SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Style

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Vår skönhetsexpert Alexandra Aronsson har listat marknadens bästa krämer och serum just nu. Budget och Lyx. Enjoy!

Allt från Sydkorea är fortfarande stekhett, produkterna ska vara miljövänliga, ekologiska med så mycket naturligt ursprung på ingredienserna som möjligt. Vi ser också mer och mer veganprodukter där ingenting i produkten kommer från djurriket. Det är mycket fokus på att skydda sin hud mot föroreningar med olika ”pollution blockers ”, samt ännu en strålning som vi utsätts för mer än någonsin, den som kommer från det blå ljuset från dataskärmar, mobiler, lässkärmar osv.

Även hybridprodukter kommer igen, kanske som en motpol på all dubbelrengöring, essenser, toners, serum och krämer som tar lite mer av den redan lite lätt ansträngda tiden vi har varje morgon innan jobbet. Här har jag plockat ut några riktiga godingar för alla tänkbara önskemål och behov.

//Alexandra Aronsson

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop 35 ml 429kr

En riktig glow-booster! Förvandlar din glåmiga, vintertrötta hy till glödande daggfrisk i ett kick. Används morgon och kväll under din dag/nattkräm. Verkar anti-aging genom att stimulera kollagenproduktionen och ger jämnare ton och textur på huden.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Esse Sensitive Serum 15ml ca pros 699kr

 Med mer än en miljard levande probiotiska lactobacillus mikrober/ml får hudens immunförsvar än ordentlig förstärkning. Mikroberna har en lugnande inverkan och aktiveras när de kommer i kontakt med fukten i huden. Funkar på alla hudtyper men extra bra på en torr, känslig, reaktiv eller stressad hy samt rosacea- och aknebenägen hud. Ingredienserna är till 100% från naturligt ursprung.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Apoteket kronans fuktserum, 50ml 99kr

En riktig pärla till ett helt fantastiskt pris. Ett oparfymerat, återfuktande serum som bland annat innehåller hyaluronsyra och vitamin E som jobbar mot hudens förtidiga åldrande. Används under dag/nattkräm och passar alla hudtyper.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Solution By Victus Renew Yourself Cellförnyelseserum 30ml 549kr

För hud som tappat sin spänst och fyllighet. Huden får näring och dess proteinerna stärks vilket i sin tur ger fastare hud. Används morgon och kväll.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Lumene Moisture Remedy Day & Night Cream 30 ml 229 kr, 50 ml 349 kr

Återfuktande, vårdande kräm som skyddar mot föroreningar. Innehåller nordiskt källvatten, tallbarks- och grankvistnötsextrakt som neutraliserar fria radikaler. 97% naturliga ingredienser.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Blithe Pressed Serum Tundra Chaga, 50ml 510kr

Serum och dagkräm i ett. Pressed Serum består till 60% av Chagasvampextrakt (sprängticka som ofta växer på björkar). Chagasvamp innehåller skyhöga mängder antioxidanter,mineraler o vitaminer. Huden blir mjuk, återfuktad samt får en jämnare och klarare hudton. Passar alla hudtyper.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Anne-Marie Börlind 3-in-1 Facial Oil, 30 ml 489 kr

En ansiktsolja med luteinantioxidant från tagetsblomman som skyddar mot HEVljus, det blå ljuset från mobiler, datorer och skärmar. Kahiaolja, som har högsta halten av retinol bland vegetabiliska oljor, stärker hudbarriären har anti-agningeffekt samt binder fukt. Passar alla hudtyper men är extra bra för trött, torr eller stressad hud. Applicera några droppar under din dagkräm.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Dermaceuticals Retinal Active 50 ml 1195kr

Här har vi en riktig rolls-roycenattkräm. Väldigt aktiv kräm med Retinaldehyde , den mest potenta form av vitamin A som inte kräver recept. Börja med att använda den var tredje/fjärde kväll för att vänja huden, sedan kan du gå ner till varannan kväll. Du kan använda den som kur eller som din vanliga hudvård beroende på behov. Som kur när huden känns livlös eller trist eller som din vanliga rutin då kanske mixa med en neutral nattkräm 2-3 gånger i veckan. Krämen jobbar mot åldrande, ärr, oren hy, solskador osv. Huden blir mjuk, smidig och strålande.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Dermaceutic K Ceutic Post-Treatment Cream spf 50, 40 ml 519 kr

En skyddande, närande och reparerande kräm som återställer balansen i huden. Svullnad och rodnad minskar, pigmentfläckar motverkas, kollagenproduktionen främjas och den innehåller högt solskydd spf 50. Superkräm efter till exempel kemisk peeling o laser, fungerar också väldigt bra på rosacea.

SKÖNHETSREDAKTÖRENS FAVORITER

Exuviance Ultra Restorative Creme 50 ml 499kr

En gammal goding för mig, den har hängt med sedan jag lärde känna Exuviance för sisådär 11 år sedan. En rik kräm med ljuvlig konsistens och superfräsch doft som ger massa massa fukt och fin lyster. Jobbar anti-aging på fina linjer och ger en finare, jämnare hudton. Idealisk för torr och känslig hy.

Published April 25, 2018