Nu ni, auktions-tips en söndag!

6 months ago

Ett letande konstant pågående. Jag kan inte låta bli att tänka på min favorit-möbelbutik i en stad som heter Essouira i Marocko där vi har vänner som bor. Tänk er 60/70-tal, jävligt funky, fast Marockanskt. Ni hör ju.

Vi har inte varit där sedan pandemin, alltså inte heller sen vi skaffade hus och vårat första hem. Vågar knappt tänka på hur det ska bli när vi åker dit nästa gång. Det blir väl att skicka en container hem så som jag tänkt så många gånger under alla resor att jag ska göra så fort jag faktiskt skaffat mig ett hem att ha allt i. Nu har jag inga undanflykter längre.

Anyway, här är lite grejer jag spanat på på Auctionnet men antagligen inte kommer köpa. Eller ångra mig, och ångra att jag tipsade om dem, vi får se. Några andra gobitar har också hittats men dem ska jag ha själv satte.

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Har kollat på dessa i många år. Siluetten, det är något med den.

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Och oavsett vilken färg man väljer så är den bara så jävla blanka och sexiga

Nu ni, auktions-tips en söndag!
Nu ni, auktions-tips en söndag!

Jag minns dessa från varenda hem man var på middag i när man var liten. Kan inte minnas om man just då hade någon åsikt om dem? Men minns att jag blev äldre och inte kunde förstå hur man kunde ha något så fult. Nu har det gått över till nån slags nostalgi/trygghetskänsla när jag ser dem och bara känner att jag…vill ha?

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Ser så flowiga ut, som tyg. Det finns få saker jag tycker är så extremt fult som billiga ”rotting” utemöbler i plast, men också få utemöbler som är så fina som riktiga.

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Kan det vara färgen? Eller att den är kantig?

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Men tänk en låg fluffig bukett ljusblåa hortensia i den! Ba tänk! 

Nu ni, auktions-tips en söndag!
Nu ni, auktions-tips en söndag!

En stol jag länge suktat över. Inte denna färg utan mera en brun eller blå, men en etcetera är en etcetera,  etcetera.

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Min farmor och farfar hade en sån här! Nostalgi och space age i ett.

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Lampfötter som jag känner att man kan göra något snyggt av! Va lite kreativ.  Kanske…..lampor? 

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Kommer aldrig inte vilja ha denna denna stilen i trädgården. Ståendes under ett träd eller på vacker stenläggning med ett bord dukat med duk, några vinglas och lika många vänner

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Nej jag skulle inte vilja ha ett helt hem fyllt av plastmöbler. Men de är inte tråkiga att kombinera in, det är dem inte! 

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Vart ska man annars lägga smöret? Förutom i snäckan? Liten anekdot om mat i snäckor. När vi var hos min gammelfarmor så gömde jag (tryckte ner) bulle i en snäcka så inte lillsyrran skulle sno. Vem hade tvättat den snäckan inuti innan kanske ni undrar. Ingen sen 1800-talet då havet gjorde det antagligen eftersom den var hemma hos min GAMMELFARMOR.

Nu ni, auktions-tips en söndag!

Avslutar med en Panton soffa som jag inte seriöst vill ha men ändå liksom vill pga så jävla cool