Veckan som gått genom mobilkameran

4 years ago

Den här veckan har gått så långsamt. Lykke fick feber förra fredagen och idag, en dryg vecka senare, är första dagen hon har varit sig själv igen. Hon fick aldrig någon hög feber, bara runt 38 grader, men hon har varit SÅ gnällig och SÅ förkyld. En fröjd till sällskap hemma med andra ord. Jag insåg att jag inte ens minns vad vi gjort i veckan så jag var tvungen att gå in i kalendern, mobilkameran och instastories-arkivet för att ge mig själv en recap.

Vi kikar!

Veckan som gått genom mobilkameran

MÅNDAG

Måndagen började här, i sängen. Jens var hemma med Lykke och jag hade telefonmöte med mammas kompis som hjälper mig med ekonomin i nya bolaget. Vet inte varför jag tog den här bilden men det här var i alla fall min vy, med spjälsängen som knuffats undan av skrivbordet jag planerar att möblera det där hörnet med så snart Lykke fått ett eget rum. Det här var också dagens enda bild, som fortsatte med en sväng förbi reklambyrån mamma jobbar på för att få hjälp med en retuschgrej av hennes kollega. Kvällen avslutades med samma vy där jag somnade under nattningen och vaknade först dagen efter. Festlig måndag med andra ord!

Veckan som gått genom mobilkameran

TISDAG

Dagen efter vaknade vi som nya människor! Lykke var feberfri och åt ordentligt för första gången på några dagar. Tur det för den här dagen var schemat maxat, kan jag se när jag går tillbaka och tittar i telefonen. Jag retuscherade det sista på min och Emilys stora leverans till en kund, fotade ett samarbete och sen åkte jag och Lykke till Nacka för att göra pass.

Veckan som gått genom mobilkameran

Efter en hamburgare på McDonalds somnade Lykke i vagnen och jag parkerade henne nedanför balkongen i sovrummet och satte mig här för att jobba en snabbis. Precis när hon vaknade var det dags att rulla iväg och hämta Sam på skolan för att åka in till stan och träffa Annika och Sams bästis Frans.

Veckan som gått genom mobilkameran

Barnen skulle få gå på Hummels modevisning för deras streetwearkollektion för barn.

Veckan som gått genom mobilkameran

Det var väldigt spännande med barnen som dansade loss på catwalken. Båda satt helt förtrollade under hela visningen, men innan och efter kutade de runt och lekte med kompisarna. Det är oftast väldigt mysigt att gå med barnen på såna här events eftersom både vi vuxna och barnen har vänner där och det är annars väldigt sällan man ses mitt i veckan sådär.

Veckan som gått genom mobilkameran

Alldeles för sent kom vi hem efter en spontan middag på Nosh & Chow där vi skulle testa deras nya meny, och då skulle Lykke absolut sova i de nya skorna hon fått av Hummel. Inte läge att ta den fighten så hon sov med dem hela natten.

Veckan som gått genom mobilkameran

ONSDAG

På onsdagen vaknade Lykke inte bara i sina nya skor utan även med feber igen. Surprise – not, efter gårdagens maxade schema. Jag blev stressad bara av att skriva om dagen här men där och då fullkomligen njöt jag av att inte ha massor jobbmåsten och körde väl på lite väl hårt med Lykke trots att hon varit pigg hela dagen. Det fick bli en dag i vagnen helt enkelt.

Veckan som gått genom mobilkameran

Vi pusslade hemma (tips när pusslen blir för enkla – blanda bitarna från alla pussel så blir det en utmaning igen) och sen tog vi bilen till Ulriksdal för lunch med Emily.

Veckan som gått genom mobilkameran

Efter lunchen var planen att kika förbi Antikmässan och deras pressträff men väl där visade det sig att man inte fick ha barn med sig eftersom mässan ännu inte öppnat och fortfarande var en byggarbetsplats. Så vi åkte hemåt med en avstickare förbi stallet där Lykke ville stanna och hälsa på hästarna. Självklart skulle hon ha cykeln som låg i bakluckan trots att hon redan var jättetrött, så efter tio meter cyklande fick jag bära både cykel och barn.

Veckan som gått genom mobilkameran

TORSDAG

Dagen efter skulle vi göra ett nytt försök med Antikmässan. Det var min första gång där och det var väl helt okej. Jag köpte en skål i trä för 400 kr och stod och klämde på den här skålen. Jag är helt inne på allt plisserat och vågigt.

Veckan som gått genom mobilkameran

Det blev ingen vågig skål men däremot en fantastisk lampa. Den var dansk, i nysilver och ganska trasig, men jag blev förälskad. Tänker att om jag vänder bort det trasiga så gör det inget. Är den inte magiskt fin?

Veckan som gått genom mobilkameran

Efter att varsamt packat upp mitt fynd vaknade den här lilla sjuklingen efter sin lunchvila och somnade snabbt om igen. Helt slut.

Veckan som gått genom mobilkameran

Jag lät henne sova vidare och fick inte röra mig ur fläcken. Så där låg jag bredvid henne tills Jens och Sam kom hem vid 16.30. På kvällen målade jag äntligen klart mellanrummet som nu är lekrum. Äntligen!

Veckan som gått genom mobilkameran

FREDAG

På fredagen var det Alla hjärtans dag och jag smög upp före alla andra och ordnade lite extra mysig frukost med <3-mackor. Sen hade jag en heldag för mig själv, bästa presenten efter ett par dagar vab. Jag fixade i ordning i lekrummet, jobbade lite och gjorde mig sen redo för middag.

Veckan som gått genom mobilkameran

Jens hade nämligen planerat en helkväll för oss tillsammans med Emily och hennes man Christian. Vi började med bellinis och antipasti på L’Avventura.

Veckan som gått genom mobilkameran

Sen vidare för middag på Isaan’ som precis öppnat på Berns. Vi åt så himla mycket gott som det här spicy ostronet, en magiskt god korv, kålrabbisallad, flera olika varmrätter och avslutade med tre spännande desserter.

Veckan som gått genom mobilkameran

Den här förrätten var nog bäst, en äggröra med citrongräs, chili och limeblad. Tog den här bilden för att komma ihåg vad jag åt så jag kan testa det hemma. Jag var ås sjukt mätt efter den här middagen.

Veckan som gått genom mobilkameran

Men kvällen var inte slut där utan vi gick vidare till Garba som nyss öppnat på tredje våningen i Nosh & Chow-huset på Norrlandsgatan. Det är som att stiga in i Linn och Marions hem och väldigt avslappnat. Där drack vi ett par glas naturvin och avslutade sedan kvällen på Bank Hotels takbar Le Hibou. Vad mer kan man önska av en alla hjärtans dag?

Veckan som gått genom mobilkameran

LÖRDAG & SÖNDAG

Helgen har varit lugn och kamerarullen ekar tom förutom bilden på dessa barpallar som jag tänkte sälja. Så långt kom jag aldrig men Jens har börjat rensa ordentligt på loftet som ska bli Sams rum och vad jag har gjort vet jag inte?

Nästa vecka hoppas jag att Lykke håller sig frisk och att ingen annan av oss blir sjuk. Jag och Emily ska ta tåget ner till Göteborg för möte på tisdag och i övrigt ska vi redigera film. På fredag är förskolan stängd och på lördag har Annika födelsedagsmiddag. Det blir en bra vecka, hoppas jag!

Anna K · 4 years ago
Åh pallarna! Är de sålda?

Anna K · 4 years ago
Sen undrar jag var sänghimmeln är ifrån? Tycker så mycket om bloggen, tack för du delar med dig!