grattis och ta hand om dem tills dess att de kommer till framtidens händer.