The Way We Play

Frida Billegren


Six month blues

20 hours ago

Föräldraskapet har sina ups och sina downs. Speciellt som mammaledig med tre barn i månad januari. Många av de inlägg jag skriver postar jag aldrig. Jag tänker… men nej, så kan jag ju inte skriva! Eller? Är det bara jag som känner såhär? Hur kan jag vara så otacksam, med tre friska barn och allt… vad är det jag gnäller över egentligen?! 

Vaknade i morse med en känsla på minus. Sex månader av sömnlösa nätter har kanske börjat ta ut sin rätt… Orkar ni med mitt mörker? Here it goes.

Varning! Är du gravid med ditt första barn och önskar behålla din rosaskimrande syn på föräldraskapet… kanske du ska sluta läsa nu!

Jag vaknar där om morgonen och tänker, vem är jag egentligen!? Varför skaffade jag barn överhuvudtaget! Uppenbarligen tycker jag ju inte ens om barn… uppenbarligen vill jag bara vara för mig själv. Fri från alla måsten, och fri från allt ansvar. Jag läser mitt senaste inlägg om grönkåls-smoothies. Tydligen är jag en person som har tre barn och dricker grönkåls-smoothie varje dag… Vad är det för nått!?

Okej, fattar ni nivån av denna person. Vilket mörker…

Six month blues

Om jag bara kunde få fyra timmars regelbunden sömn, samt en dusch på 15 minuter. Om jag bara kan få det så kanske allt blir bra igen…

 

Six month blues

Kanske kan då den riktiga personen titta fram. Hon som faktiskt tycker om att vara en förälder. Den personen som drömde om tre barn, villa och allt det där. För vem är nu hon, den person som sitter här i stolen?? 

 

För vem är hon, människan som igår kväll visk-väser ut i sovrumsmörkret, “N-u…ä-r…d-u…t-y-s-t…S-t-e-l-l-a…v-ä-c-k…i-n-t-e…B-i-l-l…n-u…f-ö-r…f**n!!!!!” U-u-u-u-t-t-t…m-e-d…e-r…n-u!!!!! G-å…o-c-h…l-ä-g-g…e-r!!!! Ja vem är hon? Uppenbart en högst ostabil person…

-Måste du vara så himla otrevlig, väste då Jonas tillbaka mot mig. Ser du inte att Stella blev ledsen nu?? Önskar innerligt jag inte behövde vara så otrevlig. Jag håller helt med er… jag är inte okej någonstans.

Försöker förlåta mig själv. Försöker tänka att kanske är detta bara ett resultat från de sex månaders osammanhängande sömn? Kanske är det precis nu, sex månader efter förlossningen, som adrenalinet helt och fullt lämnat kroppen!? Inte längre går man runt med superkraften, hög på sig själv och sin förmåga av massproduktion. Kan det vara så?

Kanske har jag bara glömt bort att jag alltid har en svacka just här och nu. Just precis nu när bebisen hunnit bli sex månader gammal. Och snart är även detta glömt, en helt betydelselös parentes i livet…

 

Six month blues

Plötsligt slår klockan tre och alla barnen är åter hemma, hemma från skolan och föris. Stella då oftast tillsammans med en kompis. De vill hellre vara hemma hos oss än att vara kvar på fritids. Jag fattar verkligen!

Stella:

-Mamma får vi göra kokosbollar?

Jag:

(I tanken: Neeeejjjjj då blir det stökigt. Jag som precis städat nu…. ghaaaaa!!!)

-Okej då!

 

Six month blues

Barnen får göra kokosbollar och jag får känna mig som en snäll person för en stund.  Jag är rätt okej ändå. En helt okej mamma… 

Six month blues

Vill typ börja gråta när jag ser denna bilden.

Stella, Nicole och Bill tänk att ni är mina. Ni är så otroligt fina och jag älskar er! Kram mamma.

Frida Billegren

Modedesigner. Skriver om livet som mammaledig med tre kids, samt inspiration från 70´s villan. Enjoy!

Instagram: frida_billegren

frida.billegren@gmail.com