The Perfect Getaway

Story Behind

The Perfect Getaway

Det är inte för intet som tankarna vandrar till barndomens boktitlar som ”Den hemliga trädgården” och låttexter som ”Hidden Gems” när vi äntligen får tillfälle att låta skärgårdshotellet Vår Gård i Saltsjöbaden presentera sig vid Baggenfjärdens vackra landskant. För här ligger hon – en gömd pärla med naturen, konsten, havet, historiens vingslag, spel och böcker, mat och bageri med smakerna vi längtar efter och framför allt den hållbara livsstilen och gästerna i fokus. Vi följde med inspiratören EMILY SLOTTE när hon och barnen njöt av ett dygn på VÅR GÅRD.    

AV: TWWP FOTO: MIRA WICKMAN

The Perfect Getaway
The Perfect Getaway

“Blake och Vinnie, vad tänker ni på?”

En stund vid havet får funderingarna att leka fritt. Tid att leta figurer i molnen och kolla in vad änderna pysslar med i vattnet samtidigt som man njuter av picknick-korgens delikatesser.

På Vår Gård brinner man för att laga god mat från grunden och väljer noga ut lokala gårdar och producenter. Stort fokus läggs på det gröna och man väljer i den mån det går alltid svenska och ekologiska råvaror i säsong för bästa smakupplevelse. Från myllan till tallriken med kärlek.

The Perfect Getaway

”I scream for Ice cream!” Den nya glasskiosken på hjul vid havet är en hel attraktion i sig för alla som önskar sig en mjukglass med strössel delux. Glöm inte att prova den rostade vita choklad-strösseln.

The Perfect Getaway

Ett nytt spännande projekt är på gång i den gamla 1800-talsvillan som är en del av Vår Gårds historiska hotell- och konferensanläggning i Saltsjöbaden. En ny cocktailbar kommer ta form och komplettera den vackra festvåningen och restaurangen. Stay Tuned!

"Det som slår mig när jag vistas här är att jag önskar att jag vara nära havet oftare. Att det är så otroligt härligt att få komma iväg med min familj utan måsten och krav. Och att miljön här är vidunderlig."

The Perfect Getaway
The Perfect Getaway

Vår Gård är en historisk konferensanläggning vackert belägen i Saltsjöbaden. Redan 1924 förvärvades Vår Gård av Kooperativa förbundet och blev en plats för kursverksamhet. Idag har hotellet genomgått många förändringar som än mer öppnar upp för ett avkopplande boende för privata sällskap året om. De vackra miljöerna vid havet med en levande konst – och designnärvaro, samt en gastronomisk inriktning gör Vår Gård, 30 minuter från Stockholm, till The Perfect Getaway. 

The Perfect Getaway
The Perfect Getaway

"Att vakna upp vid havet får mig att känna mig väldigt lugn och balanserad, vilket inte hör till vanligheterna!"

The Perfect Getaway
The Perfect Getaway

Drömcykeln går på el och ihärdigt trampande, och tar dig dit du önskar. Upptäcktsfärd med barnen någon? Det är bara att låna och ge sig iväg på äventyret.

The Perfect Getaway

Anemonerna i full blom sträcker sig längs rabatten bakom glasskiosken.

The Perfect Getaway

"Picknick med barnen är det inte varje dag man får till direkt, men gör att vi pratar om prick allt vi ser! Jag älskar när barnen berättar om vad de ser i naturen, vad de förknippar en Björk med eller hur de spinner iväg till spöket Lasslos och hens matäventyr. Barns sinne för att se världen från en helt annan synvinkel än en själv är så otroligt härligt."

The Perfect Getaway

Vår Gård har 128 hotellrum och 162 bäddar, med tillgång till gym och bastu. Här finns allt från trevliga enkelrum, dubbelrum till unika sviter och flexibla familjerum. 

The Perfect Getaway

Sviten Lucky har egen terass och ångbastu. Om unnet i livet hade ett eget rum …

The Perfect Getaway

Här får hela familjen plats.

The Perfect Getaway

"Ett rum att bo i borta från hemma ska kännas lyxigt, varmt och ombonat! Som hemma fast delux!"

The Perfect Getaway

"Att äta frukost tillsammans med mina barn betyder oftast stress och att vara på språng till skola och förskola. Det är så skönt när man får tillfälle till precis det omvända. Att få sitta ner tillsammans, ta sig tid till att lyssna och inte behöva smygtitta på klockan är en befriande känsla."

The Perfect Getaway

Klara, färdiga, relax. Med utsikt över havet och bryggan finns tillgång till bastu och en avdelning för lugn och återhämtning. 

The Perfect Getaway

Vår Gård bär på historien i sina byggnader. Man kan nära på ana en känsla av gamla anekdoter, legender och samtal kring estetik, konst, kultur och livets mening i de vackra husen som byggdes för över hundra år sedan i Saltsjöbaden, Stockholms nya badort. Sedan dess har naturligtvis mycket hänt på Vår Gård. Nya byggnader, restauranger, rum för återhämtning och härliga uteplatser att sitta på har tillkommit. Men på ett sätt är det ändå som tiden stått stilla. Miljön är förtrollande på det sättet. 

Published May 31, 2021