På tu man hand, bara stockholm och jag

2 months ago

Som en gammal flört, ett snabbt möte på några dagar där hon visade sig från sin allra bästa sida. Varma soliga höstdagar. Hej och hur är läget på gamla grann-cafét. Kan inte låta bli att längta tillbaka när det är så krispigt. Men jag vet att det inte längre är min plats. Jag vet att jag inte är är mitt bästa jag eller kan leva så som jag vill när jag bor där. Men att hälsa på är som en perfekt karamell.

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Spegel designad av Caroline Sandström i Adoores butik.

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Lånade en kompis gulliga lägenhet med färgteman i varje rum.

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Napoli Centrale på Sankt Paulsgatan 3

Hittade en vintage butik jag inte hunnit snappa upp tidigare.Tror trevliga tjejen i butiken sa att den öppnade i våras. Som man hör på namnet så är det italiensk vintage, och det tackar vi ju inte nej till. Iallafall inte den delen som innehåller silkesblusar, skräddade skjortor och väl omhändertagna skinnjackor. Ett vänligt men bestämt nej tack till fotbollströjorna. Här spelar det ingen roll hur italienska de än är.

För hundra år sen när jag jobbade i Berlin och Budapest brukade jag köpa hem vintage boots, skinnjackor och annat fint som det var dåligt av i Sverige då, styla och sälja på Tradera. Det gick som smör kan jag säga! I ett parallellt universum där jag inte hade haft ett behov av att flytta på mig hela tiden så kan jag absolut se att jag någon gång hade öppnat en vintagebutik. Hur länge jag hade velat ha den innan jag ville prova något nytt i det universumet är dock oklart.

 

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Denna dubbelknäpptaMoschino blazer i mint condition fick följa med mig hem. Tänker att jag ska styla den som en italiensk snubbe? Vida raka linnebyxor, mocka loafers. Kanske en liten topp som inte passar in i den profilen, men det eller en sidenskjorta under! Jag provade även fina skjortan till vänster som tyvärr var i hemsk polyester, den fick stanna. En annan skjorta i siden fick dock haka på.

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Att sitta på mitt gamla every day café där jag bodde vid Nytorget, nostalgisk, absolut!

 

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Okej jag var ju inte ensam hela tiden, men gillar att romantisera iden. Här är min syrra Nora när vi tog en fördrink i baren i väntan på bordet på Nytorget 6.

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Servitören skrattade gott åt att hon, Nora alltså, på sitt senaste besök hade varit på där i 12h i sträck. Lunch, middag och vickning? Normalt.

På tu man hand, bara Stockholm och jag

<3

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Var ju på WAY gallery några gånger också. Lämnade skulpturer till Affordable Art Fair och snackade om framtida utställningar.

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Påväg till eventet på Alma där pre-utställningen hölls inför AAF. Tog inte en enda bild på eventet tydligen, men vi hade trevligt, jag lovar!

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Från en solig promenad genom gamla stan.

På tu man hand, bara Stockholm och jag

Blev inte ett köp, men fin var den. Denim jumpsuit på Stories, är det du som designat Frida?

Nora · 2 months ago
Brinner för det goda 12-timmarskröket

Amanda Malm · 2 months ago
ja det kan man verkligen säga att du gör!

Amanda Malm

Amanda Malm

Konstnär som bor utanför Oslo tillsammans med sambo och våran dotter Joni.

Livet kretsar kring all sorts kreativitet, konst, husrenovering, vintage och bygga upp vårat hem.

Instagram: amandammalm