Pannkakor med brynt smör och vanilj

2 years ago

Den här veckan har vi haft sportlov och barnen har varit lediga tre dagar. Nu när jag är frilans har jag svårt att inte falla för grupptrycket oss föräldrar emellan och ha barnen hemma på lovet. När jag var anställd hade den ekvationen aldrig gått ihop – fem semesterveckor i jämförelse med barnens höstlov, jullov, sportlov, påsklov PLUS tio veckors sommarlov. Det är inget mattesnille som har tänkt ut den ekvationen och helt plötsligt känns de där extra föräldradagarna socialdemokraterna föreslagit rätt självklara. Nu ligger jag istället efter med jobb, men barnen fick i alla fall några lugna dagar hemma och ett par extra roliga dagar med färre barn på fritids/förskola.

Den här veckan har vi ju även fått påhälsning av vintern – och jag tillhör den skaran som jublar! Det gör barnen med, även om vår snöiga dag i torsdags resulterade i en del psykbryt som jag behövde lufta hjärtat kring på instagram. Läs gärna om du som jag känner dig ensam i det, medan alla andra föräldrar verkar hålla ihop allt så bra.

Pannkakor med brynt smör och vanilj

Men nu till något annat som jag måste tipsa om. Igår åt vi pannkakor till lunch och istället för sylt eller socker till, brynte jag smör och när det var alldeles gyllenbrunt blandade jag ner vaniljsocker och hällde sen över pannkakorna. Det blev G-U-D-O-M-L-I-G-T gott! Jag brukar ibland äta mina pannkakor med smör och socker, men det här var tio gånger godare. Jag åt fem stycken med lite extra strösocker på toppen. Tips till söndagsfrukosten!

Den där lilla handen till höger hällde absolut ut havremjölken över hela bordet efter att jag tagit den här bilden.

Pannkakor med brynt smör och vanilj

En annan god grej jag ätit den senaste tiden är macka med pocherat ägg, blancherad bladspenat toppat med rostade sesamfrön och chiliflakes. Gudagott det med.

Pannkakor med brynt smör och vanilj

Jag har äntligen lärt mig att pochera äggen helt perfekt, och det är faktiskt väldigt enkelt!

Pannkakor med brynt smör och vanilj

Ett annat tips i all sin enkelhet är yoghurt (gärna grekisk) med skivat päron, valnötter och honung. Det har jag ätit flera gånger senaste veckan! Här har jag toppat med bipollen, men det är mer roligt/nyttigt än gott.

Pannkakor med brynt smör och vanilj

Om det är något du är nyfiken på så kommentera gärna <3

Linnea · 2 years ago
Herregud vad jag blev sugen på pannkakor nu! Tack för tips, det blir nog en soppa-och-pannkaks-middag ikväll

Caroline Borg · 2 years ago
Det är ju bland det godaste! Säg till om du testar det brynta vaniljsmöret.