Things that are red

2 weeks ago

Things that are red

Dream shoes

Things that are red

The red lips

Things that are red

Something red with Jacquemus Fall 2023

Things that are red
Things that are red
Things that are red

And Loewe spring 2023

Things that are red

Inspireras av saker som är röda. Samt jobbar vidare på vinter-looken. Den sega vintern som aldrig vill ta slut. Men allt känns nästan okej, iklädd shearling jackan, Savoir denim och poetic wool beret, och senaste besattheten! En Valentine-gift till mig själv, väskan! Låt oss säga att det var en alla hjärtans dag present till mig själv. Ehhh charmigt… sån är jag. Charmig. 

Things that are red

Och livet som slaskar vidare. Vetskapen om att snart så är det över. Inget som varar för evigt. Vintern, och sedan våren. Drömmen om nästa fas. 

Things that are red

Ett uppiggande besök hos Wall of Art. Fler ting av rött att inspireras av. Blommorna, konsten och inredningsdetaljerna. Älskar att få komma hit och bara hänga. Wall of Art. 

Things that are red

Mysigt kaffehäng över lunchen. 

Things that are red

Fina presenter. Tack Wall of Art. 

Things that are red

"Inspireras av saker som är röda. Samt jobbar vidare på vinter-looken. Shearling, denim och winter wool beret. Och  senaste besattheten, en Valentine gift till mig själv. Väskan!"

Things that are red

Things that are red. 

Things that are red

Och ett härligt hemma-häng med Luna new year tema. 

Things that are red

En av mina bästa Kina-kännare, hej Niklas! Även du snygg i väskan. Känslan att delar alla intressen. Det bästa med vänner som är bara just så, som handen i handsken. Perfekta för varandra. Ord och meningar som dansar studsigt mellan varandra. Omöjligt att tala i mun på varandra, för det är det ända vi gör. Och sedan alla skratten. Love

Things that are red

Min andre bästa Kina-kännare att älska. Carro! My star and power in life. 

Things that are red

-“Ta en bild på mig här vid trappan”. Brukar bli snyggt så. Väska från Acne och denim från min egna kollektion för &Otherstories och Savoir.

Things that are red

Bästa middagstipset. En kaosig asien-diner-inspirerat tema. Stark bords-lampa och vi viker gyozas. Låter gästerna göra jobbet. Tre sorters fyllning är förberedda av värdinnan. Hur kul! 

Things that are red

De ser i alla fall glada ut. Tror de gillade. Klart de gillade. 

Things that are red

Children and dogs. Fler källor av glädje och tacksamhet. 

Things that are red

Har ni sett väskan!? Näää inte riktigt sett va. Here is a closer look. Take a good long look. Hypnotiserar alla våra tankar. Det var allt jag hade att säga. 

Puss och godnatt

48 hours paris

4 weeks ago

Hej! Hur mår ni? Själv är jag high on life. Uppblåst som en höna av all uppmärksamhet, då Savoir Spring för &Otherstories släpps till butikerna nu i veckan. Så i torsdags var det lanseringsevent i Paris, med ett gäng franska modejournalister. Ett hett crowed kvinnor så att säga, och så jag!

Får nypa mig i armen. Hur blev det ens att jag fick börja vara med på sånna här grejer?? Alltså väldigt väldigt roligt.

48 hours Paris

Eventet hölls alltså i Paris, på &Otherstories kontor som vi har där. Och här står jag och presenterar! Berättar om kollektionen och försöker beskriva tanken bakom allt. “Twinnar” dockan i denna denim look!

48 hours Paris

Kollektionen visades upp på “dockor” eller alltså torsos, och vid rummet bredvid ett dukat bord för kvällens middag. Flott!

48 hours Paris

Ska förklara lite hur kollektionen blir till. Såhär brukar det börja, att jag sätter ihop en känsla av bilder, tyger och en ide av färgskala. På ett ungefär. Sedan skissar jag upp några siluetter likt dessa modeillustrationer. Därefter startar processen tillsammans med mitt team av mönsterkonstruktörer, produktdesigners och inköpare. Inget skulle vara möjligt utan alla dem. Och här utvecklas idéerna ytterligare. Tar form till sitt slutliga resultat. Ett teamwork. Var detta intressant att höra om??!! Let me know så kan ni få veta mer. 

48 hours Paris
48 hours Paris

Kollektionen i sin helhet. Består bland annat av fyra lite speciella denimplagg, några magiska treasure klänningar för våren och sommarens alla fester. Utöver plaggen finns även ett par smycken av glas och sterling silver. Grönt och genomskinligt, lite assymetric sådär. 

48 hours Paris

Och så skorna!! En cream white  sandalett med blomma till klack. Designad av sko-designteamet här på Stories.  Älskar kombinationen denim och denna eleganta, coola och megafeminina klack. Min outfit för kvällen är alltså denna. Love!

48 hours Paris

Look at these!! Tack Elin och Naomi från &Otherstories som designat dem.  Jag fick vara med på ett hörn och vara smakråd, men det är de som är the real sko-experterna. Nivån på skorna har verkligen höjts sedan dessa två sko-design kvinnor kom till stories. Hoppas ni också lagt märke till det!

48 hours Paris

The set table. Custom made för eventet!! Stort runt med en reflekterande yta. Helt otroligt!

48 hours Paris

Det är vi som är Stories. Och det är dessa tre vid min sida, som styr upp alla dessa speciella event. Spreading the word about Stories. Amelia, Antoine och Louisa. Love you!

48 hours Paris

Alla mode-gästerna fick ett halsband som middagspresent. Två bulliga former av glas, uppträtt på en sterling silver kedja. Glad you like hehe! Så fin bild ju. 

48 hours Paris
48 hours Paris

Hot stuff med Wintra Ghebre från franska Vouge. Tänk att hon kom! Och hur snyggt namn har inte denna kvinna!! Tips tips på någon väntar en liten bebistjej. Wintra liksom. 

48 hours Paris
48 hours Paris

Hej hej! Ytterligare en bild på mig i min denim suit. Mycket fix och trix med att få till vågformen över chest kan jag meddela. Men till sist fick vi ändå till det. Nöjd. 

48 hours Paris

Kvinnor, kvinnor, kvinnor!!

48 hours Paris

Och så Antoine. Vår bästa kille i gänget. 

48 hours Paris

All beauty. 

48 hours Paris

Innan sista gästerna gått. Känslan av att allt eventuellt blev helt lyckat! Tror nästan inte jag gjorde bort mig en enda gång faktiskt. Får se vad de kommer till att skriva nu bara… om de ens kommer att nämna nått om det här! Hoppas det kommer någon liten artikel i alla fall. “Kom igen Wintra!! ge mig lite av franska Vouge hehe…”

Savoir spring capsule collection, hittar ni i utvalda butiker samt online,  från och med nu på torsdag!! Voilá.

48 hours Paris

"Uppblåst som en höna av all uppmärksamhet, då Savoir Spring för &Otherstories släpps till butikerna nu i veckan. Så i torsdags var det lanseringsevent i Paris, med ett gäng franska modejournalister. Ett hett crowed kvinnor så att säga, och så jag!"

48 hours Paris

&Otherstories office från gatan. Endast en liten natt i Paris men så många intryck. Känner mig high on life. Detta har varit så otroligt kul måste jag säga. Bästa eventet jag fått vara med om hitintills helt klart.

48 hours Paris

Solen tittar fram och jag sätter mig på tuben mot utkanten av Paris. Vintage on a hunt! Här vill man ju bara gå in och grotta. Får mig att tänka på Marie Olsson Nylander… för vad hade hon sagt om hon var med här!

48 hours Paris

Kolla in spegeln!! Alla de små runda i en psykedelisk fyrkant. Tänker 60 tal eller nått. Ville ha den såååå mycket. Och hade Marie varit med hade hon helt klart övertalat mig, att det bara är att frakta hem. Inga problem alls!! As we speak hade nu denna spegel varit i trunken på någon långtradare, körandes på vägarna upp genom Europas. Ångrar att jag inte ens frågade vad den kostade.

48 hours Paris

Metroresan mot Paris slutstation var för denna butik. Chez Sarah, som är en vintagebutik med en samling av otroliga skatter. Från 80-talet och bakåt i tiden. Couture och designer treasures. Dyrt dock. Bara märken. Så förbered er på det. Jag var där för inspiration för framtida kollektioner, nästa Savoir. 

48 hours Paris

Lite läskigt område (var lite rädd stundvis) med trots detta så lyckades jag få en otroligt härlig lunch. I solen. Med ett glas vin. Orkar inte så härligt. Helt solo med mina tankar. 

48 hours Paris

Just här kändes det tryggt. Men 300 m bort, inte så tryggt!! Paris är ju lite så. Rätt shady i sina delar. Men också så otroligt fint. Så kär, längtar redan tills nästa gång. 

48 hours Paris

Finally, just look what I found! En vintage ring, av silver och glas vill jag gissa. Kanske också 60-tal?? Som spegeln. Eller vad tror ni? Den fick komma med hem till Stockholm i alla fall. 

48 hours Paris

Så var man hemma igen. Tvära kast. Det är helg och Nicole har lärt sig virka. Gulligt. Påväg mot återvinningen och Stella ska få gardiner till sitt rum. 

48 hours Paris

Trevlig vecka och glöm inte Savoir launch nu på torsdag!! Puss

Hello spring

1 month ago

Förstår såklart att än så är det inte vår… knappt i närheten, men låt en kvinna få drömma. Längta. Jag längtar så det bränner och bultar inombords. Vårkänslor som spritter. När får jag så mitt första frö?!

Tips på vad man kan göra medans vi väntar… på våren alltså. För vad räknas som första tecken av vår??…

Börja bara med en knippe av den gulaste Mimosa. Sätt i en fin vas och bara glo… stirra och dofta. Sedan så skippar vi allt som benämns som svart! Hör ni det nu. Omge dig med endast vackra, och färgglada ting. Bara lita vid mitt ord. Du kommer må så otroligt mycket bra.

Hello Spring

Typ aldrig köpt Mimosa förut. Men man har ju sett det på Instagram. Måste varit trendigt. 

Hello Spring

New life. Börjat med pirra. Så smart. Varför har jag inte tänkt på det förut?! Jo jag har tänkt. Bara inte kommit till skott. Saker som stannar i tanken. Så som att få till det, och äntligen köpa Mimosa. 

Hello Spring

Omge dig av färgglada ting. Eller glittriga! Glansiga metaller, inte bara för nytt år… utan också så fint som vår-styling. Läderbrallan i silver blev ett köp! Second life från Arkivet i Stockholm. Min nya favvo-butik!!

Hello Spring

Hello hello. Välkommen hem till mig. 

Hello Spring

Silver och Burgundy lack? Vad säger ni? Too much?! Nääää…. inget kan bli för mycket väl. 

Hello Spring
Hello Spring

Två veckor kvar tills Savoir spring launch! Så nu har stylisterna börjat lägga vantarna på plaggen minsann. Se här så fint! Front cover på Damernas. Love it!

Hello Spring

Savoir denim pieces, soon in selected stores and online. 

Hello Spring

Fyra denim plagg i kollektionen. Bralla, jackan, toppen och så den här drapy kjolen. Resten av kollektionen får ni alltså se i nästa vecka. För då blir det event i Paris, där jag ska stå som värdinna. Nervöst men kul.

Hello Spring

Fler fynd från Arkivet. Denna randiga stickade tröja från Rodebjer. Medvetet letade jag mig efter färg. Värmande plagg, men som ändå andas en känsla av tidig vår. 

Hello Spring

Och fortsätter styla med strumporna i sandaletten. Vi snackar inomhus alltså, jag går såklart inte ut såhär. 

Hello Spring

Ett exemplar av rosa lilla satinjackan med broderier fick också hitta hem. Mega vårkänsla på den väl!! Designad av mig och mitt team. &Otherstories. 

Hello Spring

Tröttnar aldrig på scrunchies. Fint sätt att addera bara lite lite färg. Och mönster. 

Hello Spring

Doing my best danish!! Ni som fattar ni fattar. Den danska stilen. Den tröttnar jag tydligen heller aldrig på! Skönt att man kan känna sig trogen. Grejer man bara gillar. 

Hello Spring

Nya designprojekt in the making. Hemligt hemligt. Kul med lite lera. Skapa med händerna. 

Hello Spring
Hello Spring

Fick feeling för denna kombo. Bambuklacken i gult tillsammans med randiga tröjan. Love it!

Hello Spring

Happy weekend! Och i helgen ska vi måla om i Stellas nya rum. Vårt gamla sovrum. Stella, alltså mitt stora barn! Som aldrig vill vara med på bild. Men hon finns alltså där i ridån.  Tonårsrummet in the making. Det ska bli kul. 

Vi ses ladies!

After new-year-coma

2 months ago

Heeeej! Man liksom bara stirrar ut i tomma intet… vad hände egentligen? Firade vi ens jul!!? Lyckades jag slå in alla de där paketen! Otroligt… Och vad nu…?

The new year resolutions, vill ni höra?… well nu får ni det ändå hehe… 1. Ha kul, 2. Skratta mer (okej det är samma men ändå, viktigt!), 3. Njuta av att barnen är så himla gulliga åldrar just nu, 4. Laga mer och godare mat (ta sig tid att testa nytt, unna sig liksom), 5. Drömmen att få åka på en resa!! Är det gör-bart kanske, eventuellt inte men men, hoppas verkligen det…

Vad har ni för nyårslöften? Dela gärna.

After new-year-coma

A new years resolutions, och med ett new year glow. Hello. 

After new-year-coma

Och att gå tvärt emot alla styling-instinkter, mitt i kalla vintern. Dra på en rolig bralla liksom. Ändå kul! Jag blir glad, blir ni glad? 

After new-year-coma

Årets box från New Botanic har anlänt.  Ändå hoppfullt. Fantasier om årets trädgård har börjat virvla runt i mina tankar. Hur kommer den till att se ut detta år!! Spännande. 

After new-year-coma

Men än så länge långt kvar till vår… Men fint med vitt härligt vinter-tak på pergolan. Sålänge. Än så länge. 

After new-year-coma

Rolig bralla, rolig klack. Så fiffigt att  använda sandalett med strumpa som vintrig styling. Lite retro-vibe sådär. 

After new-year-coma

Gillar mole-brun och rosa ihop. Färg-nörden har talat. 

After new-year-coma

Testat Lumenes liquid blush. Så härlig! För peachy fluffy cheeks. Mums, mums. 

After new-year-coma

Finally some sunlight. 

After new-year-coma

Vad har hänt mer då, jo lanserade en härligt liten kollektion nu i förra veckan!! Designat för China New year, och skulle bara säljas till Asien markets egentligen. Men kom ett litet parti för Europa också. Kul! 

After new-year-coma

Några av plaggen. Klassiskt, lite preppy med en twist. Hope you like. 

After new-year-coma

Och såklart att jag hade rosetter med i kollektionen. Biggest trend detail of 2023.

After new-year-coma

Och små gulliga strumpor med pärlor. 

After new-year-coma

För hela kollektionen, se här!

After new-year-coma

Jag också lite preppy i stilen. Pärlor även här, men på skon. Också här med färgad strumpa i styling! Köper alla mina strumpor i fina kulörer från Arket om någon undrar. Fint för att piffa upp i vinter-mörkret. 

After new-year-coma

Godare och mer inspirerande mat. Ja så var det! Det nya året om ni minns… resolutions. Senaste favoriten är en creamy salsicciapasta med ett glas krispigt bubbligt till, Vinhagga. Love! Tips tips!!

While waiting for santa

2 months ago

En sista check in… jul.

Taxin till stationen bokad. Absurt många klappar i säckar, på rad redo för avfärd. Ångest. Men nu är det bara så. Det har tvättats, packats och organiserats. Mamman har gjort sitt jobb, så att säga… hehe! Barnens alla önskningar, ett leende på var läpp.

Känner mig som en superhjälte, för alla de gånger man gjort just detta. Och så var man åter i mål.

While waiting for Santa

The outfit of outfits.

While waiting for Santa

Bows och färgkombinationer att gilla. 

While waiting for Santa

Fick hem superfina fotoböcker från Onceupon. En bok från Bills första månader. Och så en på Stella och Nicole tillsammans, precis innan Bill kom till oss. Så fint, fällde en tår av minnet. Påminde mig om att leva nu och inte sen. Klokt. 

While waiting for Santa

Det är dagar innan jul. Och vi öppnar några av klapparna redan nu, för vi kan bara inte släpa med oss allt. För att sedan ta med alltsammans hem igen. Barnen förstår. 

While waiting for Santa

Fotoböckerna från Onceupon. De tar jag i alla fall med mig. Så vi får chans att visa alla.

While waiting for Santa

Snöslaskregn att smaka på. Nu längtar vi till Norr och en riktig vinter. 

While waiting for Santa

Börjar smått tänka nyår. En tankebubbla. Lyckan om man ägde just denna setting! Bubblig dryck i silverbägare, på antik vacker fot. 

While waiting for Santa

Och tänk så fint med smöret utstansat av en form, ett ansikte. Det vore nått. Måste hitta en sådan formar bara… en chans på miljonen att det skulle ske, well… Fantasier alltså. Bara fantasier. Kommer inte ske. 

While waiting for Santa

Smiley neon-lampan från Lagerhouse. Blev till en tidig julklapp, för Bills nya rum. Tror han blev glad. Tänk att han fortfarande sov i spjälsängen, vid sidan av vår säng för bara några månader sedan. Så glad att han äntligen fick sitt rum. Till slut. 

While waiting for Santa

Konsten att skapa, den perfekta lutningen… adventsljusstaken. Sista ljuset är nu tänt. Lite för tidigt men men… Hörs om nyår sen. Puss. 

Pre christmas inpso

2 months ago

Checking in! Finally all gifts are wrapped, så slänger in en snabb hälsning. Lite julig inspo som gjort mig glad under veckan.

Pre Christmas inpso

Juliga bilder att bli glad över. 

Pre Christmas inpso

Love this! Det där är helt klart jag om 15-20 år typ. Kanske inte ens om 15… snarare än ni kan ana, så ligger jag där i mitt hem klätt helt i röd textil, så nöjd. Målbild. 

Pre Christmas inpso

Och den här galna bilden. Hur kul! Eller läskig??? Finner inga ord. 

Pre Christmas inpso

Moving on. Blev plötsligt upplockad av The Gloss Magazine. En intervju där jag tipsar lite om stil och mode och sånt. Smått och gott. Kul! Thank you The Gloss. 

Pre Christmas inpso
Pre Christmas inpso

Så till det här med julklapparna. Inslagna, check! Moving on with life. Ljuvlig känsla. 

Pre Christmas inpso

Detaljerna. Kanske årets finaste pynt. Geishan. Visst håller ni med! 

Pre Christmas inpso

En sneak peak från Savoir spring collection. The studio shoot. Kommer till utvalda butiker samt OL inom några veckor nu bara. Spännande! Hoppas ni gillar. 

Pre Christmas inpso

Söndaslunken i köket. Testar bubblig vitamin från Greatearth.se. Daily energy, immunity och Mobility. Känns bra.  

Pre Christmas inpso

Greatearth.se

Pre Christmas inpso

Vardagsrummet. Nu med töad vy där ute. Deppigt. Tur att man maxade julkänslorna från start. 

Pre Christmas inpso

Vad har hänt mer… Jo, tredje advent-lunch på ny Gondolen! Tog visst bara en enda bild. Ljuvliga ostron, men resten var si sådär. Inte så imponerad faktiskt. Skulle gått till Riche Fenix istället. Insåg vi. 

Pre Christmas inpso

En annan dag, till en annan restaurang. Villa Dagmars toaletten. Återigen, endast en enda bild tagen. Men hit går jag gärna igen. 

God Jul!

Bows on my mind

3 months ago

Okej, hemmamyset fortsätter! Jag vill uppenbart inget annat. Bara rulla runt bland alla mina filtar.

Ska vi snacka lite jul eller! Jag känner pepp. Vad känner ni? Och det här med rosetter, så fint. Årets pynt väl! Och jag ska som vanligt gå all in eeeee…. på trend. Jultrender som jag väljer att se. Sidenband i vackra färger… ingen hejd av kombination. Rosa, rött, blått och grönt. Alla kulörta toner, och lite därtill. Inget är förbjudet.

Allt blir till jul för mig.

Bows on my mind

Rosetter alltså. En variant klädd gran att inspireras av. Bild från Pinterest. 

Bows on my mind

Smörgula dunfilten från Reboco.official med 100% återvunnet dun. Julklappstips kanske!! Finns i fler inspirerande färger. Nästan lika många färger som varianter rosetter i vår gran. 

Bows on my mind

The details. 

Bows on my mind

Och hemmakatten myser vidare. Rullar runt bland alla sina filtar. Inget hem utan riktigt många blankets. Ny favorit från Reboco.official. 

Bows on my mind

Hemmakatter och ett hemmakontor nere i källaren. Hobbyrummet, men kallar det öven min ateljéer. Låter aningens mer Arty väll! Men ett kreativt hörn, det är det i varje fall. Håll med!

Bows on my mind

Fler vackra juldetaljer. Bulliga kransen hängandes på dörren. Den breda röda rosetten. Klassiskt. Känns lite härligt 90-tal.

Bows on my mind

Även adventsljusstaken med rosett. Love the blue. 

Bows on my mind

Så till vackra dagar att minnas. Drömigt med snö och krispiga minusgrader. Hoppas det håller i sig fram tills jul nu bara… Knappast, slasket kommer nog snart.

Bows on my mind

Vinterstilen. A la office. Voilá. 

Bows on my mind

Okej lackstövlarna bär jag bara inomhus. Erkänner. Traktor-bootsen för transport. 

Bows on my mind

Hemmamyset. Det är väl det vi snackar om va. Och julen. 

Bows on my mind
Bows on my mind

Satin ribbons i massor av olika fina kulörer hittade jag på Dollar store bland annat, och några från Normal. Flott ska det va! 10 spänn styck typ. Smidigt. Ifall även ni vill haffa rosett-julen. Varsågoda. 

Bows on my mind
Bows on my mind

Sist men inte minst. En julig look. För julfesten coming up! En grön puffig maräng-brokad, svarta spiror och så guldklacken från Stories! Kan väl vara nått. 

Bows on my mind

Hade även kunnat tänka mig röda strumpor med matchad röd sandalett till det gröna faktiskt. Hur fint. All in liksom. Med rött och grönt ihop. Också det lite 90-tal… Eller 60-tal kanske. Hmm värt att tänka på. 

Slow weekend with wild cacao collective

3 months ago

Varning för hemmamys big time!

Dricker ceremoniel kakao från Wild cacao collective, grubblar med slöa tankar, för när exakt julstjärnorna får lov att hängs upp… bestämmer att det nog är tills nästa helg ändå. Ja då är det faktiskt okej att börja! Mmmm det blir nog bra. Skönt att det är mitt största problem. Kanske orkar jag inte tänka på annat…

Okej ska vi snacka om det här med kakao då. Vad är grejen?? Alltså, det är ju inte vilken kakao som helst, utan sådan där ceremoniel kakao. Den sorten som ej är processad och upphettad som vanlig kommersiell variant. Nä för detta är något helt annat för dem som inte vet! Råmaterialet så att säga. The real thing av kakao. Gå in här hos Wild cacao collective så kan ni läsa mer!

Och jag har ett erbjudande till er. Är ju polare med kollektivet så att säga, hehe… så om ni också vill testa och joina klubben av kakaodrickande kvinns (och män), besök Wild cacao collective och slå in koden FRIDASFRIENDS och få 10% rabatt på ett kakaoblock eller kakao malt till pulverformat. Varsågoda!

Slow weekend with Wild cacao collective

Och här kommer min morgonritual och my best blend, 1-2 cups (Obs, mixat i en blender!):

2-3 mjuka dadlar (de som säljs i fruktdisken i en liten låda ni vet), 2-3 msk hackad ceremoniel kakao (jag kör hela block ej pulver, tycker det är bäst), 2-3 msk MCT-olja för krämig fluffig konsistens (en neutral variant kokosolja, köper på nätet men kanske finns i butik nånstans??), så kryddar jag med lite flingsalt och Cayenne peppar för härlig smak och lite hetta, och så vatten såklart (precis innan det kokar så man inte dödar alla näringsämnen). Voila! Där har ni det. My best blend.

Slow weekend with Wild cacao collective

Alla grejer ner i blender, och så är det bara att köra. Inte jobbigt alls när du väl gjort det till din alldeles egna lilla ritual. Och efter ett tag kan man inte leva utan. Jag lovar! Dricker alltså inte kaffe på morgonen, tar en kopp kakao istället. Samma effekt fast utan känslan av stissighet i kroppen. Energi men samtidigt lugn och harmonisk. Så upplever jag det i alla fall. 

 

Slow weekend with Wild cacao collective

Söndagar at its best. Slutat fotografera i veckorna nu. November liksom. Vad ska man ta bild på ens? Tar några slöa bilder här hemma istället. Bara för att det ska bli någon blogg. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Och så vill jag berätta om kakaon såklart. Ett fint budskap. Och så rabatten! FRIDASFREINDS och få 10% hos Wild cacao collective. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Ett barn med telefon. Jaha, vad säger man om det. Well mamman fick en lugn stund. Även om Bill inte ens är speciellt jobbig. Hur många har dagligen dåligt samvete över sina barns skärmtid??… räck upp en hand typ nu. Orkar man ens prata om det här? Blir så trött. “-Kolla på den där jävla telefonen då”, mummlar mamman. Så dricker jag min kakao. Deal!

Slow weekend with Wild cacao collective

Så man uppskattar ju kreativiteten. När det väl sker. Nicole ville göra amerikanska pannkakor och jag fick inte hjälpa. Gulligt. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Typ här ni hittar mig. Bastun. Hela November ut. Om jag inte står i köket i fluffig morgonrock och dricker kakao då det vill säga. Alla handdukar och mysiga rocken från Byondesign. Bästa med att vara micro-influ. Man får grejer! Så najs. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Tack Byondesign, älskar min robe! Jag tog storlek L för extra rymd. Tips tips, gå upp en size eller två. Önska av någon i julklapp kanske? 

Slow weekend with Wild cacao collective

Saksamlarhyllan! Här förvarar jag allt jag tycker är fint. Ska man måla den hyllan kanske? En annan grej jag slött kan gå och fnula på. Passar ju med trä här faktiskt. Men man gillar ju förändringar. Well. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Gullig tröja på Bill. Mobilen. Säger inget mer. 

Slow weekend with Wild cacao collective

Soligt men kyligt. Doften av en brasa. Fjällstuga. Lovar mer party nästa vecka. Puss. 

Back from the dead

4 months ago

Legat sjuk. Så trist. Medan hösten förvandlades till en mörk grå sörja, har jag sorgset blickat ut genom fönstret. Känslan av att gå miste om alla de möjliga höst-dröm-promenader, som säkert ändå aldrig blivit av. Från insidan stirrandes ut mot träden vid vår gata. Sakta skalats kala, för mina ögon.

Tänkt mycket på princess Diana på sistone. Tänkt på hennes stil, och hur hon fortsätter att inspirera. Känner att jag vill se ut precis så. Den oansträngda stylingen. Stövlarna och kavajerna. Brallor instoppat i skaften. Elegant jacka mix casual denim. Fönat fluffigt hår. Smycken. Guld. Thats my mood.

Back from the dead

Den oansträngda stylingen. Kanske ett av Dianas starkaste signum. 

Back from the dead

Men också det eleganta. Jackorna, kavajerna. 

Back from the dead

Det är fredag och folkskyggt smyger jag in till kontoret. Ett grått ansikte skadat av långdragen förkylning. Min Diana-look-jacket a la 1980 piggar minsann upp. &Otherstories Asien market exclusive design. Tyvärr kan ni bara köpa den om ni bor i Kina, Korea eller Singapore. Ibland gör vi så. 

Back from the dead

Det blir söndag och vi firar farsdag. Men också att fira, att få känna sig frisk. Ganska frisk i alla fall. Känner mig Diana-stylish, på Brasserie Balzac. Och leker att vi är i New York kanske. Nog aldrig varit så sugen på att få resa som nu. 

Back from the dead

Gillar att samla ihop dem. Kuras samman vid ett bås-bord. Bästa bordet längst in uppe i ett hörn. Som att Balzac kände på sig att vi behövde special treatment just den här gången. Och Bill med sina sårskorpor från vattkoppor. Så var även det överstökat. Skönt. 

Back from the dead

The cutest couple. Bill & Nicole. 

Back from the dead

"Det blir söndag och vi firar farsdag. Men också att fira, känslan att få känna sig frisk. Ganska frisk i alla fall. Och jag känner mig Diana-stylish, på Brasserie Balzac. Bästa bordet längst in i ett hörn. Som att de kände på sig att vi behövde special treatment just den här gången."

Back from the dead

Så snart frisk, dags för lite garden work. Det mysigaste jag vet. Bästa med att bo i hus. Att få påta i trädgården. Präktigt. 

Back from the dead

Ett garage som aldrig går att få ordning på. Det får vänta och vi vänder blicken ut. 

Back from the dead

Hej hemmet. Nu stänger vi den här trädgården för vinter. 

Back from the dead

Terapi. Att kratta löv. Minns hur jobbigt jag tyckte allt var precis när vi blivit husägare. Nu som ett vackert lunk. Man bara gör, och liksom njuter. Satisfying. 

Back from the dead

Medan hösten förvandlades till en mörk grå sörja, har jag sorgset blickat ut genom fönstret. Ja precis så. Nu är allt åter grått. 

Back from the dead

Men i Bills rum är det fint. Piggar upp i allt det gråa. Ska vi kolla lite mer hur det blev! Inredningen. 

Back from the dead

Blir glad varje gång jag går förbi hans rum. Blickar in och små-ler för mig själv. Och att alla saker äntligen fått en plast. 

Back from the dead

My golden boy. Bill. Nu ska vi sova. Måndag imorgon. Godnatt. 

Hot by winter

4 months ago

Fick frågan om “vinterstilen”… hur man bäst klär sig varmt, men ändå lyckas hålla någon slags känsla av modegrad. Hur vidhåller man inspirationen?! Har jag tolkat frågan rätt då!? Eventuellt.

Problemet är bara det, att även jag brottas med detta dilemma. Brukar ju tala om att jag har två personligheter! Sommarpersonen som älskar färg och medelhavs-kaftan typ. Höst och vår människan, som är en fena på styling… men så blir det november. Pang. Död. Okej det blev tre personligheter det, well well… så är det i alla fall.

Men låt oss ändå försök. Klämma fram några tips. Jag får ju bara skärpa till mig. Winter lookbook here we go!

 

Hot by winter

Låt oss börja snacka stickat! Härligt stickade tröjor och koftor, att hålla värmen i. Lager på lager. Ordentliga materialval av ull och alpacka. Kolla alltid innehållsförteckningen, obs, obs! Mycket viktigt. Vill råda om att satsa på stickade plagg med minst 50% ull i blenden. Inget annat är värt. Ett plus i kanten gärna responsible wool dessutom. 

Hot by winter

Varje år investerar jag i minst en ny stickad tröja. I år blev det denna otroliga Alpaca blend. I den mörkaste av antracit. Lyxigt. Och varmt. Från &Otherstories, som ni hittar här!

Hot by winter

Fint också med det vintervita. Världens finaste kofta, också i en blend av naturmaterial. Jag har ju designat den själv hehe, från Savoir fall kollektionen som ni hittar här!

Hot by winter

Vinterskor i all mening. Men glöm inte inomhusglamouren! Det piggar upp vill jag mena. Dessa guldklackar stylat med strumpor. Också de från &Otherstories. Och de hittar ni här! Tips tips. 

Hot by winter

Love the gold.

Hot by winter

Oktober november är också månaderna för härlig helgbrunch! Sätta på en fin sko och dricka champagne på en söndag! Hur härligt. Kan pigga upp när allt bara känns grått och kallt. 

Hot by winter

Apropå fina skor. Dessa kom också precis ut! Även de från min och mitt teams kollektion, &Otherstories. Här får ni länk till dem med, satin pump med rosett Enjoy!

Hot by winter
Hot by winter

Men nu var det ju vintermodet vi skulle tala om. Tips nummer två, efter härligt stickat i naturmaterial. Shearlingjackan! Hett tips no.2. Går aldrig ur modet vill jag påstå. Och man ser alltid sådär liksom “tuff” ut. Varm och tuff, det är bra. Det gillar man ju. Varm, tuff, varm, tuff.

Hot by winter

Och ingen vinter utan en riktigt bra transport-dojja. Tretorn, inhandlat hos Arket. Sedan klacken i väskan, och man svirar snabbt och smidigt om på plats. Så smart. Men jag vet att ni inte är så många som pallar. Därför jag försöker inspirera. Blir ni inspirerade? Eller bara matta av tanken?! Skor är ju livets krydda, eller vad är det man brukar säga! Kanske bara jag som säger så. Jaja vem orkar med mig. Förlåt. 

Hot by winter

Var det nog med tips för nu? Lovar att ta upp ämnet igen om jag kommer på nått smart. Vinterstilen. 

Hot by winter

Lite inredning då. Fick en så fin gåva från Byondesign. Kolla pläden! Typ den härligast jag gossat med. Ett till värmande tips i vinterkylan. Från höst till vinter. Tack Byon. 

Hot by winter

Någon som undrar hur det går med the beadroom of our dreams? Den där walk-in-closet!! Well det går inte alls. Sjukt segt med det. Pga. radon (strålning från väggar och grund om ni inte vet vad det är) och annat som förhalar. Sänker inspirationen så att säga. Hoppas vi får kraft någonsin. Annars får de väl se ut såhär. För alltid kanske. Deppigt. 

Hot by winter

Hej hej. Vinterstilen i stickad tröja och rolig scrunchie. Så kan man ju också se ut. Never ending försöker se coolt dansk ut. Ja ni vet. 

Hot by winter

Skorna. Latest treasure. Ser fram emot en vinter tillsammans med dem. Guldet. 

Hot by winter

Kan ju visa lite finare bilder från eventet i förra veckan. När Stories firade 10 år och bjöd in lite internationell press ni vet. Snodde bilderna från Caroline Borg som var där och fota. Snyggt värre. 

Hot by winter

Love the diamond dress. Kallt dock. 

Hot by winter
Hot by winter

Såhär härligt var det. Men kallt! Gu så vi frös där inne i växthuset, Rosedals trädgård. Ingen vinterstil här inte. Var inte redo för det i förra veckan kan jag säga. Mentalt fortfarande i tanken om ljuvlig höst. En höstkväll iklädd liten skinnjacka. 

Hot by winter

Skulle tagit shearlingen redan här tänker jag nu! Hade ju funkat. Och basker kanske är nått nytt för denna vinter! En snygg vinter-basker istället för beanie-mössan. Och stor härlig halsduk till det. Mysigt och varmt. 

Foto: Caroline Borg. Tack för bilden. 

Hot by winter

Tillbaka till hemma-myset. Gillestugan. 

Hot by winter

Lite andra vyer ni sällan ser. Vid trappan på källarplan. Radon-nästet. Måste göra något åt det här. Fan. 

Hot by winter

Bill lite febrig. Men nu är han frisk. 

Hot by winter

Vas Byondesign. Love.  

Hot by winter

Nicole. Så fin. Gonatt imorgon Halloween.