Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/thewaywe/thewayweplay/wordpress/wp-content/themes/thewayweplay/functions.php on line 124
Mikro-livskris och solkatter i köket | March 2, 2020 | The Way We Play

Mikro-livskris och solkatter i köket

3 years ago

Idag var en riktig skitdag. Eftersom jag tog ledigt några dagar förra veckan så var jag pepp på att hugga tag i att göra-listan som växt sig allt längre, men jag kunde inte få något gjort. Alla måsten, små ångestpuckar och oro inför en låååång tågresa genom Europa om ett par veckor gjorde mos av skallen. Och så fort jag blir ineffektiv eller sänker tempot så knackar den lilla djävulen på axeln och sänker självförtroendet.

Det är samma visa varje gång. Så länge jag har mycket att göra, är ute och träffar människor och har flow i arbetet kan jag ta över världen, men så snart jag får tid att reflektera eller är ensam för länge så börjar jag tvivla på mig själv och livet i största allmänhet. Någon som kan känna igen sig i det?

Mina mikro-livskriser handlar oftast om mitt yrkesval och vad jag ägnar merparten av min tid åt. Sociala medier, foto, kommersiell produktion, inredning, styling, events, PR, content – det kan kännas så otroligt banalt och ytligt, ett låtsasjobb. Samtidigt är det precis det som gör att min hjärna går i spinn när jag inte är fast i en dålig spiral. En gång när jag bara önskade att jag istället satt i kassan på ICA sa någon till mig – “det skulle ändå bara sluta med att du skulle vilja göra om hela butiken” – och det stämmer nog. Ens drivkrafter förändras ju inte bara för att man byter bana.

Jag älskar förändring, att få skapa och förbättra. Jag behöver det kreativa. Men än vet jag nog inte riktigt i vilken form. Drömmen pendlar från creative director till kokboksförfattare till inredningsarkitekt till brand management-konsult och tillbaka till där jag är nu.

Det här blev mycket text. Och jag som egentligen bara tänkt skriva något banalt i stil med att “idag dansade det varken solkatter på väggarna eller i sinnet” och visa upp några bilder från en ljusare morgon i köket. Men nu har jag fått skriva av mig lite, och imorgon väntar både socialt umgänge och mer jobb så då vet jag genast att det kommer bli en bättre dag. Vi säger så. Godnatt!

Mikro-livskris och solkatter i köket
Mikro-livskris och solkatter i köket
Mikro-livskris och solkatter i köket
Mikro-livskris och solkatter i köket

Hanna Svensson · 3 years ago
Hej, Vilket mysig kök ni har! Är taklampan en Le klint lampa? Jättefin! Tack för all inspiration och delade tankar om livet! //Hanna

Anna · 3 years ago
Oj! Där satte du ord på något jag själv försökt hitta roten till länge. Trodde att jag var ”ur” detta efter utbrändhet och efterföljande uppenbarelser (särskilt starkt förknippat med när jag läste boken The power of now) men har insett att det är väldigt lätt att falla in i gamla tankebanor och har nog hamnat där igen, puh.

Caroline Nordén · 3 years ago
Känner igen mig såååå väl. Själv pendlar jag mellan fotograf, inredningsarkitekt, möbelsnickare och byggnadsvårdare i drömmarna. I verkligheten är jag utbildad civilekonom och jobbar just nu med ekonomi och administration och har precis startat eget vid sidan av, vart det leder får vi se men de där tvivlande tankarna kommer och går heeela tiden tycker jag... Kram till dig! Du är en stor inspiration.

Caroline Borg · 3 years ago
Tack snälla <3 Håller tummarna för dig och ditt nya!