Sanna Fisher Nordström

Small talk

Sanna Fisher Nordström

Hela familjen Fischer Nordström tar emot oss när vi stiger in i den stora villan utanför Stockholm och det känns som att släppas rakt ned i en stor varm famn. Här bor Sanna, Ulf, Tod, 5,5 år, och Lou, 4 år. Sanna Fischer Nordström jobbar som frilansande stylist, driver inredningssajten Wonderdeco.se, arbetar för Aftonbladets magasin Härligt Hemma samt bloggar på Aftonbladet med bloggen stilstudio. Tack Sanna, Ulf, Tod, Lou och Noa för att vi fick komma! Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer

Sanna Fisher Nordström

 
Bästa råd du fått som mamma?
Att man ska lita på sin magkänsla, ingen känner dina barn lika bra som du och att ett barn aldrig kan få för mycket kärlek, ös på med det bara!
Vad är det svåraste med att vara mamma?– Att få tiden att räcka till allas behov. Både mina mannens och barnens. Nu när vi har en liten bebis igen måste jag säga sömnbristen, det tär ju helt klart på en att inte få sova ordentligt.

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström

 

Ni har precis fått en tredje liten familjemedlem, hur är livet med tre barn?

Vi är så kära i lilla Noa allihop! Vi tävlar om att få vara med honom.. haha nä men vi tycker att det är väldigt mysigt med en liten bebis igen både jag och min man. Det känns som en bra dynamik i familjen med vår lilla trio, han var vår sista lilla pusselbit. Men vi kan lätt konstatera att vi har ganska fullt upp just nu.

Hur har dina förlossningar varit?

Min första förlossning startade bra men fick ett dramatiskt slut men som tur var slutade det väl och vi fick vår efterlängtade Tod. De andra två har gått väldigt fort och efter min dåliga erfarenhet med epiduralen har jag fött båda två utan bedövning. Så där blir svaret att de varit snabba, smärtsamma men helt otroligt häftiga.

 

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström

 

Om du hade mer tid?

Just nu går väldigt mycket tid åt till vårt kommande husbygge, vi är fortfarande i ritande och planeringsstadiet, otroligt kul men tidskrävande. Med tre små barn barn i huset så skulle jag gärna ha lite mer tid till att göra absolut ingenting. Den tiden har jag verkligen inte alls just nu.

Berätta om några favoritsaker i livet.

Förutom det självklara som min familj så älskar jag att resa. En weekend trip till en storstad är alltid fantastiskt. Favoriterna är London och New York. Sen måste jag säga godis också, jag är inte så kräsen, det mesta slinker ned.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Mitt jobb är väldigt fritt och varierande. Genom Wonderdeco får vi komma hem till fantastiska hem och för en inredningsintresserad person är det självklart jättekul.

 

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström

 

Hur balanserar du karriär och familj?

Eftersom jag är frilans och jobbar hemifrån är det svårt att sluta för dagen. Jag försöker jobba undan i början av veckan så fredagar blir lite lugnare. Någon mammaledighet var det inte tal om den här gången så just nu jobbar jag när Noa sover, det funkar bra än så länge i alla fall. Både jag och min man driver eget så vi kan hjälpas åt och har lyxen att spendera väldigt mycket tid tillsammans med varandra och med våra barn, så ibland får datorn åka fram även på kvällen.

Favoritplats?

Stockholms Skärgård. Där är jag uppvuxen på somrarna och att åka båt snabbt med vinden i håret ger mig ett skönt lugn. Min andra favoritplats är Mallorca. Där friade min man och vi har återvänt dit flera gånger och skapat härliga minnen där tillsammans. Det är kanske där ni hittar oss när vi blir gamla.

 

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström

 

Vad inspirerar dig?

Att resa och se nya platser och hotell. Mina kreativa och duktiga vänner. Folk som lever sina drömmar. Och så älskar jag att fota, att gå loss med min kamera får ofta igång nya idéer hos mig.

Hur skulle du beskriva din stil?

Jag klär mig nästan alltid i svart. Jeans eller skinnbyxor tillsammans med en stor stickad tröja eller en svart blus till fest. Klackar, alltid klackar. Äger nog bara två eller tre par skor utan.

 

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström

 

Vad blir du glad av?

Att höra mina barn skratta, det är verkligen ett lyckopiller. Att gå på date med min man och så blir jag glad av att veta att det väntar en lång härlig middag tillsammans med våra vänner.

Bästa semesterort?

Nu när barnen är små tycker vi att USA är toppen. I vintras spenderade vi en månad i LA och där fanns något för oss alla. Sol, bad, shopping, lekplatser, Disneyworld, härliga hotell och god mat.

 

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström

 

Mattips?

Jag önskar att jag hann laga mer mat. Min mamma är en riktig mästerkock och jag är uppvuxen med den bästa hemlagade maten. När inspirationen tryter tycker jag alltid att charkisar funkar. Goda skinkor, korvar, ostar och lite grönsaker. Gud vad jag längtade efter det som gravid!

Vad gör ni helst en ledig lördag?

Då äter vi en lång frukost, gärna med croissanter och bröd från Fabrique. Jag älskar bröd. och så massor av kaffe förstås. Sedan möter vi upp vänner för lek och en härlig lunch på stan eller i någons trädgård.

Hur får man kärleken att hålla under småbarnsåren?

Den som visste det. Vi gör i alla fall så gott vi kan och tar hjälp av en granntjej varje torsdag så vi kan komma ut på middag tillsammans bara vi två eller med vänner. Vi har känt varandra i 24 år, jag och min man så att prata och återuppliva gamla minnen är också väldigt härligt!

 

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström

 

Vill du tipsa om något?

Nu på hösten är det så härligt att komma ut i naturen. Om du bor i Stockolmstrakten är mitt tips att åka ut till Artipelag, promenera runt, äta deras smarriga skärgårdsbrunch och hoppas på att det är någon rolig utställning.

Vad drömmer du om just nu?

Att få flytta in i vårt hus och ställa till med en stor inflyttningsfest.

 

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström

 

Hur inreder du dina barns rum?

Barnens rum ja, i alla fall Lous rum har mycket mer färg än resten av huset. Leksakerna får ta plats och barnens kläder får gärna hänga framme på en fin krok. Jag älskar småblommiga lakan och är glad att jag får gå loss med sådant inne hos Lou. Hennes dröm är ett lila sovrum med glitter på väggarna. Riktigt där är vi inte ännu.

Dina bästa inredningstips?

Kör på din egna stil. Det finns mycket att inspireras av men hitta en röd tråd som du gillar och gå på den. Ha alltid färska blommor hemma och snåla inte på stearinljusen. Ett hem ska spegla dem som bor där, då blir det alltid bäst!

Vad skulle du säga till dig själv om du fick träffa dig som 16-åring?

Att inte ha så bråttom. Jag blev vuxen ganska snabbt.

Vilka värderingar skulle du vilja att dina barn fick med sig i livet av dig?

Att vara mot andra som man själv vill bli behandlad. Och att de ska tro på sig själva.

Vad är det bästa du lärt dig av dina barn?

Jag älskar att man får uppleva saker på nytt genom barnen, att se på livet genom deras ögon. Dessutom har de lärt mig en ny dimension av gränslös kärlek. Som jag älskar mina små!

 

Sanna Fisher Nordström
Sanna Fisher Nordström
Published June 8, 2017