Hänga tavelvägg för dummies

Style

Hänga tavelvägg för dummies

Steg för steg till den perfekta tavelväggen med vår twwp bloggare Lina Kjellvertz!

Första steget är ju såklart att samla tavlor nog till ett litet galleri, det fattar vi ju allihopa. Men steg två är lite trixigare och kräver en smart kvinna. Och sånna finns det ju gott om!

Hemligheten är att hitta valfri man, (pappa, man, bror, kompis eller stark kvinna, men dom är inte lika lättlurade så detta alternativ tar ni endast om ni inte hittar en karl), muta mannen med valfri muta, (mat eller sömn brukar funka bra, svårare än så är det inte med det andra könet), lägg huvudet på sne och sätt hammaren i hans hand. Nu börjar fas tre. Här ska du berömma allt som sker, lyssna (alternativt låtsas lyssna) till de förslag mannen har på tavelväggen du naturligtvis redan har stenkoll på. Hmma, uppskatta och var redo med vattenpass och spikar och pallar och stegar. Här får inga hinder uppkomma för då kan det bli att mannen “inte kan nå utan stege” eller “borra utan plugg” eller nån annan tramsig ursäkt och då blir det PAUS (nej!) och den pausen kan bli lång. Vi snackar månader i allra hemskaste fall, innan tillfället kommer igen.

Hänga tavelvägg för dummies

Mellan steg ett och två är det himla smart att lägga ut tavlorna på golvet så som du vill ha dom för att få känsla innan du (mannen) spikar.

Jag gillar att ha iaf en rak linje någonstans, nu kör vi i nederkant. Men hipp som happ är ju också härligt. Finns typ en miljon tutorials och inspirationsbilder på Pinterest.

Hänga tavelvägg för dummies

Som tur var är jag gift med en metrosexuell man som dessutom är i tacksamhetsskuld till mig pga diverse förseelser och han är som bekant inredningsintresserad. Så det går trots allt smidigt för mig att be honom, (iklädd leopardhandduk), spika upp tavlor när han hellre vill kolla Netflix.

Hänga tavelvägg för dummies

Tyvärr hamnade vi på stadiet jag varnade er om; PAUS. Mardröm för otålig människa som mig. Detta pga att favorittavlan-alla-kategorier, (Lara Stone med vin och amningsbröst fotad av Tyronne Le Bon), ramlade i golvet och behöver nytt glas och en annan av tavlorna behövde nån specialupphängningspryl (typisk ursäkt) så nu är vi inte riktigt klara. Men det blir vi säkert snart. Lagom tills vi ska flytta, förmodligen.

Hänga tavelvägg för dummies
Published June 19, 2018