En titt in i min ateljé

11 months ago

Har ni en bra sommar? Jag har precis kommit tillbaka till Norge efter 3 veckors rundresa i Sverige. Har verkligen haft det fantastiskt! På instagram uppdateras det flitigt, men det kommer ett inlägg eller två här med, ett stort lass med sommarbilder!

Men ska vi först ta en titt upp på övervåningen i det stora huset där min ateljé ligger? Ja det gör vi säger ni då i kör!

 

En titt in i min ateljé

Välkommen upp! På loftet i det stora huset ligger min ateljé.

En titt in i min ateljé

Perfekt ljus på arbetsbordet från takfönstret! Det gör inte så mycket att det är punkterat, men tanken är att det ska bytas när vi får tid.

En titt in i min ateljé

Här uppe pågår det alla möjliga projekt, lera, glas, måleri bland annat.

En titt in i min ateljé

Kvällssolen lyser in. På motsatt sida till takfönstret är planen att sätta in en kupa med två stora fönster hela vägen ned till golv! Därifrån kommer det bli fantastisk utsikt och ännu  bättre ljusinsläpp.

En titt in i min ateljé

Glasskivor som står och väntar. Här uppe skär jag till allt glas, slipar och monterar det som jag vill ha det innan jag tar ner det till glasugnen i verkstan för nästa steg. Hade jag haft glasugnen här uppe hade det blivit outhärdligt varmt när den smälter glas på 800+ grader!

En titt in i min ateljé

Härligt med balkong såklart, även fast jag mest använder den till att slipa skulpturer och annat som dammar

En titt in i min ateljé

Restbitar av glas efter att jag skurit till större verk. De mindre bitarna försöker jag använda till mindre projekt så inget går till spillo.

En titt in i min ateljé
En titt in i min ateljé

Här uppe i lilla ateljén håller jag mest till på vintern.

Den andra ateljén, eller snarare studion, ligger i det andra huset på tomten. Där finns ingen uppvärmning (det skulle dessutom vara alldeles för dyrt att hålla det varmt på vintern. Halva huset har ett loft och andra halvan dubbel takhöjd så det skulle bli ett väldigt varmt loft och kall ateljé…) men det är perfekt för sommaren. I studion gör jag alla större verk och använder det som fotostudio när det behövs.

Just nu håller jag på att fota ett projekt och måla tavlor till nästa event där inne. Jag ska passa på att ta bilder på själva studion också så kommer det i ett eget inlägg!