Ren Logik

Story Behind

Ren Logik

I ett samtal med VIKTORIA WIDENGREN berättar hon om det veganska livsstilssortimentet med hållbara tvätt- och städprodukter, hur det är att starta och driva eget företag och drömmen om ett eget ställe i Italien.

 

Hej Viktoria, du är personen bakom Ren Logik. Berätta!

– Resan med Ren Logik började när Apoteket kontaktade mig utifrån mitt andra varumärke WASHOLOGI. De ville ta in tvätt och städ i sitt sortiment och det slutade med att jag tog fram ett helt nytt städ och tvättkoncept som lanserades exklusivt på apoteket. Från vår första dialog tog det bara 6 månader till att Ren Logik lanserades hos dem. Den perioden hade jag ett oerhört högt tempo, men det var samtidigt väldigt kreativt och roligt. Arbetet med att bestämma namnen, dofterna och designen var det roliga. Att hitta bra tillverkare och hinna få till miljömärkning samt godkännande av apoteket var minst sagt nervöst och pressande.

Vem är du?

– Jag är en positiv möjlighetstänkare. Är nog också rätt orädd och prestigelös med en stor omsorg för mina nära. Jag ser mig som en mamma mitt i livet som sadlade om när jag var strax över fyrtio för att bli min egen och testa mina vingar. Innan dess jobbade jag med barnavårdsutredningar inom socialtjänsten. Min familj är jätteviktig och jag vill verkligen prioritera mina barn, släkt och vänner. Det pusslet är inte alltid lätt att få ihop och samtidigt bygga bolag.

Vad är det bästa och svåraste med att starta upp och driva eget företag?

– Det roligaste är att få vara sin egen och skapa, att bestämma över sin tid. Lyckan och stoltheten när det går bra. Det svåraste är nog de perioder då man stöter på patrull, alla val som ska göras och att det hela tiden är upp till en själv. Det är ett stort ansvar.

Var hämtar du energi och inspiration?

– Får jag sova gott och umgås med nära och kära så fyller jag på tömda batterier, som jag liksom andra ibland drabbas av. Som person har jag ett kreativt tänk och om jag har tråkigt, det vill säga att det inte händer så mycket då kommer det alltid idéer och dessa ger mig energi och inspiration. Jag är en visionär och har nog lätt för att se koncept och saker som skulle passa på hyllan.

Ren Logik

“REN LOGIK tar ansvar för både miljö och människa”, berättar Viktoria.

Ren Logik

"Jag är en visionär och har nog lätt för att se koncept och saker som skulle passa på hyllan."

 

Vad drömmer du om?

– Jag har en dröm om att ha ett eget ställe i Italien, en härlig gård där vi kan samlas många. Jag har även en dröm om att återigen ha häst, och då skulle jag vilja ha en frieserhäst.

Berätta om företagets filosofi.

– REN LOGIKs filosofi är att erbjuda väldoftande, närproducerade och högkvalitativa produkter förpackade i en stilren design som gärna får stå framme. Ett veganskt livsstilssortiment utan onödiga tillsatser märkt Ett Bra Miljöval. Sortimentet tillverkas i Sverige, det är veganskt, biologiskt nedbrytbart, högkoncentrerat och inga onödiga tillsatser som till exempel färgämnen är tillsatta. Om man tittar i handeln så finns det mycket blå, gröna, rosafärgade produkter/innehåll och enda anledningen är väl att det ska se lockande ut. Men så onödigt, tänker jag så därav har jag konsekvent sagt nej till onödiga tillsatser.

Vad gör Ren Logik unikt?

– Jag tänker att det är den moderna designen, livsstilssortimentet som kombineras med ett högt hållbarhetstänk. Vi har även ett mycket uppskattat doftspråk. Det luktar mjukt blommigt och inte kemiskt.

Ren Logik

“REN LOGIKs filosofi är att erbjuda väldoftande, närproducerade och högkvalitativa produkter förpackade i en stilren design som gärna får stå framme.”

Ren Logik

“Jag tror att vi alla kan påverka miljön, och i det vikten av att använda miljömärkta skonsamma gärna närproducerade produkter och inte överdosera.”

Ren Logik

Hur ser planerna för framtiden ut?

–  Tanken är att utveckla REN LOGIKs sortiment med några nya produkter samt att fortsätta bygga varumärket starkt i Sverige som det självklara valet för det medvetna hushållet med huvudmålgrupp barnfamiljen.

Var hämtar du energi och inspiration?

– Får jag sova gott och umgås med nära och kära då fyller jag på tömda batterier, som jag liksom andra ibland drabbas av. Som person har jag ett kreativt tänk och om jag har tråkigt, det vill säga om det inte händer så mycket, då kommer det alltid idéer och dessa ger mig energi och inspiration. Jag är en visionär och har nog lätt för att se koncept och saker som skulle passa på hyllan.

Dina rädslor?

– Mina rädslor är nog främst kopplat till mina nära och kära, att alla ska må bra i livet. Sen går ju livet upp och ner förstås, i stort så är mina rädslor kopplade till att man inte får ha hälsan likaså vänner och familj. I övrigt är jag nog inte så rädd som person, men tycker detta med hur gängkriminalitet ökar är riktigt oroväckande.

Kan du ge oss några expert-tips kring städ och tvätt?

– Jag tror att vi alla kan påverka miljön, och i det vikten av att använda miljömärkta skonsamma gärna närproducerade produkter och inte överdosera. När det gäller tvätt, så tvätta inte i onödan. Den gamla klassikern vädra är skonsamt för både plagg och miljö. När det gäller städ är det bra att vardagsstäda, hålla undan så smuts inte gror in då blir det betydligt mer krävande att få det rent.

Vi har städ och tvättips på vår hemsida www.renlogik.se

Published June 7, 2021