Meet Malin Persson

Style

Meet Malin Persson

I ett kylslaget Stockholm med Stockholm Fashion Week som kuliss möter vi Malin Persson – Programledaren, redaktören och stylisten som driver bloggen malin.elledecoration.se över ett Quick Talk. Tack Malin för 6 snabba! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer Styling: Mia Anderberg/Lovely Life

Dina bästa tips på hållbart tänkande när det känns som om hela livets lycka ligger gömd i just “det där plagget”?
– Att chilla och praktisera slow shopping. Att aldrig handla något samma dag jag ser plagget!
Jag försöker alltid sova på saken och kika hemma i min garderob om jag verkligen behöver ännu en svart stickad tröja. För det allra mesta så har köpenerven lugnat sig efter lite sömn och det är väldigt få gånger som jag går tillbaka för att köpa plagget ifråga. Försöker alltid tänka stil före trend och kvalitet framför kvantitet!

Du var nyligen på Stockholm Fashion Week, vad tar du med dig i tanken och hjärtat?
– Jag blir alltid lika fascinerad av att se frukten av allt slit och arbete från kreatörerna då det landar på catwalken. Jättemycket fint verkligen men det känns som ett ganska förlegat sätt att säsong efter säsong trycka ut nya kollektioner med nya looks och trender som skapar habegär! Vi borde sluta att producera nya kläder helt och cirkulera och göra om de som redan finns i stället!

Bästa myset med barnen?
– Vi har alla ett ganska intensivt liv med massor av aktiviteter, resor och kompisar så det allra härligaste hänget är de helgerna då vi inte har något inplanerat, bara är tillsammans, käkar långa frukostar och tar dagen precis som den kommer!

Vad gör du för att ta hand om dig lite extra just nu?
– Januari och februari är de två tuffaste månaderna på året då kylan och mörkret känns extra jobbigt. Just nu försöker jag vara noga med min bikramyoga. Inget får mig att känna mig så stark och smidig som hotyogan får mig att känna mig nu under de kalla månaderna.

Våren är i sikte, vad har du för planer?
– Under våren kommer jag att jobba med SVT´s program Trädgårdstider där jag både är redaktör och programledare. Sen längtar jag efter att stoppa händerna i jorden i min egen trädgård!

Ditt bästa rawfood tipsjust nu?
– Om man tycker att det känns svårt att få till alla sina mål med nyttig Rawfood brukar jag i alla fall koncentrera mig på att alltid köra en råfrukost. Bästa sättet för mig att starta dagen på och det blir lättare att fortsätta göra bra matval under dagen när man har magen full av nyttigheter! Finns inget enklare än att slänga ihop en Overnightoats kvällen innan. Perfekt för den morgontrötta mamman.

Overnightoats:
Hasselnötsmjölk med havregryn, chia, riven kokos och kardemumma.
Låter allt dra i mjölken över natten och toppar sen med lite agave-sirap, banan och hemgjord granola.

Receptet finns på bloggen malin@elledecoration.se

 

Se mer av Malin och hennes förtrollande hem i vårt Small Talk här!

Meet Malin Persson

Spetsbody, Woolford. Byxor, NygårdsAnna.

Meet Malin Persson
Meet Malin Persson
Meet Malin Persson

Bild 1. Kappa, Dagmar. Tröja, Calida. Skjorta, Ril´s. Hoodie, Filippa K. Jeans, & Other Stories.

Meet Malin Persson
Meet Malin Persson
Published June 7, 2017