KARIN BASTINS HALLOWEEN

Style

KARIN BASTINS HALLOWEEN

Halloween står för dörren och hos familjen Bastin firas detta till max! Vi tog tillfället i akt och dök ner i familjealbumet för bästa inspirationen. Karin bor med sin man Henrik, barnen Harry, Caesar och Ellie plus hunden Buster i West Hollywood, Los Angeles. Mer av Karin hittar du i podcasten Veckans Bläcka som hon har tillsammans med Jennie Hammar eller på bloggportalen Vavawoom. Tack Karin för inspirationen. We love it!

KARIN BASTINS HALLOWEEN

Bästa Halloween-minne?

Jag älskar Halloween och har varit helt frälst sedan vi flyttade till USA 2009. Det är såklart roligast nu när barnen blivit så stora att de verkligen är med på riktigt! När de börjar planera kostymer redan på sommaren, och hur de ska kunna få ihop så mycket godis som möjligt. Mitt bästa kostym-år var när jag fick bestämma att hela familjen skulle vara Star Wars. Det är det enda året då alla gått med på att jag bestämt. Nu är vi ett splittrat gäng med helt olika kostymer varje år – vilket såklart är jättekul.

KARIN BASTINS HALLOWEEN
KARIN BASTINS HALLOWEEN
KARIN BASTINS HALLOWEEN

Hur firar ni Halloween i år? 

Varje år är det fest på barnens skolor, med dagaktiviteter på Caesars skola och stor Halloween-karneval helgen innan på Harrys skola. Då klär vi alla ut oss och så tar vi “årets julbild” i Halloween-kostymer. Roliga bildminnen i albumen.

Hur ser just er tradition ut, samma varje år?

Vi börjar pynta alldeles för tidigt, redan i september – vilket gör att i alla fall jag tröttnat på dekorationerna redan i mitten på oktober… Hahaha! Så typiskt mig, samma sak med jul. Det råder också meningsskiljaktigheter kring hur vi ska dekorera – killarna och Henrik vill ha det så rått som möjligt, med gravstenar, brottsplatser etc. Jag vill ha små gulliga pumpor, hemgjorda spöken och lite häxor. Vi möts halvvägs. De får ha en CSI-crime scen utanför grinden. Jag har också ett årligt pumpa-krig med två ekorrar på tomten. I år vann de… efter att ha förstört 8 pumpor har jag nu gett upp. De äter sig genom eukalyptusolja, hårspray och allt annat jag försöker sätta på som avskräckande gift…
Sen har vi som sagt skolfesterna och detta följs av den stora Trick or Treat-dagen. Då möter vi ibland upp med andra familjer eller så går vi själva i vårt område – man träffar folk man känner och så längs vägen. Och barnen springer som tokiga mellan husen och trick och treatar.

KARIN BASTINS HALLOWEEN
KARIN BASTINS HALLOWEEN

Bäst med Amerikansk Halloween?

Att det är ALL IN!

Hur läskigt är det egentligen? 

Det kan vara hur läskigt som helst – om man väljer att besöka riktigt bra fixade Haunted Houses… vi har ett i vårt kvarter där barnen inte riktigt vågar gå in…

Hur firar barnen Halloween i skolan?

Klassrummen är helt dekorerade i Halloween-anda under hela oktober. Och runt den 31a oktober är det enbart Halloween aktiviteter med parader, pizza party och Halloween pyssel! Mycket poppis!

KARIN BASTINS HALLOWEEN
KARIN BASTINS HALLOWEEN
Published October 29, 2018