CECILIA BLANKENS – LIL BLANKENS

Style

CECILIA BLANKENS – LIL BLANKENS

Lil Blankens är modevarumärket Blankens minsta familjemedlem – bra skor som också är roliga för barnen att ha på sig. Vi fick chansen att få veta lite mer om skorna och grundaren Cecilias tankar kring företaget, samt lotta ut ett par från kollektionen. Enjoy!

Berätta om Lil Blankens, från idé-embryo till födsel?

Det finns oerhört få snygga och BRA barnskor i tillgänglig prisklass på marknaden. Och finns de är oftast enormt präktiga. Jag ville göra skor som barnen gillar att ha på sig, som är roliga och coola, inte gjorda i plaster utan i läder och ull som låter fötterna andas och hålla en bra temperatur oavsett om det är kallt eller en varmare vinterdag. Vad som sedan snabbt visade sig var att det är dyrare att göra barnskor än vuxenskor, men att kunden inte är villig att betala samma för en en barnsko som för en sko till sig själva – det försöker vi klara genom att sälja skorna exklusivt i vår webshop!

Har du något favoritbarn bland skosyskonen?

Nej men fy, det kan jag inte avslöja utan att känna mig som en dålig mor. Men min äldsta dotter älskar den silerprickiga kängan Mollie och min mellandotter tycker att vår bikerboot The Lil Ygritte i miljövänligt vegetabilgarvat läder är världens coolaste sko. Och om jag viskar lite så att ingen hör, får jag väl utnämna våra festskor, ballerinan som heter The Garden som jag tycker är som vackra små konstverk och en alldeles perfekt sko att låta gå i arv genom syskonskaran och sedan vidare till kusiner och vänner. Gillar den tanken så mycket!

Var hämtar du kraft, inspiration och idéer till företaget?

Idéerna brukar dyka upp lite var som helst, men inte sällan i någon Thrift shop i the valley här i LA där jag bor. Älskar att knalla runt på sådana ställen och plocka på mig materialen, detaljer och färger som sedan kommer ut på något annat sätt i en sko eller ett stickat plagg längre fram. Sedan är det alltid en process där idéerna ska in i verklighetstorktumlaren och man måste ta hänsyn till praktiska frågor och kostnader. Men det är en kul del av processen det med. Mycket av jobbet gör jag faktiskt när jag går ut och går med hunden, då brukar sådant som jag går och grunnar på landa i en mer konkret framåtrörelse.

CECILIA BLANKENS – LIL BLANKENS
CECILIA BLANKENS – LIL BLANKENS

Var kan man köpa Lil Blankens?

Exklusivt på blankens.com

Vad drömmer du om just nu?

En god natts sömn i min sommarstuga på Kinnekulle.

Var är Lil Blankens om fem år?

Förhoppningsvis det självklara skovalet för svenska småbarnsföräldrar. Istället för att foka brett har vi tagit fram ett begränsat antal modeller som ska tillgodose större delen av ett barns skobehov. Det ska vara lätt och självklart att välja en sko till sitt barn hos oss!

Företagets filosofi?

Användbarhet och personlig stil möts i våra produkter, vi gör skor, väskor som ska användas och älskas!

Hur är det att driva eget företag?

Det är fantastiskt kul! Det är att leva, andas och i varje tanke ha det med sig. Det är att vara engagerad och att bry sig. Men det är också att bara vara ledig korta stunder, och kanske aldrig helt och hållet i huvudet.

Vad gör du för att lyfta en jobbig dag?

Lyssnar på bra musik, jobbar hemma i sängen, åker till stallet och kör i näsan i mina barn och andas in deras celler.

Har LA förändrat dig och i så fall på vilket sätt?

Det har absolut förändrat mig! Jag har blivit oerhört mycket bättre på att inte ursäkta mig sedan jag flyttade hit, jag har också fått perspektiv på en viss typ av sidosneglande ängslighet som kännetecknar inte minst delar av Stockholm, och den biten är jag glad att inte ha med mig längre, och mån om att inte sugas tillbaka till. Jag älskar Stockholm och Sverige och ser fram emot att någon gång inom en inte allt för avlägsen framtid flytta tillbaka dit, men jag hoppas kunna ha kvar mycket av den lite mer frisläppta person jag blivit sedan jag flyttade hit, också i Sverige!

CECILIA BLANKENS – LIL BLANKENS

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD – Grattis Elia Mårtensson Almegård

VINN VALFRI SKO FRÅN  LIL BLANKENS

Skicka ett mail med storlek och favoritmodell till

twwp@thewayweplay.se

 

 

Published October 15, 2018

Karin Werner · 3 years ago
Till min dotter Mathilde önskar jag The garden silver parrot stl 33. Helt fantastiska är de!

Karin · 3 years ago
Jag vill vinna den röda Lil Ygritte spotted red I Stl 29 och 33 till mina döttrar Stella och Zoe

Tusse · 3 years ago
Hej, Mollie Gold så coola! Storlek 29 till mitt barnbarn Junie. Tack även för en fin blogg

Ann-Marie Söderström · 3 years ago
Hej! Jag skulle gärna vinna Lil Ygritte i svart, storlek 34 till mitt barnbarn Majken!

anna tivemark · 3 years ago
Jag har en liten stjärna som börjar bli stor. Han är en fri själ som jag allt i världen önskar så ska förbli. Jag tänker att the park silver star är den typen av sko som inte spär på den rådande trenden av så kallade pojk och flick skomodet som vi dagligen matas med. Desto flera små själar som får vandra i silver beströdda skor desto mer tänker jag att de friare och öppnare vågar se sig själva och sin samtid. Kram

Kristina · 3 years ago
Min fyraåring älskar färg och glitter. Han skulle dansa fram varje dag om han fick ett par Mollie i guld, strlk 29. Dessutom skulle de matcha perfekt med den guldiga jackan han nyligen valt att lysa upp hösten med.

Johanna · 3 years ago
Jag älskar Lil ygritte spotted red! Min dotter Freja har storlek 34 och vi Skulle bli så glada om vi vann!

Nina Nordman · 3 years ago
Så svårt att välja favorit! Vill egentligen ha alla till 5 och 7-åring. Väljer ändå Lil Ygritte till Ellen 7 år. Storlek 33.

Camilla Siverstrand · 3 years ago
Min dotter skulle älska Lil Ygrette i svart stl 35. En sån snygg och funktionell sko!

Lena · 3 years ago
Åh så härliga modeller. Blivit begåvad med fem barnbarn på 3;5 år. Snacka om rikedom. Hade varit häftigt med ett par Mollie Silver eller Gold till en av pojkarna som är fem

Helena · 3 years ago
Hej! Vem vann?