Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Citrussallad och tahiniyoghurt | April 7, 2020 | The Way We Play

Citrussallad och tahiniyoghurt

2 years ago

På trappen utanför vår ytterdörr står vinden alldeles stilla. Här har vi sol från tidig förmiddag ända fram till kvällen och ljuset studsar mot husets vita ytterväggar. När den första vårsolen tittar fram är det med andra ord precis här jag landar – liksom alla grannar och barn i en salig röra. Det är speciellt att dela en stor villa och trädgård med fyra andra hushåll, inte alls lika anonymt som det är att bo i flerfamiljshus i stan.

När vi flyttade hit för tre år sen så var jag gravid med Lykke, och det visade sig att vi inte var ensamma om att vänta smått. Ett halvår senare fick huset ett tillskott på inte mindre än tre små tjejer under loppet av prick en månad. Helt galet. Nu har en av Lykkes småkompisar flyttat men istället flyttade en lill-Sam in som snart kommer kunna springa ikapp med tjejerna, och vår stor-Sam har också en kompis här i samma ålder – i samma hus, hur lyxigt är inte det?

Men det jag skulle komma till var gårdagens lunch som sken i kapp med solen, en citrussallad på blodgrape och apelsin med tahiniyoghurt.

Citrussallad och tahiniyoghurt

Jag blandade turkisk yoghurt med en sked tahini, skar blodgrape och apelsin i stora bitar och toppade med hampafrön, vita sesamfrön och lönnsirap som jag mixat med tahini. Simple as that. Intogs självklart i solen på trappen och sen la jag mig ner en stund och blundade. Rekommenderas varmt <3

Citrussallad och tahiniyoghurt