Nä men okej, nu kör vi full on Christmas hörrni!
I år ska vi hosta julen hemma hos oss i Skåne och familjerna kommer ner. Det blir min första jul som jag (vi) fixar själva! Jag älskar julen en har aldrig ens haft en julgran själv hemma innan. Innan barn var jag alltid ute och resten på vintern och kom ofta hem en snabbis bara för att fira jul. När vi bodde i Oslo åkte vi alltid till Sverige och firade.
Känns pirrigt och också stort ansvar att se till att det blir en -riktig- jul, ju?
Men nu till det viktiga, vad ska vi ha på oss? Hur ska det se ut? Vad ska vi dricka? Som vanligt satsar vi på pre-loved, länkar finns!
Denna vill jag verkligen ha, men är rädd att den blir för stor. Kanske firar du jul i denna roströda med tungt fall från Rodebjer?
Tillsammans med en liten mörkröd slingback
En liten siden-slip från Filippa K med 20den strumpis, en liten klack och tunn stickad väl?
De gulliga perfekta rosetterna i håret är fint på andra men inte på mig, jag kommer satsa på en lös knut och löst lite mer hängande sammetsband
Men vad är detta, en skinnbyxa på julafton? Japp. Med en tunn liten cremefärgad kashmirtröja och ett sammetsband i håret. Jorå, fynd på Sellpy
Eller varför inte Dagmars Elah dress, den lite längre varianten i vinrött. Jag har den korta svarta sen många år och den håller fortfarande! Denna ligger ute för ingenting på Tradera
Kanske redan lite trött på glöggiga smaker lagom till fördrinken på julafton, erkänn. Jag vet att jag inte får dricka drinkar så det blir väl en virgin till mig, men detta är vad jag är sugen på att servera!
Rosetter och band har ju varit jul-poppis några år, praktiskt eftersom man kan använda samma ljusstakar man har annars. Men varför inte gå over the top denna julen och ba maxa banden?
Rosa och rött i jul! Rosa julduk med burgundy servetter och rosetter blir perfekt. Jag har redan inhandlat vinröda kökshanddukar i franskt linne med rosa kanter som jag tänkte använda som i nån brödkorg
Den vanliga rödbetssalladen känns old news. Denna rödbetssallad däremot! Sidesen får stå för det snygga på julbordet. Fast det är ju endå jul, ta båda, den andra är ju ändå snyggt cerise-rosa. Den med grädde alltså
Tänker också att lite röda bär eller frukter (vad har vi på det förutom körsbär?) piggar upp och ger lite fräscha smaker som sidesnack till julbordet. Kanske en silverskål med granatäpplekärnor?
Undrar egentligen varför vi inte äter tårta på julafton till dessert? Vi äter ju alltid tårta annars när saker ska firas. Kul med tårta på julafton väl? Dessutom kan man i sann maxad-dekorations-högtidsanda dekorera den vilt!
Konstnär som precis flyttat tillbaka till Sverige och köpt en gård i Skåne tillsammans med sambo och våran dotter Joni.
Livet kretsar kring all sorts kreativitet, konst, renovering, vintage och bygga upp vårat hem.