Bara joni och jag

9 months ago

Imorgon kommer han hem, våran Sverker. Han har varit borta i 2 veckor på jobb, han jobbar i Nordsjön och åker bort 2 veckor, men är hemma 4 veckor sen, vilket är världens lyx! Ingen av oss har egentligen någonsin haft ett mån-fre jobb. Jag hade ett i 6 mån ungefär för ca 10 år sedan, men det passade inte mig riktigt.

Det har egentligen inte varit några problem att vara själva ett tag, Joni är för det mesta rättså samarbetsvillig. Men vi har absolut varit hos grannarna en hel del och lekt av oss, övernattat hos vänner i deras nya hus och kompisar från förskolan har kommit över på pannkaks-brunch.

Men nu ska det bli skönt att vara hela familjen igen <3

Bara Joni och jag

Joni tycker det är så spännande att ta bussen in till stan

Bara Joni och jag

En av de mysigaste små torgen i Oslo i ett område som heter Grönland. En stor industribyggnad här som heter Verkstedet är ett av mina favoritställen i Oslo. Där serveras bara dryck och man får själv ta med sig egen take away och käka där. (Norge har inte den regeln med att man måste ha varm mat och riktiga kök för att få servera alkohol, vilket gör att coola små ställen kan leva på alkoholservering) Förut när vi bodde i en lägenhet i närheten brukade vi köpa med oss indiskt, ta en öl och spela spel framför en stor brasa. Perfekta stället för höstmys!

Bara Joni och jag

Små marknader här och där

Bara Joni och jag
Bara Joni och jag

en middag hos våra grannar som vi är med så ofta vi kan <3

Bara Joni och jag
Bara Joni och jag

Påväg till höstmarknad i det lilla centret där vi bor

Bara Joni och jag

Älskar denna lilla sammetsjacka som jag hittade till Joni i en vintagebutik i Oslo när hon bara var 2 månader gammal. Om jag minns rätt kostade den 40kr, med sina vackra handbroderade blommor. Inte klokt! I en sån fin kvalité,  som antagligen har blivit älskad i många år och som Joni nu älskar i sin tur <3

Bara Joni och jag

Joni blev ansiktsmålad på marknaden. Man fick välja bland massa gulliga djur och hon valde orm. Som här sen är utsmetad såklart.

Bara Joni och jag
Bara Joni och jag

Vårat fina fina Oslo <3

Bara Joni och jag

Älskar hänget vid operahuset

Bara Joni och jag

Vid operahuset finns mycket kul för kidsen, förutom att springa runt uppe på byggnaden så har de byggt en  strand med studsmattor och lekplats precis bredvid operans uteservering. Fullt ös där nästan jämnt!

Bara Joni och jag

Lekplats-mellis

Bara Joni och jag

Som en sommardag i September