HOME AWAY FROM HOME

Style

HOME AWAY FROM HOME

Jennifer Jansch, grundare av Bag-All tog med sig familjen och flyttade från New York till Bali. I veckan var deras “home away from home” ett drömmigt hus i Canggu.

Hur kommer det sig att det blev Bali?

Förra julen var vi på Bali för att fira jul tillsammans med min mamma och yngre syster och bror. Min lillasyster Antonia har bott mycket på Bali till och från och äger ett hotell här. Hon berättade att man kunde gå på en tour i en fantastisk skola som heter Green school och ligger mitt i djungeln här på Bali. Vi tänkte att ja varför inte?! Kunde vara intressant för barnen att se en annorlunda skola. Alla tre tjejerna blev helt fascinerade och gick längst fram under hela touren.
När vi kom tillbaks till New York, där vi bott de senaste sex åren, pratade barnen om att de gärna skulle vilja gå i Green school. När jag och Micke tänkte igenom saken kom vi fram till att vi lika gärna kan bo på Bali som någon annanstans eftersom vi båda kan sköta våra jobb från var som helst.
Sagt och gjort. Innan sommaren lämnade vi vår lägenhet i New York. Sommaren spenderade vi i Sverige och i oktober kom vi äntligen fram till Bali.

HOME AWAY FROM HOME
HOME AWAY FROM HOME

Hur länge tänker ni stanna?

Vi tänkte stanna i två år tills Celeste har gått ut High school. Sen beror det lite på vår situation i övrigt om vi stannar här eller inte. Men man kan lätt vänja sig vid livet här vill jag lova!

Bäst/sämst hittills?

Bästa är det mesta haha. En sak som är fantastisk är att man kan få hjälp med vardagsbestyr. Husen man hyr här har alltid en person eller flera personer som jobbar i dem. De städar och tvättar till exempel. Jag märkte först när jag kom hit hur mycket energi det tagit från mig att hålla koll på allt det, egen business och tre barn. Det är otroligt skönt att få hjälp på daglig basis. Det är också relativt billigt här, vilket kan vara skönt. Vi är vana vid New York priser och här känns det skönt att man inte behöver vända på varenda krona. Det finns även väldigt fina och bra restauranger här samt bra shopping. Speciellt möbler. Dåligt i min mening är värmen… Pust. Jag gillar inte värme vilket är lite ironiskt när man bor här. Det är 30-31 grader varje dag.

HOME AWAY FROM HOME
HOME AWAY FROM HOME

 

Berätta om skolan som barnen går i, vi har förstått att den är one of a kind.

Skolan är fantastisk och överstiger alla förväntningar. Barnen älskar den! Jag är inte bäst på att beskriva den. Men jag har intervjuat mina barn på min blogg. Där kan man läsa allt om skolan. Eller gå in på skolans hemsida och kolla in jättebra filmer som de har lagt upp om varje årsgrupp. www.greenschool.org

Du startade upp Bag-All kring jul, berätta hur tankarna gick?

Jag tröttnade på allt skräp från inslagspapper efter en julafton i New York och kände mig tvungen att försöka göra någonting. Jag började med att göra återanvändbara presentpåsar i tyg. Nu har jag tygpåsar för allt möjligt och en hel del andra prylar också.

 

HOME AWAY FROM HOME
HOME AWAY FROM HOME

Berätta om Bag-All´s utveckling.

Bag-all har vuxit med raketfart. Vi finns i 27 länder och har egna butiker i New York och Stockholm. Vi kommer troligen öppna minst en butik till under 2018, på en väldigt härlig plats som jag inte kan berätta om riktigt ännu.

Hur firar ni jul i år?

I år firar vi jul i en husbil på Nya Zealand! Vi ska åka husbil runt södra ön i 11 dagar. Såååå spännande. Sen åker vi och firar nyår tillsammans med kompisar i Sydney. Det är verkligen roligt att passa på att åka till alla ställen som annars är så lång bort nu när vi bor här.

Vad gör ni om fem år och var i världen befinner ni er om ni får drömma?

Oj, jag gissar att vi kanske bor i Frankrike då.

 

HOME AWAY FROM HOME
HOME AWAY FROM HOME

Hur blev ni så modiga?

Här måste jag ge en hel del cred till min man Micke. Han är väldigt orädd och säger alltid “ja, kör!!”. Han är en optimist som aldrig ser några hinder med någonting. Sen att det alltid händer skit, rinner av honom som vatten på en gås haha. Hade det varit bara jag hade jag inte tagit mig iväg på samma sätt, det är jag rätt övertygad om.

HOME AWAY FROM HOME
HOME AWAY FROM HOME
Published December 12, 2017

Sarah · 5 years ago
Hi there - is this a Canggu airbnb? Looking to stay here if you have the link :)

Ruth-Rebecca Facey · 5 years ago
Hej, Undrar om ni hittade huset ni hur via en mäklare ?