Brazil by Malin Rudén

Style

Brazil by Malin Rudén

Häng med stylisten och TWWP bloggaren Malin Rudén till Brasilien där hon spenderade jul och nyår tillsammans med sin man Andreas och barnen Oscar och Hugo.

Brazil by Malin Rudén

Bästa med Brasilien?

– Allt är bäst med Brasilien! Människorna, maten, musiken & klimatet. Det är svårt att förklara, men man blir lycklig av att vara där!

Vilka resmål besökte ni?

– Rio de Janeiro har vi varit i förut, men Trancoso var det nya resmålet för oss. Vi visste att det skulle bli många mellanlandningar, så vi väntade på att killarna skulle vara stora nog att göra den här resan, och det visade sig vara värt det, de klagade inte en enda gång på de olika flygresorna vi gjorde mellan städerna. Vi reste med en annan familj som hade barn i samma åldrar och de har släkt i Salvador, därav det stoppet. Porto Seguro flög vi till, därifrån tar man transfer till Trancoso, och det är även den stad där Portugiserna landsteg Brasilien för första gången.

Brazil by Malin Rudén
Brazil by Malin Rudén

Det första du gör på hotellrummet?

– Väljer sida av sängen där jag ska sova.

Det tar du alltid med mig i resväskan?

– Jag tar alltid med mig Y3 i portionsförpackningar så att jag kan handtvätta under resans gång.

Bästa/Sämsta minnet från resan?

– Så mycket med resan var bäst, vi bodde på olika och jättebra hotell hela tiden. Trancoso var ett resmål vi inte besökt tidigare, och det var precis lika bra, om inte bättre än vi förväntat oss. Det sämsta minnet från resan var dock julaftonsnatten, då vi bodde nära en av de stora favelorna i Rio och de valde att fira in julen med otroligt hög musik, någon slags techno som pågick oavbrutet till morgonen, så att ingen av oss kunde sova.

Brazil by Malin Rudén
Brazil by Malin Rudén

Starkast intryck?

– Eftersom vi redan varit i Rio kan jag inte säga att det var det starkaste intrycket denna resan, utan det måste ju vara Trancoso, den lilla staden, med det vackra torget och stränder som är milsvida och helt befriade från stora hotellkomplex.

Vad tar du med dig hem?

– Jag har köpt vackra smycken gjorda av kokosnöt och så köpte vi Havaianas till hela familjen.

Vad får man inte missa?

– Jag rekommenderar alla att åka till Rio de Janeiro någon gång i livet och hänga en dag på Ipanema. Det är på stränderna man lever i Rio. Är man i Rio ska man även ta linbanan upp till Sockertoppen (helst i solnedgång) därifrån ser man hela Rio som är så vackert.

Brazil by Malin Rudén
Brazil by Malin Rudén

Bästa:

Strand: Bästa stranden var stranden i Trancoso.

Restaurang: Vi åt på flera bra restauranger under resan, men upplevelsemässigt var det Plage i Jardim Botanico i Rio för den overkligt vackra miljön. Och en fishtaco på Uxuas beachclub i Trancoso går till historien, den kommer jag inte glömma.

Bar: Barer har vi inte hängt i så mycket, men vi drack minst en caiperinha om dagen…

Hotell: Santa Theresa hotell och Etnia Posada i Trancoso i Rio har delad förstaplats bland hotellen vi bodde på.

Brazil by Malin Rudén
Brazil by Malin Rudén

Vad tyckte barnen var bäst?

– Jag kommer ihåg att Malin Wollin en gång svarade att hon rest jorden runt med sina barn och när hon frågade vad som var bäst med resan, svarade barnen att det var att sova i våningssäng… Jag frågade också barnen och Hugo svarade ”att leka med Valentin” (vilket alltså innebär att resmålet egentligen inte spelade någon roll) och Oscar svarade ALLT!

Semesterbok?

– Jag läste två bra böcker under resan,”Yttersta Lyckans Ministerium” av Arundati Roy och “Swing Time” av Zadie Smith

Brazil by Malin Rudén

 

MALINS BRASILIEN-FAVORITER

Brazil by Malin Rudén

Earrings/SWY Studio

Sandals/Addiadas

Bag/Little Liffner

Sun Protection Oil/Guinot

Bathing suite/Matteau

Sun glasses/H&M

 

 

Published February 7, 2018