Amerikabrevet : Ny Podcast

Style

Amerikabrevet : Ny Podcast

Nu släpper Elin Renck, Ally Hofman-Bang och Fanny Reuterswärd podcast. I Amerikabrevet blandas New York-spaningar med familjeliv samt kärleken (och hat-kärleken till staden). Lever de the American dream? Och hur är det egentligen att vara småbarnsförälder i staden som aldrig sover.

Grattis ni släpper Podd! Berätta om Amerika Brevet. Hur blev den till?

Tack! Idéen till podden uppstod redan första kvällen vi tre träffades, för drygt ett år sedan. Vi kände att vi hade en chans att göra en podd med en ganska egen nisch. Det saknades en podd som utspelar sig i New York, en stad som många faktiskt är nyfikna på, och kanske till och med drömmer om att nån gång bo i. Och podden Amerikabrevet står på många olika ben, men ett av dem är att vi ville skapa en podcast som vi kände att vi saknade och hade uppskattat när vi flyttade hit.

Vilka är ni som poddar? 

– Amerikabrevet består av Ally Hofman-Bang, Elin Renck och Fanny Reuterswärd. Vi är alla gifta och har barn och bor i Brooklyn men vi har olika historier kring hur vi faktiskt hamnade i New York, och det är även något vi kommer ta upp i podden. Ally är en stolt skåning som flyttade till New York 2016 med sin man Erik och deras två barn, Lily, 7 och Margaret “Maggan” 2. Hon är jurist från Lund, har en examen från NYU. Fanny flyttade till New York 2014 med sin man Tobias. Strax därefter föddes dottern Juno, snart 2. Hon jobbade tidigare som PR konsult. Elin flyttade till New York 2013 och är hemma i Sverige operationssjuksköterska. Men nu bloggar hon här på TWWP, är gift med Johan och har Jack 4,5 Harriet 3 och Max 1 år.

Vad kommer podden att handla om, vad blir essensen?

– Tanken är att vi på ett förhoppningsvis underhållande sätt ska kunna blanda tankar och funderingar, vår vardag här i New York och hur vi ibland krockar ordentligt med den Amerikanska kulturen. Och självklart ett och annat New York-tips.

Var kan man lyssna?

– Nu svarar jag som de etablerade poddarna gör; Finns där poddar finns! Men tex här amerikabrevet kan man lyssna.

Vad är mest nervöst och vad är roligast?

– Det som är mest nervöst är att man inser hur lätt det är att råka öppna upp sig för mycket när man väl sitter där med mikrofonen, och såklart nervositeten att ingen vill lyssna. Det som är roligast är att få göra det här tillsammans och drivet att vi vill göra det jäkligt bra. 

 

 

Published November 21, 2017