Det är sällan vi äter bullar på kanelbullens dag eller prickar in en semla just på fettisdagen. Men idag, på våffeldagen, har jag lovat barnen våfflor. Sam läste om våffeldagen på baksidan av ett mjölkpaket (för övrigt obeskrivligt häftigt att han börjat lära sig läsa, mammahjärtat <3) för någon vecka sen och har sedan dess peppat för detta.
Jag kunde dock inte hålla mig till middag utan åt våfflor redan till lunch, ville testa havrevåfflor. Jag gjorde dem på havremjölk och havremjöl, med citronskal och lite vaniljsocker i. De blev inte lika frasiga som vanliga utan mer matiga, men jättegoda ändå. Speciellt med päronkompott, grädde, päronskivor, honung och citron på.
Recept på havrevåfflor, 4 st:
2 dl havremjölk
2 dl havremjöl (eller finmixade havregryn)
1 tsk bakpulver
1 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
Citronzest från en halv citron
Smör till gräddning
Blanda alla torra ingredienser, vispa ned havremjölk och riv ner skalet från en halv citron. Vispa sen ner ett ägg. Grädda våfflorna med smör i våffeljärnet.
Toppa med valfritt tillbehör. Om du vill ha salt topping så skippa bara vaniljsockret i smeten.
Caroline is a mother of two, Sam, 7, and Lykke, 3. She lives in Enskede, Stockholm and work as content creator, photographer and stylist. Food, fashion, interior, motherhood and thoughts.
Instagram: @carolineborg (link)
Mail: [email protected]