Ett första hej och lite om julen

10 months ago

Klockan är jättesent på juldagen, och troligtvis kommer det hinna bli annandagen innan jag är klar här. Mitt första blogginlägg! Jag har tänkt skriva det i några dagar men av förklarliga skäl har det inte hunnits med. Nu är vi dock avklarade med julen för i år, efter att ikväll firat en andra gång hos barnens farmor och farfar.

Det är alltid lite vemodigt när julen är över. På ett sätt jätteskönt, när all spänning släpper och det sänker sig ett nytt lugn hemma. Men samtidigt älskar jag förberedelserna och förväntningarna (framförallt barnens) som ligger i luften under hela december. Man har något att samlas kring, om så bara en kvart framför julkalendern varje kväll, den första risgrynsgröten på bordet eller när adventsljusen ska tändas. Gemenskapen som traditionerna skapar är svår att jämföra med något annat under året.

Ett första hej och lite om julen

Julen är även en tid för pyssel – något jag älskar men sällan har tillräckligt med tid för.

Ett första hej och lite om julen

Runt den tredje advent fick jag i alla fall ett ryck och dekorerade adventsljusstaken från Georg Jensen med lite torkade blommor jag hade hemma. Det är kanske inte den mest brandsäkra dekorationen, men det blev väldigt fint!

Ett första hej och lite om julen

I förra veckan när Jens jobbade sent några kvällar ägnade jag även några timmar till att slå in vackra paket. Det är lika viktigt som innehållet tycker jag!

Ett första hej och lite om julen

Paketen slog jag in i stuvbitar av linnetyg som jag hittade på kilopris på Ohlsons tyger. Förutom band från Ohlsons tyger och Granit hittade jag lite tyg här hemma som jag klippte i remsor och sedan tråcklade ihop till långa band.

Det grönblommiga bandet är gjort av en tygpåse som Garbo & friends bäddset kommer i. Det här är ett av mina favoritmönster, Floral moss!

Ett första hej och lite om julen

Etiketterna har jag fått av Mrs Mighetto. Så fina att jag knappt vill skriva på dem!

I de små paketen låg även deras nya tändsticksaskar som jag slog in till mamma och svärmor. De är så vackra att de alltid ligger framme på bordet här hemma.

Ett första hej och lite om julen

Den här kaffepåsen fick inte riktigt samma vackra inslagning eftersom det paketet skulle vara med i vår traditionsenliga (och väldigt hetsiga) julklappslek. Jag måste dock tipsa om Svanfeldts Coffee som världens finaste Ditte Svanfeldt och hennes man David precis lanserat, där 10% av kaffeförsäljningen går till Hjärnfonden.

Just den här smaken har min vän och jobb-partner Emily tagit fram tillsammans med dem. Jag dricker inte kaffe men var ändå tvungen att öppna en påse och testbrygga en kopp. Doften är ju ljuvlig!

Någon dag kanske jag lär mig dricka kaffe? Nu ska jag dock sova. Det känns fint att vara igång här! <3

 

Caroline Borg

Caroline Borg

Caroline is a mother of two, Sam, 6, and Lykke, 2. She lives in Enskede, Stockholm and work as content creator, freelance PR- & project manager and photographer/stylist. Food, fashion, interior, motherhood and thoughts.

Instagram: @carolineborg (link)
Mail: caroline.e.borg@gmail.com