What to watch

1 day ago

Här kommer några tips från mig, what to watch nu i dessa karantän-tider.

Såg precis klart Husdrömmar Sicilien på SVT play!! Så otroligt inspirerande och helt fantastiskt. Det rosa palatset och den stökiga och aningen ruffa staden, är fascinerande i sig. Men det som verkligen tar mig med storm, är det renoverande paret som står i focus. Marie och Bill (kul att pappan heter Bill också)…  Känner igen detta par från tidigare säsonger av husdrömmar, minns att jag hajade till redan då. Så äkta, fina, härliga… men samtidigt så sköra på något sätt. Det är speciellt mamma Marie som tar mig med storm. Hon är bara så cool så jag dör lite… vill bara vara precis som hon. Med känslorna utanför kroppen går hon enbart på magkänslan. Räds inte för någonting verkar det som. Så otroligt orädda och kreativa både hon och hennes man… slänger de sig in i ett till synes omöjligt projekt. Fyra barn har de dessutom… jag bara gapar av förundran.

Och så kläderna, bara älskar hennes bohemiska aningen danska stil. Samt det oborstade rufsiga håret, intryckt i någon oväntad huvudbonad. Så naturlig och helt sagolikt vacker. Precis sådär ska jag se ut i sommar tänker jag… dock ej på Sicilien men absolut här hemma i min egna trädgård… vänta ni bara!

 

What to watch
What to watch
What to watch

Tips nummer två är helt klart Tiger King på Netflix. Om Marie och Bill var som en tuss av mys och inspiration, är dokumentären om Joe Exotic, även kallad Tiger King dess totala motsats. Denna fasansfulla historia både äcklar och fascinerar. De första två avsnitten sitter jag i total chock. Finns dessa människor på riktigt tänker jag?? Kan inte tro att detta är sant.

Detta fick mig helt klart på andra tankar från all corona-ångest.

 

What to watch
What to watch

Ups and downs

5 days ago

Igår skrev jag början till ett inlägg, som i stora delar handlade om huruvida jag ska kunna fortsätta skriva på denna blogg eller ej. Några sorgliga rader från en trasig människa.

Jag påbörjade ett blogginlägg, men jag hinner inte klart… Det blev ingen post där igår. Som vanligt blev jag nog avbruten eller distraherad från allt som försegår runt omkring, barnen och allt det där andra. Så vid middagsbordet fräser jag plötsligt vasst och grinigt, “Nu går jag och tar en dusch”… “och ingen får störa mig”… “Ni får faktiskt klara er själva nu en kvart”… “Nu kanske någon annan kan passa på Bill, så han inte kvävs på en näve jord eller liknande”… “Jag orkar inte mer nu”…

Vill börja gråta…  och försvinner hastigt ner i källaren. Ställer mig där i dushen och känner mig så dålig. Den sämsta mamman… det är jag. Men jag är ju bara bara så trött, och min hud den är så torr. Ansiktet känns som sprucken lera, torrt och stramt. Livet är en plåga.

Påväg ur duschen passerar jag gästrummet. Där hittar jag en halväten påse med Winergum, några få godisarbitar längst ned i påsen. Dom ska jag ha, tänker jag, helt för mig själv. Försiktigt tassar jag upp för trappan… måtte inget barn upptäcka mig nu. Med godiset gömt i badrocksfickan låser jag in mig på toaletten där uppe. Jag sätter mig ner, sorgset och skamset, och jag äter det sista av godiset… samtidigt som jag fingrar på krämerna och serumen som finns just där. Krämerna som jag så innerligt behöver, men så sällan får tid för. För oftast blir det bara lite halvdant. Kletandes över en sekund.

Men trots alla  hinder sitter jag nu ändå här, med min plötsliga och helt stulna egentid. Så nu gör jag den där efterlängtade hudvårdsritualen trots allt… Det blir en mask, serum, peeling och så återfuktning. Jag känner mig nollställd. Jag känner mig okej igen.

Jag öppnar dörren, och där kommer han. Bill kommer krypandes genom korridoren. Han höjer sina armar, så glad och lycklig över att åter funnit mig. Jag plockar upp honom och vi möts i en kram.

Förlåt min vän, nu finns jag här igen.

 

Ups and downs

Här lever vi nu. Jag, Nicole och Bill. Från morgon till kväll, här hittar ni oss. Stella går till skolan som vanligt i några timmar. Och Jonas jobbar hemifrån nere i vårt hobbyrum. Ser honom bara en kort stund vid lunch och sedan först tills middagen. 

Ups and downs

Dagar i slutet på mars. En tid vi sent kommer att glömma. En märklig tid vi lever i. 

Ups and downs
Ups and downs

Några produkter som jag bara älskar.

Fick skickat till mig från Exuviance. Kände inte till det märket innan, men är nu helt såld på dessa produkter!!  Vill rekommendera Deep hydration treatment för extremt torr hud (som min då det vill säga) och Triple Microdermabrasion Face polish för en jämn och ren känsla i ansiktet. Ger ett direkt resultat av glow och lyser. En peel:ande  effekt. 

Köpte denna ögonkräm som present till mig själv nu när jag fyllde år.  Banana bright eye creme från Ole Henriksen. Även den extremt återfuktande. Perfekt för mina trötta glåmiga mamma-ögon. Tycker den hjälpt på de mörka ringarna under ögonen. 

Sist men inte minst. En hårprodukt som jag använt sedan länge. Perfekt för torrt och tjockt barr som mitt. Hydrating styling creme från Maroccan Oil. Denna återfuktande kräm dränker jag mina tester i var dag. Och som läskpapper sugs det in. Slurp!

En explosion av färg!

2 weeks ago

En explosion av färg!

Lite färgsprakande inspiration i dessa mörka tider vi nu befinner oss i. Släpade upp Layered-mattan från gillestugan. Återigen ska den få bo i fin-vardagsrummet på markplan… helt plötsligt känner jag bara för att bada i färg!

En explosion av färg!

Och torsdagens bukett från Flowery.se slår denna vecka alla rekord. Som en explosion av färg!! Blir så glad av den var dag. 

En explosion av färg!
En explosion av färg!

Nu måste jag bara hitta en matta till gillestugan… Några tips?

Så länge får denna pläd från Arket, i samarbete med Linnea Andersson, förgylla tillvaron nere i gillet. Är så otroligt kär i den. Har gått och väntat på att den skulle komma tillbaka i sortimentet. Och äntligen är den bara min!! 

Report from one household

2 weeks ago

Denna vecka gick Stella tillbaka till skolan… för uppenbart blev inga skolor stängda, som jag så säkerligen befarade. Men Nicole är fortfarande bannlyst. Eller rättare sagt inte prioriterad, då fokus ligger på arbetande föräldrar… och det kan man ju ändå förstå. Så hon får fortsätta vara här hemma, med mig och Bill.

Tänker nu på alla dem runt om i världen med utegångsförbud, där skolorna faktist har blivit stängda på riktigt. Kan bara föreställa mig hur utmanande det måste kännas för alla dem!! Med tanke på att jag, nästan gick under… efter bara en ynka vecka, med alla kidsen här hemma. Skäms över mitt uppenbart korta tålamod, för jag har ju egentligen ingenting att klaga över!

Så nu är det alltså meningen att alla vuxna ska börja hemskola där runt om i världen?? Eller!?

För hur gör man ens när man hemskolar?? Är det meningen att vi alla föräldrar på automatik ska förvandlas till lärare bara så där hux flux? Om vi tar mig som exempel, jag kan ju ingenting… förutom att arrangera stilleben, blogga och att ibland rita en och annan teckning. Jag som alltid varit sämst på allt det som skolan hör till får nu lite smått panik. Kan jag ens läsa??… knappt att jag klarar av ett helt uppslag i en bok utan att texten börjar fladdra!! Och jag vet knappt vad ett adjektiv är… substantiv????!! Öööööööö, snälla nån!  Och så har vi det där med gångertabellen, för det ska vi inte ens tala om. Är det meningen att man ska kunna den eller?! Kan alla ni där ute gångertabellen, som rinnande vatten?! Säg mig, kan ni det??

För mig känns det på något sätt märkligt och aningen förljuget, att jag nu ska begära just detta från min lilla Stella. Att hon helt plötsligt ska kunna gångertabellen, helt utantill. När inte ens hennes egna mamma kan det! Dessutom verkar det som hon ärvt min del av hjärnan. Tyvärr! Stackars arma barn.

Traumatiska barndomsminnen väcks sakteligen upp till liv…

 

Report from one household

Ja, då kör vi! En vecka till då rå. Jag, Nicole och Bill. All day long, vi tre här hemma… wohoooo!!!

Report from one household

Gullig äro du men hur ska jag lyckas underhålla dig, varje dag… i en helt oviss framtid av tid. Helt och hållet oklart hur länge detta skall fortgå.

I panik ringer jag en mamma från dagis. Jag lover dyrt och heligt att vi är fullt och helt friska! Får vi låna erat barn?? Snälla! Hon kan komma hit istället för att gå på föris. Allt för att Nicole ska få en kompis och jag får lite lugn och ro. 

Report from one household

Helgen var i alla fall riktigt skön!

Här kommer lite bilder, så får ni se vad vi har haft för oss. Mycket trädgård, villa och hem blev det. Hoppas ni gillar det för nu blir det massa sånt! 

Report from one household

Saturday hangout. I solen bakom knuten. 

Report from one household
Report from one household

Det är då aldrig någon som tar bilder på mig! Men jag kan berätta för er, att jag hade en riktigt snygg outfit på mig. Så himla rätt var jag… all in gardener fashion! 

Report from one household

Viktoria Skoglund från Zetas handelsträdgård, gästade denna helg morgonprogrammet på TV4. Där berättar hon att det nu är det dags att börja röja i rabatterna. Hon skulle minsann själv ut och klippa i fjolårsperennerna. 

Har uppfattat från min närmsta omgivning att inget annat par i vår ålder sitter och tittar på TV4 morgon var dag, på det sätt som jag och Jonas gör. Inser att vi nog är lite som två föryngrade pensionärer, där vi sitter, i var sin fåtölj och glor.

Men sanningen är den, att jag älskar att titta på morgonprogrammet från TV4. Och jag följer slaviskt allt som de säger och gör… allt från trädgårdstips till matlagningsrecept. Jag till och med kände lite sorg den dagen när Jesper Börjesson tillkännagav att han bestämt sig för att sluta som programledare… haha! Okej ni fattar nivån på min person nu kanske!

Report from one household
Report from one household

Sedan grävde vi lite på framsidan.

Jag och Jonas inspireras just nu av Instakontot, Unckelhouse. Ni vet, Emma Unckel?! Vi bara älskar deras hus och tycker det påminner lite om vårt. I tidseran i alla fall. 

Hemma hos familjen Unckel är det lyxiga trädgårdsarkitekter som ritar och har sig. Och vi sitter med tungan ute och bara dreglar. “Åååå kolla nu gjuter de i betong”. “Vad planterar de nu måntro?” En en-buske?! Det ska vi också ha, såklart! Här ska nu grävas ner en härlig En, en enbuske. Precis som hos the Unckels. 

Emma om du nån gång läser detta, jag är ditt evigt trogna fan. Puss!

Report from one household

Ett av helgens projekt. Delmål ett är nu avklarat, chillin omskolad och delad på. Ett litet grönt skott i var kruka. Alltid något det!

From the inside and out

3 weeks ago

Så kom beskedet från regeringen gällande skolorna. Imorgon stänger de gymnasiet samt alla typer av vuxenutbildningar. Bara en tidsfråga innan också förskolan samt grundskolan kommer till att stänga, tänker jag nu! Sakta men säkert börjar det sjunka in… att detta eventuellt kommer bli till verklighet, vilken dag som helst nu.

Igår var det måndag, och klockan hann bara bli 9.45 innan de ringde från skolan. “Stella har ont i huvudet och känns lite varm!” Jag som känner min tioåring vet ju att detta högst troligt bara är lögn och båg. Stella är nämligen expert på att fejka sjukdom! Smart som hon är har hon ju såklart förstått, att det rådande läget är till hennes fördel. Så detta har hon nu satt som rutin. “Absolut, skicka hem henne du bara!!”, svarar jag då pedagogen som ringt in. För vad ska jag annars säga!?

Idag är det tisdag och jag bestämmer mig för att vi stannar hemma, jag och mina tre barn. Vi försätter oss nu i frivillig karantän! Jag tänker att vi tar denna vecka och pausar samt avvaktar läget. Jag som mammaledig har ju ändå den möjligheten…

From the inside and out

Det är tisdag och jag förbereder livet som hemskolemamma!

Börjar dagen med ett morgonmöte tillsammans med tjejerna. Förklarar situationen lite smått. “Vi tar den här veckan hemma så får vi se hur det blir sen”. säger jag. Stella och Nicole nickar förståndigt. De verkar ändå förstå!

Vi äter frukost och gör ordning ett schema. Tillsammans bestämmer vi att på förmiddagen ska vi göra nått kreativt. På eftermiddagen blir det svenska och matte.

Startar vår nya rutin med trolldeg. 

 

From the inside and out
From the inside and out

Känner mig ändå så otroligt privilegierad. Tryggheten här hemma innanför dessa väggar av vårt hem.

Men jag känner också starkt för alla de där ute som kämpar, alla ni som kämpar på i det vanliga livet. Alla ni med små företag eller ni som jobbar inom vård och omsorg. Att inte tänka på alla ni gravida systrar där ute. Mina tankar går till er!

För jag är helt klart lyckligt lottad i allt detta elände. För egentligen är jag ju knappt påverkad av detta nu. Mitt liv är ju redan lite som i karantän, så för mig känns ju inte omställningen så värst stor trots allt. 

From the inside and out
From the inside and out

Men ska jag vara helt ärlig med er så har jag lite smått panik. Detta med att ha alla barn hemma hela dagarna kommer bli högst utmanande!! Att lyckas underhålla tre barn i varierande åldrar dagar i enda.

Kanske att de ser gulliga ut på bild… Absolut att de är just det, super gulliga! Men som vilka barn som helst är de också sjuuukt krävande. Som exempelvis idag… för  idag fanns det stunder där jag tänkte typ,  “Snälla skjut mig i hu**det!! Jag döööör nu…” Ja ungefär nått sånt tänkte jag!

From the inside and out

Sista turen ute i verkligheten. Vi tar oss till Bauhaus för att köpa jord. Det börjar bli dags att skola om tomaterna som står där på bänkskivan i köket. Plötsligt känns de mer dyrbara än någonsin. 

From the inside and out

Veckans bukett från flowery.se.

Känns på något sätt absurt att ens visa en bukett snittblommor i dagens läge, men i nästa tanke tänker jag… hur ska det då gå för alla små företagare där ute om vi helt slutar konsumera??

From the inside and out

Så otroligt vackra och så sköra. Tack Flowery för dem!

From the inside and out

Vad känner ni för allt det här? Ska vi säga upp alla våra prenumerationer? Avboka städerskan? Hur ska vi hantera alla rastlösa barn runt om i stugorna? Hur gör man när man hemskolar? Frågorna är många… 

Dela gärna era tankar med mig!

Where the wild things are

4 weeks ago

Det är morgon och Nicole är lämnad till förskolan. Jag gör mig redo för min härlig och efterlängtade barnvagnspromenad, ute i förortsnaturen. Alltid med någon kvinnlig duo-podd snackandes i öronen. Åååå så najs det ska bli!

Ont anande öppnar jag det lilla fodralet till mina AirPods. Och lika hastigt stänger jag det åter!!!! För det första jag ser när jag blickar ner i det vita högblanka höljet, är klumpar av gyllengult öronklet. Mest troligt att detta är vaxet från en liten, liten pre teen. Högst troligt att Stella och hennes poolare varit framme med sina smutsiga små barna-öron. Jag kräks över denna syn!! Tar snabbt fram en våtservett ur Bills skötväska, och rengör frenetiskt den lilla snäckan. Suckar högljutt men beger mig ändå iväg på min promenad, nu med de rengjorda poddsen i öronen. Men en pysande känsla av äckel ligger fortfarande kvar hos mig… för en stund i alla fall.

Alltså det här med barn. De är ju faktiskt rätt äckliga, är dom inte?! Får man säga så eller!! Jag ser på Bill där i vagnen och tänker… Just nu är du gullig, men snart växer även du upp och blir som dem. Ytterligare ett smutsigt och ibland rent utav äckligt litet barn. Snart har jag tre små smutsiga vildingar i mitt liv.

 

Where the wild things are

Stella är hemma från skolan.

Idag lyckas hon lurar i mig att hon är sjuk, och i dessa corona-tider vågar man ju inte direkt chansa!! Men ganska snabbt märkte jag att Stella inte alls är sjuk, hon är pigg som en nötkärna. Inget coronavirus här inte…

Where the wild things are

Flätorna i håret sedan Mellofesten i fredags. Jag ska aldrig ta ut dom här flätorna, säger Stella fast och bestämt!

För här kommer vi då till nästa kapitel, det eviga tjatet om att borsta håret! Tovor som hopar sig. Ett ständigt hot av dreads, mitt där bak på huvudet. Never ending story.

Where the wild things are

Men måste erkänna att det faktiskt är ganska trevligt att ha Stella hemma här en hel dag ändå. Vi myser på och hon hjälper mig med Bill. 

Where the wild things are

 

Men vad är då grejen med barn och hygien!? Helst skulle de nog gå runt i veckor, utan att ens byta underbyxor. Jag förstår då ingenting??

Och desto äldre ens barn blir desto värre kan det tyckas bli… snuskeriet. För ju äldre barnet hinner bli, ju mindre inblick kan det kännas att vi vuxna faktiskt har… i barnens egna kroppsvård. Blir rumporna någonsin tvättade efter ens barn fyllt fem? Ja, det kan man ju som förälder verkligen undra.

Och plötsligt när man i ren slump råkar få sig en glimtz av de strumplösa fötterna, och inser att det nog är självaste Shrek som hela tiden varit ens barn!? Fötter som ett troll. Jag skriker till, “Aaaaahhhhh Stella!! När klippte du tånaglarna senast?? Jag döööör så äckligt!!”

För vad hände egentligen med de där gulliga små bebisfötterna? Plötsligt känns ingenting med barn, särskilt gulligt alls.

 

Where the wild things are

Måndagar är Nicole hemma från förskolan.

Från början fick vi båda lite smått panik över detta! Att lyckas underhålla varandra en hel dag direkt ansluten efter en helg dessutom. Men sakteligen börjar allt nu kännas lite lättare. Sakta men säkert har vi börjat hitta vårt gemensamma måndags-lunk, jag och Nicole. 

Where the wild things are

Min vackra Nicole. Men även hon en smutsig liten trollunge. Om Stella är Shrek så är Nicole helt klart prinsessan Fiona. 

Where the wild things are

Kan någon ha lite koll på Bill nu bara för en sekund!? Han får inte förstöra blommorna innan jag hunnit ta en biiiild. Akta nu mammas franska tulpaner!

Where the wild things are

Här kommer bilden på veckans blomsterprakt. Samarbetet med Flowery.se fortsätter hela mars månad ut.

Denna vecka levererades en vacker bukett, bestående av liljor, franska tulpaner samt en dekorativ stång, fylld med små blå klockor. 

Tack Flowery för dem!

 

 

Where the wild things are

Okej, avslutningsvis en bild på mig. Haha vad är det för outfit jag har fått på mig?? Ser ut som någon sjukhus-70s-pimp eller nått?? Livet som mammaledig får en verkligen att tappa all känsla för “fashion”.

Tomato season starts now!

1 month ago

När vi flyttade in här i 70s villan kunde jag absolut ingenting om odling. Och nu efter fyra år kan jag fortfarande (typ) ingenting om odling. Men litegrann har jag nog lärt mig i alla fall…

För nu startar faktiskt årets trädgårdssäsong!! Och strax är det trädgårdsmässan i Älvsjö. Peppen är total! Trädgårdstomten i mitt inre rullar runt av entusiasm. Hoppet om livet är åter kommen.

Kom med mig här nu, så tar vi en tur runt huset… så ska jag berätta mer!

Tomato season starts NOW!

Jag och Nicole ute på gräsmattan (sjukt att den fortfarande är grön men men…) här är vi i alla fall, framför altanen och pergolan som vi byggde i fjol.

Just på denna plätt drömmer Jonas om pool… Det kliar i fingrarna och han vill bara sätta igång och gräva. Men jag har siktet inne på någonting helt annat. Jag drömmer om ett stort, väl tilltaget växthus. Förstå vad härligt det skulle kunna bli. För tänk, då skulle vi kanske kunna bli självförsörjande av grönsaker! Kanske under hela den halvan av året i alla fall… 

Men ingenting av sakerna har vi råd med, men drömma kan en ju alltid få göra…

Tomato season starts NOW!

Studsmattan, i vinterförvar.

Vinklar alltid kameran så att studsmattan ej ska komma i bild. Allt för att undgå det stora turkosa schabraket som tar upp typ 50% av mitt synfält. Här är den nermonterad och stommen fungerar om vintern som klätterställning. 

Tomato season starts NOW!

Detta blir tredje året i rad som jag driver upp mina tomater från frö. Börjar med små plantor på köksbänken precis intill fönstret, och sedan när plantorna är stora hamnar de här bakom, i skåpet.

Sommaren 2018 hade vi tomater hela sommaren och ganska långt in på hösten. Men förra året blev skörden betydligt sämre, så nu får vi se hur det kommer bli med denna säsong. Pressure is on! 

Tomato season starts NOW!

Snart kommer det frodas av tomatplantor inne i detta skåp. Ehh… well, i alla fall min ambition. 

Tomato season starts NOW!

På östsidan av huset har vi en stor natursten. Nästan som ett eget litet berg! Här uppe brukar vi ha en hängmatta hängandes mellan tallarna. Älskar den naturliga känslan som finns här uppe. 

Tomato season starts NOW!

Vårens projekt kommer starta med fixa till runt fasaden. Här kommer det bli grus närmast huset samt att grunden ska målas. Stuprännorna i koppar har här och där vittrats sönder med stora hål… så dessa skulle även behövas bytas ut. Synd då jag älskar den oxiderade gröna färgen. 

Tomato season starts NOW!

Västsidan av huset. Vi började gräva lite här i höstas. Kommer bli så fint när allt är klart. Med gjuten kantsten samt gruset närmast väggen. 

Tomato season starts NOW!

Limringen på vårt plommonträd.

Vi har haft stora problem med larver i plommonen, så i år testar vi en sån här limring runt stammen. Den satte vi dit förra året innan första frostnatten. Förstår inte helt hur det ska hjälpa men vi får se om det ger något resultat!

Tomato season starts NOW!

När vi köpte huset började vi med att dränera grund. Så alla de gamla fina rabatterna med pioner och annat fick grävas upp och flyttas. I all hast tillverkades provisoriska rabatter, så som denna lite halvt skeva och sorgsna svängen. Tanken är att vi i år ska göra en riktig rabatt efter konstens alla regler, med en gjuten stenkant även här. Detta är bara tegelstenar som jag lagt dit helt löst…

Tomato season starts NOW!

Tulpanlökarna har redan börjat visa sig. Dessa köpte jag från Zetas handelsträdgård för två år sedan. 

Tomato season starts NOW!

Här kommer det tomater!

Som vanligt sår jag för många fröer i varje kruka. Kommer bli lite jobb med att dela upp dessa plantor,  jag är väl medveten om det… 

Tomato season starts NOW!

Kolla in detta lilla liv, som så småningom kommer bli till Zucchini!! Detta är magi om någonting. 

Tack Ortensodlare för alla fin fina fröer. Lovar att göra mitt bästa och vårda dem så gott jag bara kan. Glöm inte att kolla in ortensodlare på Instagram, om ni vill inspireras till vårens odling.

Och mig får ni också gärna följa på Instagram, om ni vill se mer av huset, trädgården samt årets odling. 

Instagram: frida_billegren

Home alone with kids

1 month ago

Sportlovsvecka. Jonas jobbar och jag är här hemma själv med tre sportlovslediga barn. Och vi som inte ens vet hur man gör när man sportar!! Tre sjukt osportsliga individer samt en baby. Vad ska vi hitta pååååååå????

Jag:

-Jooonnnnaaassss, kan du inte ta lite semesteeeeerrrr!!!! Snääällllaaaa!!! Bara en ynka semesterdag. Kan du inte??? Jag dör här nu!!

Jonas:

-Det var ju det här du ville! Det var faktiskt din idé det här med att skaffa ett till barn. Du sa ju att du ville vara ledig och hemma så kom nu inte och gnäll.

Jag: (F**n, han har rätt!)

-Men jag tänkte inte på det…att det skulle bli en massa lovdagar… och att alla skulle vara hemma, SAMTIDIGT…. typ hela dagarna!

Veckan börjar med att Stella skriker rätt ut: Guuuuu sååååå trååååkigt!!! Jag har inget att göra!!!!! Bortskämda unge tänker jag då samtidigt som jag desperat slänger upp datorn och börjar googla. Jag skriver, “saker att göra med barn i Stockholm sportlovsvecka”.  Ååååhhh Artipelag!! Jag läser här att de tar emot sportlovslediga barn för måleri i deras ateljé, varje dag hela denna veckan. Perfekt! Dit åker vi.

-Ungar, in i bilen nu drar vi till Artipelag!

Stella:

-Neeeej, inte konstutställning nu igen!!! Jag dööör.

Jag:

Jag lovar, du behöver inte kolla på någon tråkigt konst. Bara skapa själv. Det blir väl kul!? Kom nu bara.

 

 

Home alone with kids

Vi hinner precis fram i tid och norpar de två sista platserna till ateljén. Det erbjuds endast tio platser den dagen, och det är först till kvarn som gäller.

Home alone with kids

På nedre plan precis utanför målerisalen finns en gratis utställning med Siri Elfhag.

Home alone with kids

Superhärliga målningar av Siri. Älskar dem! Mystiska, glada och ondskefulla på en och samma gång. Precis som en själv!

Home alone with kids

Inne i ateljén. Där inne sitter alla barnen nu med förklädena på. De tio barn som fick plats, samt en ung tjej som håller ledningen. Vi vuxna blir förvisade att dricka kaffe i kafét. Inte mig emot!

Home alone with kids

Efter en stund kommer jag tillbaka och tittar in. Ser att de gått igenom grunderna för färgläran. Alla har fått en pannå att måla på, och tre färger utklickade på en bricka. Blått, gult och rött. Nicole berättar att gult och blått blir grönt. Ja, det stämmer… mycket riktigt!

Home alone with kids

 

Så plötsligt när jag går där och vankar, med min babybjörn på magen. Knackar en äldre herre mig på axeln.

-Du har selen felaktigt inställd, säger han då till mig.

Jag inser snabbt att det är självaste herr Babybjörn som stoppat mig på vägen. Grundaren av Babybjörn samt ägaren till hela Artipelag.

-Är det “den” Björn? Frågar jag då lite finurligt.

-Ja det stämmer svarar då den äldre mannen tillbaka till mig. Men inte är väl det något märkvärdigt, säger han sedan i nästa mening.

Ändå en rolig historia att självaste herr Baby-Björn justerat just min bärsele!! För att nu sitta precis så som den är menat. Bill och Björn får ett fint möte och jag frågar om jag får ta en bild!

Tvingar Stella att vara fotografen. “Gu så pinsamt”, väser hon då åt mig. “Stella!! han är typ känd”, viskar jag då tillbaka. “Va! är han känd!?” svarar Stella. “Shit va coolt!!” Eller hur, super coolt.

 

Home alone with kids

Efter måleriet är alla glada och vi har så trevligt tillsammans plötsligt. Stella är glad för att hon sett en kändis och nu ska de få äta supergoda lyxiga Artipelag hamburgare. Kan det bli bättre?? Jag tar en nyttig vegansallad. För jag vet ju att jag ändå kommer få äta upp typ halva deras burgare. Så otroligt gott och trevligt. Och Bill sitter i Babybjörns fina matstolar som finns där i restaurangen. 

Home alone with kids

Måste ge Artipelag tio tummar upp för detta besök. Allt har varit toppen! Kände mig så välkommen och uppskattad. Och alla de bekvämligheter en småbarnsförälder kan tänkas behöva finns här. Allt från amningsrum som går att låsa, till superfina toaletter med skötbord i lyxklass. Kryllar av barnstolar från Babybjörn och dessutom läser jag mig till att de lånar ut bärselar om man så önskar. Nu hade jag med mig min egna… men ändå! Så himla bra. 

Home alone with kids

Efter lunchen tar vi vägen längs klipp-promenaden vid vattnet. Vägen tillbaka till parkeringen och bilen. Ett fint avslut på en mysig dag. 

Home alone with kids
Home alone with kids

Konsten fortsätter i naturen. Skulpturer finns att hitta längs vattnet, på klipporna och i skogen. Som dessa magiska gestalter på en höjd.

Home alone with kids

Och så veckans bukett från flowery.se!! Lovade ju att jag skulle visa er.

Tack Flowery för de fina blommorna. Vårt samarbete fortsätter månaden ut. 

 

Home alone with kids

Ljuset i tunneln

2 months ago

Så kom värmen till vår baksida. En känsla av vår har helt klart anlänt! (Oroväckande tidigt jag vet, men nåväl…)

Plötsligt när jag nu sticker ut mitt lilla tryne, ut genom altandörren, känner jag hur solens strålar sakta men säkert tinar upp mitt vinterglåmiga ansikte. En känsla av värme sprider sig milt, och jag ler försiktigt för mig själv. Bill han ligger där ute i sin vagn och sover, är han för varm nu kanske?

Sådär som på en handvändning, känns nu åkpåsen samt den fodrade vinteroverallen helt plötsligt alldeles för varm. Nästan så jag börjar leta mig runt efter skugga… och fundera på om vi kanske ska ta och köpa den där nya parasollen, redan nu kanske… Den från förra året gick nämligen sönder där i augusti någon gång… Så gick det med hållbara inköp… suck!

Men detta är väl ändå ett vårtecken om något!?

Och just idag, i detta vackra väder kom min vän Georgia och hälsade på. Med sin nyfödde lilla bebis Harry, bara 8 veckor gammal. Bills potentiella future BFF!!

Gu så folk ränner här nu helt plötsligt, jag som varit ensam nu i hundra månader typ. Isolerad i månader av vintermörker. Kanske är även detta ett vårtecken!! Att folket tar sig hit, nu plötsligt! Så kommer också Stella hem från skolan, helt själv denna dag, utan någon poolare i hasorna. Tillsammans tar vi nu en välbehövd fika, här ute på den soliga och vårvarma terassen. Första trädgårdshänget för i år! Den vinterdammiga altanen är härmed invigd.

 

Ljuset i tunneln

Hur vårigt ser inte detta ut!!

Och jag lovar att denna bild är tagen nu, och inte från förra säsongen. Kan ju vara svårt att ta skillnad tänker jag, då jag inte bytt outfit på hela denna knappt märkbara höst-vinter!  Så skönt ändå med en sann mamma-uniform!! Behöver ju inget annat än denna blåa denim skjorta.

Ljuset i tunneln

Georgia har köpt med sig semlor från Spånga Konditori. Helt sagolikt goda! 

Ljuset i tunneln
Ljuset i tunneln

Detta är Georgia ni ser på bilden. Det är alltså inte jag! Ja, jag vet att vi ser exakt likadana ut. Men här står i alla fall min vän Georgia, med bebisen Harry hängandes på magen. En liten liten bebis på bara 8 små arma veckor… det lilla bebis huvudet som knappt syns. 

Ljuset i tunneln

Bill sover sin eftermiddagslur på altanen, precis som vanligt. Kanske är det nu alldeles för varmt för att ha vagnen ståendes här mitt i solen!? Jag sneglar ner och in i skuggmörkret under suffletten, sticker in fingret bakom nacken och kollar tempen. Nej, det är nog lugnt… han känns okej ändå!

 

Samtidigt som det blev vår här ute på altanen… så lärde sig Bill krypa, sitta samt stå, på en och samma gång. Paniken i mina ögon!! Och vi som inte barnsäkrat någonting här i huset!

Det är som att jag inte ens tänkt på att denna dag skulle till att komma. Precis som att jag nu knappt minns att jag över huvud taget varit gravid… minns ingenting av det. Känns förövrigt som denna höst bara swishade förbi. I och för sig känns det som tiden bara går fortare och fortare, desto fler barn man skaffar… kan det vara så!? Eller är det bara så att jag nu har väldigt mycket mer att göra!?

Öhhh…Ja! Haha, så är det nog!

 

 

Ljuset i tunneln

Men asså, ska jag behöva plocka ner alla saker i denna hylla nu!? Hur trist kommer inte det bli!

Bill börjar sitt äventyr med att kryper fram till hyllan vardagsrummet. Tittar med fascinerad blick upp mot allt spännande som finns där. Han krafsa lite på böckerna… sedan kommer han igång. Strax ligger alla böckerna och tidningarna spridda ut med golvet.

Ljuset i tunneln

Någonting jag gav mig själv i present efter det nya året var en prenumeration på Flowery.se

Varje torsdag kommer alltså ett bud med blommor till min dörr, beställda av bara mig! Måste väl vara den bästa presenten man kan ge sig själv kan jag tänka!

Flowery ville även denna månad inleda ett litet mini-samarbete med mig. Så nu kommer jag posta en bild på veckans bukett hela februari ut! 

Ljuset i tunneln

Och mattan från Layered fick tillslut bo i gillestugan.

‘Efter många om och men… fram och tillbaka, så landade vi i det beslutet. Älskar den all-in-färg-känslan som blev där nere nu. Så mustigt härligt, och glatt. En fin kontrast till övervåningens mer nedtonade färgskala. 

Ljuset i tunneln

Här ser ni också bordet som jag fyndat på blocket, för endast 200 kr!! Uppenbart bara jag som är intresserad av dessa gamla furu design klassiker.

Designat av Roland Wilhelmsson åren mellan 1960-70. 

The weekend

2 months ago

Vill ni veta vad vi gjorde i helgen? För oftast vet jag ju inte vad jag ska säga gällande våra helger. Oftast ser alla helger rätt så likadana ut…

Mestadels är vi ju bara här hemma. Jag som en parabol i mitten… roddandes med barn. Och då oftast med ett extra gäng diverse barn/playdates eller övernattande pre teens i omlopp. Ett gäng mini tonåringar som brölar omkring, som elefanter eller kalvar på grönbete… Elle så ligger de bara i en hög i sängen med mobilerna klistrade vid näsan. Och kanske så plötsligt, står där också någon grannes femåring, stirrandes in genom fönstret vid altandörren. Då ler man milt och moderligt, som den ybermodern man är. Snällt och vänligt släpper man då in den lilla varelsen… Kanske funkar det att leka, eller så funkar det inte alls. Leken får kanske ett abrupt slut och ett surmulet barn försvinner hemåt igenom häcken.

Mycket troligt är att jag plötsligt ropar ut, “Det blir tacos till middag”, och alla barn jublar.  Jag känner mig då som en drottning av min egna verklighet. Sedan är det såklart dags för det sedvanliga lördagsgodiset, och likt var helg instrueras de stora barnen hur lördagsgodispåsarna skall arrangeras. Rättvist fördelas från den stora “master bag” till de mindre och mer barnvänliga påsarna. Som sedan delas ut till alla barnen, som tacksamt och förväntansfullt står där på rad och tar emot.

Har man då riktigt tur kan det också bli en bilfärd ut till Bauhaus. Kan ju vara så att det plötsligt måste inhandlas ett nytt toalettlock eller liknande… eller så måste det återigen köpas jord. Fem stora säckar för ett paketpris. Och vanligtvis följer då också ett gäng barn med på färden, och kanske får de en korv med tillhörande festis.

Ja, vad säger ni. Vad tyckte ni om det? Låter det spännande kanske…

Men just denna helg tar vi oss utanför den inrutade ritualen.  Jonas är bortrest med bilen, så jag och barnen beslutar oss för att ta bussen till Farsta. Mot ett möjligt, och helt spännande nytt äventyr.

 

The weekend

Väl framme i Farsta händer nämligen någonting magiskt och helt oväntat. Istället för det sedvanliga besöket på H&M, fastnar vi påvägen vid en nyöppnad secondhand butik! Två våningar av himmelriket. Det är secondhand kedjan Busfrö Nytt & Bytt som har öppnat här i centrumet. 

The weekend

Det första jag ser är denna (enligt mig) helt fantastiska servisen!! Känner ni medelhavsbrisen! Jag kan då starkt förnimma de varma medelhavsvindarna susa genom mitt vintertorra hår. Drömmen om sommaren känns plötsligt inte lika distanserad. 

Jag ser mig nu omkring i butiken. Det står snabbt klart för mig, att här har någon med koll valt ut det bästa av det bästa. Ett urval av inredning, glas och porslin. Mattor och tavlor. Väl utvalt och noggrant arrangerat.

Jag bär nu min tunga lantliga medelhavsservis mot kassan. Där möts jag av en mycket spännande och färgstark kvinna. Jag  förstår ganska snart att det är hon som står bakom alltihop. Ett vintage-proffs ut i fingerspetsarna! 

 

The weekend

Plötsligt där vid kassan vänder jag mig om, och vad ser jag inte där! Vardagsrumsbordet från mina drömmar!!

Gissningsvis en kopia av den där Japanska designklassikern. Jag googlar mig fram till namnet, Isamu Noguchi.

Jag dör så fint! Precis ett sådan bord som jag så länge gått och fantiserat om. Och nu är det strax mitt! Vi paxar det och jag lovar damen i kassan att jag ska komma tillbaka med bilen och hämta det, så snart Jonas kommit hem igen. 

The weekend

Stella med godiset i högsta hugg! I väntan på bussen och den tio minuter långa resan hem. Ett sådan äventyr!! Nöjda och glada, men nu längtar vi alla hem. Hem till tryggheten och 70s villan. 

The weekend
The weekend

Stella och Nicole. Lilly, Stellas bästa kompis är också med. Hon står där utanför bild. 

The weekend

En grå och helt vanlig lördagseftermiddag i tristaste månaden februari. Och här går vi fram på vår gata. 

The weekend

Min syster Hanna väntar på oss där hemma. Hon kom på besök helt solo från Malmö. En paus från livet med fyra barn. 

The weekend

Så blir det söndag och min vän Carro kommer förbi vårt hus. Så där helt plötsligt och helt oanmält! Är det någon som vågar dyka upp oanmält numera? 

The weekend

Lille Acke! Typ den gulligste tvååringen jag känner. 

The weekend
The weekend

Ett virr varr av hundar och barn som surrar runt om varandra ut i vår hall. 

The weekend

Carro kommer med årets leverans av fröer. Nu är det hög tid att börja frö så sommarens grödor! Tomater, gurkor och chillisar. Carros man Isak jobbar nämligen med odling och är grundaren av Instakontot: Ortensodlare.

Kolla in ortensodlare på instagram om ni som jag har ett hobby-intresse utav odling. 

The weekend

Helgens barnahög. Plus minus ett gråtande grann-barn som sprang hem. 

The weekend

Medelhavsservisen hemma på min köksbänk. Jag är så kär i den! 

Det var den helgen det! Så vad tyckte ni? Var det okej. Ändå rätt intressant… eller ni kanske dör över detta innehåll!? Haha förlåt i sådana fall… 

Frida Billegren

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com