JENNIE HAMMARS MORENO CALIFORNIA

Style

JENNIE HAMMARS MORENO CALIFORNIA

Jennie Hammar ville kapsla in sin kärlek till Kalifornien i dofter. Resultatet blev det nya företaget Moreno California med tre olika doftljus – Silver Lake, Point Dume & Joshua Tree.

Berätta om din resa med Moreno.

– Jag har ett stort inredningsintresse och får så mycket inspiration av platsen där jag bor. Inte bara Los Angeles, utan Kalifornien i stort. Det är en av de mest intressanta och vackraste platserna i världen. Så jag har länge gått och funderat på hur jag skulle kunna kapsla in det till en produkt och dela med mig av. Doftljus är precis det, och början på något som jag hoppas ska kunna växa. Moreno startade för drygt ett år sedan när jag slutligen hittade en bra leverantör i södra Frankrike och vi tillsammans började laborera med dofter och vaxer. Det tog ett tag att hitta rätt, både med dofter och paketering.

Har det varit några svårigheter med att starta ett företag?

– Det var betydligt mer jobb än jag trodde. Många saker jag blev tvungen att lära mig. Bara den logistiska biten var en utmaning. Men så måste man alltid jobba, tror jag. Slänga sig in i saker och lösa dem.

JENNIE HAMMARS MORENO CALIFORNIA
JENNIE HAMMARS MORENO CALIFORNIA

Hur har du influerats till de olika dofterna och namnen?

– De har fått namn efter några av mina favoritplatser. Platser som jag tillbringat mycket tid på, har fina minnen ifrån. Dofterna är tagna därifrån, lukter som jag förknippar med dem platserna.

Är detta början på en Moreno-värld? Vad kommer härnäst?

– Kanske det! Jag låter detta växa organiskt, men jag skulle gärna vilja addera andra saker också along the line.

Finns något drömhem du skulle vilja se dina ljus i?

– Så många… Det finns så många otroliga hus. Diane Keaton är en inredningsfantast. Hon både flippar hus här i Los Angeles och hjälper till att konservera gamla K-märkta Lloyd Wright-skatter. Hon skulle gärna få tända pynta alla sina hem med Moreno.

JENNIE HAMMARS MORENO CALIFORNIA

Har du en favoritdoft?

– Av dessa tre? Det beror på humör. Just nu brinner Point Dume i mitt kök. Det är en djup blomsterdoft som de flesta verkar tycka mycket om.

Vad ger dig kraft, inspiration och energi?

– Äventyr. Roadtrips på helgerna med mina barn. Att packa in oss i bilen och åka ut till Point Dume och tillbringa dagen på stranden. Eller att åka ut en natt till Joshua Tree. Det är verkligen sånt jag går igång på. Att komma hem till vardag och rutiner och känna sig styrkt av små, hanterbara äventyr.

JENNIE HAMMARS MORENO CALIFORNIA

 

To win this lovely candle.

Send an email to twwp@thewayweplay.se with your name & address.

 

the competition is complete
Published October 2, 2018

Cathleen dahl · 3 years ago
Alltså skulle vilja ha alla men vet inte alls vilken som skulle vara favvo. Hundra 100% på att alla doftar helt fantastisk. Men skulle va fantastiskt att få en att njuta av <3