Sparat på instagram på sistone

2 years ago

Sparat på instagram på sistone

Instagram kan vara lite av en statuscheckare för mig. När jag är i en bra fas och har energi så hungrar jag efter inspiration, “pinnar” loss och är inne flera gånger om dagen och kollar bland alla inlägg jag sparat. När jag däremot är inne i en negativ spiral och känner mig lite dämpad vill jag bara radera appen och kan inte ta in inspiration alls. Då blir det som annars väcker kreativitet i mig, bara stressande och ger mig prestationsångest.

Just nu, peppar peppar, känner jag mig i alla fall energifylld och mottaglig för inspiration, så jag tänkte att vi skulle kika på vad jag sparat för inlägg på sistone.

Sparat på instagram på sistone

Linn Eklund har precis flyttat till en otrolig lägenhet, och givetvis är inredning lika färgstark som hennes person. Taket i sovrummet är målat i den ljuvligaste gula färgen, och även om det är långt från mig egen stil kunde jag inte låta bli att spara bilden.

Sparat på instagram på sistone

En annan som ibland sticker utanför min egen comfort zone vad gäller inredning, men samtidigt inspirerar något så otroligt, är inredningsstylisten Linnea Salmén. Om du inte följer henne så gör det bums! Tror att jag sparat alla bilder där hennes loppisfyndade, perfekt plisserade lampa skymtar.

Sparat på instagram på sistone

På tal om lampor (det fyller visst en stor del av den materiella delen av hjärnan just nu) så har jag funderat lääänge på att köpa en Mantis, som hos Julia Brukroken. Jag kan bara inte bestämma mig för golvstående eller vägghängd, och i så fall vilken längd jag ska välja. 71 cm känns för liten men 153 cm alldeles enormt. Stolar tänker jag också en del på eftersom våra Thonet börjar gå sönder i rottingen och det känns som att den stilen har gjort sitt här hemma. Istället funderar jag på någon modell med flätad sits, som dessa Börge Mogensen, men helst i något mörkare träslag. Tips?

Sparat på instagram på sistone

Art n deco world har så fina och unika möbler. Älskar allt med den här inredningen och kan inte låta bli att drömma om en olivgrön soffa. Det skulle göra så väldigt fint här hemma.

Sparat på instagram på sistone

Gardiner, gardiner, gardiner. Jag har finkammat varenda webshop efter de perfekta beiga gardinerna till sovrummet men inser att jag inte är en nätshoppare. Jag vill känna på dem irl och har jättesvårt att göra ett val endast baserat på något jag sett online. Visst kan jag inte vara ensam om det? Om jag ser något i en fin miljö utan studioljus, som här hos Anna Kvarnström, så blir jag lite säkrare men såklart var dessa från en gammal kollektion. Annars kanske det faktiskt blivit ett köp!

Sparat på instagram på sistone

Saarmanche är ett annat måste-följa-tips på instagram. Hon är konstnär och hennes ateljé är magi! Det perfekta kreativa kaoset man själv aldrig kommer uppnå. Och precis en sån där spegel är jag på jakt efter till sovrummet. Lustigt nog, eller kanske mest irriterande nog, är att när jag gick tillbaka till mitt inlägg från Bergenströms rekvisita, såg jag att de hade en liknande spegel när jag var där. Jag gick tillbaka för att kolla om den fanns kvar, men den var såklart såld. Vi var väl inte meant to be antar jag.

Sparat på instagram på sistone

Jag kan varken äta knapriga surdegsbröd eller har någon som helst tanke på att ge mig på det här brödprojektet, men den här bilden hos Linda Ring gjorde att jag bara ville se mer av hennes kreativa brödkonst. Här är ett jättefint reportage om henne hos Milk. Bröd är det jag saknar allra mest som glutenintolerant. Det går bara inte att hitta något som kommer i närheten av ett riktigt gott bröd med hård, krispig yta.

Sparat på instagram på sistone

Min garderob just nu är så himla trist. Jag dagdrömmer om att fylla den med flowy blusar, som denna på Sofia Lynggaard Normann – dotter till lika inspirerande Charlotte Lynggaard.

Sparat på instagram på sistone

En sista materiell sak jag tänker på just nu är sängbord. Vårt sovrum är ganska litet och när gardinerna åker upp behöver jag flytta sängen en liten bit till vänster, vilket resulterar i att det blir för smalt där för ett ordentligt sängbord. Känslan jag vill åt är denna hos Viktoria Holmgren men jag kanske har plats med ett tredjedel av det där bordet. Vet inte hur jag ska lösa det och utan sängbord blir det så himla trist. Vad göra?

Denna gång blev det visst mest fokus på materiella ting och saker jag letar efter till hemmet just nu. Kanske inte så konstigt eftersom vi håller på och gör om så mycket just nu, men inredning och konsumtion är självklart inte det enda som fyller mitt huvud. Däremot har nog instagram en stor del i konsumtionshysterin och jag märker själv hur påverkad jag blir. Dock funderar jag länge, nästan irriterande länge, på mina köp och försöker hitta det mesta på Blocket eller Facebook market. Allt utom textilier som kan kännas lite ofräscht att köpa i andra hand? Kanske får jag omvärdera även det. Köper du gardiner, mattor och annat textilt second hand?