En månad i paris

9 months ago

En månad i Paris
En månad i Paris

Nu har jag varit i Paris i fem veckor. Jag ska vara här hela hösten, kanske längre. I början var jag lite labil, men nu har formen för tillvaron här satt sig och det känns bra. Jag jobbar på ett café på dagarna. Har börjat sjunga i kör en kväll i veckan. Hittat favoritpromenader och favoritcaféer.. Här är några favoritställen i staden hittills!

 

 

En månad i Paris

Aux deux amis, en stämningsfull bar. 

En månad i Paris

Kvällskroki på Academie de la grande chaumière.

En månad i Paris

Caféet på Petit Palais innergård. 

En månad i Paris

“Curry aux legumes” på Le petit cambodge. Åt den här första gången 2016. Världens godaste gryta. 

En månad i Paris

Tebutiken Mariages Frères i Marais. Här köper jag mitt favoritte “Vert Provence”. De har även fina tekoppar och tillbehör. 

En månad i Paris

“Miyam” , den trevligaste mataffären med jättegoda yoghurtar. Jag köper den med aprikossmak. 

En månad i Paris

Caféet i trädgården på Musée de montmartre

En månad i Paris

Hameau de la reine i Versailles-trädgården. Marie Antoinettes uppbyggda by där hon “levde lantliv”

En månad i Paris

Jag och Ines hyrde roddbåt i Versailles. 

En månad i Paris

Café Recto Verso vid Republique. Goda scones!

En månad i Paris

Jag älskar caféet som hör till Shakespeare & company. Går dit ofta

En månad i Paris

Väldigt goda auberginepiroger med parmesan på en deli på Rue des Gravilliers. Mycket trevliga ställen på den gatan

En månad i Paris

Rose Bakery på Rue des Martyrs. 

En månad i Paris

Giacometti-museet. Väldigt fina lokaler!

H · 9 months ago
dina inlägg är toppen!

Annaclara Leo · 9 months ago
Tack H, jag blir jätteglad!! <3

Astrid · 9 months ago
Åh, vilka drömlika scener du visar och beskriver. Att få leva i Paris för en stund - och på riktigt bli ett med livet där - måste vara en riktig upplevelse. Och tack för att du bloggar med sådan fingerspetskänsla! Jag hade själv planerat att åka till Paris snart men har börjat tveka. I alla fall här i Sverige är nyheterna kring ”invasionen” av kryp i Paris väldigt stora. Men, hur upplever du det, där på plats? Är oron kring v-löss (usch, förlåt för frågan!) märkbar? Sitter folk fortfarande på tunnelbanan och så? Kanske är det här i Sverige som nyheterna blivit uppblåsta… Som sagt: förlåt för frågan, och tack för en fin blogg!

Annaclara Leo · 9 months ago
Hej Astrid! Tack för fina ord om bloggen, jag blir jätteglad! Åh! Jag tycker inte du ska låta det hindra dig. Galet nog så märks det inte av alls här. Märker verkligen noll oro. Alla sitter som vanligt på tunnelbanan osv.. Jag står dock upp haha. Hoppas du bestämmer dig för att åka!! <3

Annaclara Leo

Annaclara Leo

Mat, estetik, historia. Här blir det recept, dukning och matinspiration! I höst bloggar jag från Paris.

Instagram: @Gudvadgott och @annaclaraleo