VANBRUUN

Story Behind

VANBRUUN

VANBRUUN är i själva verket en äkta love story som börjar i jakten på en förlovningsring. Och, my god, vem älskar inte en berättelse som grundar sig i kärlek? En bit av historien om smyckesföretaget vars filosofi är att erbjuda en produkt och service, där kundens fantasi sätter gränsen hittar du här hos oss på TWWP.    

"Jag tycker att smycken är den ultimata gåvan. Det är en produkt med nästan evig hållbarhet."

 

Hej Victor! Du är grundare av VANBRUUN. Berätta, hur började allt?

– Hej! Det hela började med att jag själv letade efter en förlovningsring till min fru, då flickvän. Jag upptäckte ett hål i marknaden, det fanns inte hög kvalitet och ett brett utbud online 2013. Det fanns ett brett utbud och låga priser online, men hög kvalitet fanns endast i fysiska butiker. Jag ville kombinera de två, och resultatet blev VANBRUUN. Det är en från början en ganska traditionell bransch, och jag ville ändra på det.

Så vad gör VANBRUUN unikt?

– Kombinationen av hög kvalitet, branschens mest nöjda kunder och minimal användning av resurser. Nästan alla våra smycken görs per beställning, vilket innebär att resultatet är unikt och personligt. Vi erbjuder även flertalet tjänster, tex skickar vi kostnadsfritt ut attrapper (kopior av våra ringar) till kunder, något som hjälper många att välja och jämföra. Vi specialdesignar även för den som önskar något helt unikt.

Vad ser ni för trender just nu när det gäller äkta smycken?

– Pärlor i alla dess former är väldigt trendigt just nu. Förr bars ofta pärlor till finare tillfällen, men idag ser vi gärna pärlor bäras till likväl vardag som fest. Jag skulle säga att intresset för exklusiva smycken överlag ökar. Människor går ifrån den snabba konsumtion och ser istället smycken som en investering, något de kan bära för alltid.

VANBRUUN

“Nästan alla våra smycken görs per beställning, vilket innebär att resultatet är unikt och personligt”, säger Victor.

VANBRUUN

Costume designed

VANBRUUN

Vilken är er mest populära modell/design?

– Jag skulle säga att det mest klassiska smycket är solitärringen, vår ring Celeste är en stor favorit. Celeste är en riktig storsäljare, om jag skulle få samma fråga om 10 år är jag säker på att jag skulle svara samma. Vi har även en ny ring vid namn Alice, en ring med dubbla klor, som sedan sin lansering har fått mycket uppmärksamhet.

Var kommer kärleken till smycken ifrån?

– Jag tycker att smycken är den ultimata gåvan. Det är en produkt med nästan evig hållbarhet, även om smycken slits går de ofta att reparera och/eller återanvända. Smycken är en gåva till sig själv eller någon man bryr sig om och är en produkt som man ofta låter gå i arv till nästa generation – för att uppskatta ytterligare.

Vad kan du ge för tips till en person som är på jakt efter en förlovning/vigselring?

– Till att börja med skulle jag säga att det är från början är bra att tänka på att den troligtvis kommer att kombineras med en annan ring i framtiden, så att man inte köper en förlovningsring som inte passar med en kommande vigselring. Det är viktigt att man försöker tänka att man antagligen skall bära ringen hela livet och väljer något som verkligen motsvarar en tidlös men personlig stil. Om du ska köpa till någon annan, försök att tänka på vad personen normalt bär för smycken. Bär personen vit- eller gulguld? Mycket bling eller mer sparsmakade smycken?

Hur ser planerna för framtiden ut?

– Fortsätta vår internationella expansion, vi vill inte bli så mycket större i Sverige utan säljer, enligt svenskt uttryckt, “lagom mycket vigsel och förlovningsringar här”. Vi vill även bli större inom smycken och är på god väg!

VANBRUUN
VANBRUUN
VANBRUUN

Se mer av VANBRUUN här

 

Tack Victor. Så, sist men inte minst, vad är ni mest stolta över med VANBRUUN?

– Att vi har så pass gott rykte hos våra kunder. Våra recensioner och den feedback vi får är fantastisk. Jag ser det som ett kvitto på att vi har den bästa personalen i branschen.

 

Published March 21, 2022